Aguniu ma jeszcze kilka wolnych parapetow do wykorzystania dlatego o miejsce się nie boje i dalej zbieram listeczki. trzynastko ja to im juz nic nie mówie. Najpierw się śmieją a potem pytają gdzie są takie cuda. A ja im na to że teraz to im nic nie powiem bo się śmiali to niech teraz tylko patrzą
Część trzymam w wodzie a inne sadze do ziemi. Jednak w wodzie puszczają szybciej korzonki. Teraz chce spróbować ukorzeniać je w plastikowych przezroczystych kubeczka w ziemi z domieszką żwiru takiego z piaskownicy. Podobno dużej trzyma wilgoć.Będe próbować tej metody ale na kundelkach. Listki które trzymam w wodzie zagłębiam, tylko ogonki tak naokoło 1 cm żeby listki niedostały wody i nie gniły.
Widziałam że niektórzy tak ukorzeniają skrętniki. Musze zdobyć listki skrętników może będe wtdy mieć je u siebie. Metod w wodzie jest skuteczna mam w tej chwili kilka listków ze sporymi korzonkami ale to kundelki które dostałam od mamy biały z domieszką różu 3 sztuki i 1 jasnoróżowy gotowe do wsadzenia lub zamiany.
Takiego jeszcze nie mam. Bardzo dziękuje i mam nadzieje że się kiedyś od wdzięczę.
Kotek fakt najśliczniejszy ale kombinator z niej niezły. Nawet imie dopasowane przez moją córcie Agentka.
Połamała mi 40 begoni które teraz odbijają. Ale i tak ją kochamy. Pati fuksje przechowuje w pomieszczeniu jasnym i około 10-15 stopni. Sadzonki które robie późnym latem trzymam w pokju na parapecie.
Niektóre przechowuje też w ciemnej i w miare chłodnej piwnicy. Przed zimowaniem obrywam wszystkie liście żeby nie wnieść szkodników.
o chyba wszystko. Niektórych odmian nie udało mi się przezimować.
Agnieszko, agentka widać niezła agentka, że tyle szkód a jej nic ;) Kwiatki masz piękne, szczególnie że czyha na nie u ciebie tyle pułapek Ja wprawdzie nie fiołkuje, ale storczyki wpadły mi w oko. Jeden to prawie drzewo kwiatowe
Ma szczęście. BYłam zła ale tylko na nią pokrzyczałam. Jest jeszcze młoda i zmądrzeje a kwiatki już odbijają.
On się do nas nie prosiła. Więc nie moge mieć pretensji. Poprzedni kot był bardziej ułożony a ten to niezły Agent.
To moje pierwsze storczyki. Teraz już przekwitły ale mam nadzieje że szybko znowu zakwitną
Mam wolne parapety więc nie będzie problemu.
Teraz mam nowe chciejstwo skrętniki i skrzydłokwiaty olbrzymie i o dwóbarwnych liściach.
Jednak u mnie kupienie ich jest niemożliwe. Mieszkam chyba w jakimś regionie gdzie kwiatów nie znają i oczy wybałuszają jak pytam.