Damianie, Moniko, Kasiu, Aniu, Ewelinko Dziękuję ślicznie za komplementy pod adresem roślinek
Edytko Ty to masz dobre serduszko.... już nie raz dostałam od Ciebie tyle wspaniałych roślinek za co dziękuje
maribat pisze:A `Amstel Gold`? -chyba jeszcze nie widziałam

Martynko ja od dawna polowałam na tego fikusa....nie mogłam za nic go upolować aż dzięki Edytce spełniło się moje marzenie względem tej odmiany
ewasz29 pisze:A szczawiki ja też uwielbiam . Tyle że przez ten brak słońca u mnie są prawie cały czas kwiatuszki zamknięte

Ewciu u mnie tylko przez dzień kwiatuszek był rozwinięty....teraz cały czas są zamknięte kwiaty
trzynastka pisze:oj tylko niech jeszcze mi się fikusy nie zaczną podobać

Celinko mnie już wcześniej zaczęły podobać się fikusy....tylko najbardziej przypadły mi do gustu benjaminki
Miro78 pisze:Aneczko to szczawiki kwitną nam w tym samym czasie...
Piękności od Edytki dostałaś...Z fikusa alli będziesz zadowolona,bardzo fajnie rośnie a i ciapaty jest cudny...
Mirku to chyba szczawiki wiedziały kiedy zakwitnąć

Ale Twój jest o wiele większy od mojego bo mój to taki mały skrawek z paroma listkami.
Ciapka próbuję ukorzenić i mam nadzieję że puści korzonki
Jakiś czas temu pokazywałam na 1 stronie Aeschynanthusa variegata, dzisiaj zauważyła pąki ma już coraz większe

Myślę, że już niedługo pokarze swoje buźki bo aż mnie ciekawość zżera jak wyglądają....