Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3

Post »

Dziewczyny - ja już miałam 4 zraszacze, a może i 5 - normalnie ręce mi opadają. Próbowałam różnych, i ciągle kiszka. Zacinają się i leją w jedno miejsce.

A trawnik staram się podlewać jak najmniej - ale czasem trzeba, niestety.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Potwierdzam, trawnik piękny ;:138

Nawożenie i podlewanie czyni cuda, no i częste koszenie :wink: A według mnie jeszcze kupienie dobrej trawy. Ja mam na kawałku inną, jest okropna, nie zagęszcza się i taka wybujała rośnie, najchętniej bym ją skopała i zasiała od nowa ;:14
Teraz kupujemy już cały czas tą samą, wypróbowaną.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Macie coś pecha ze zraszaczami- mój ma dobre 6 lat i działa nadal dobrze- obrotowy, z regulacją 0-360, z regulacją strumienia. Jestem bardzo z niego zadowolona. Miał gorsze chwile dwa lata temu, ale wystarczyło go nieco poobracać, nawet bez narzędzi i znowu działał.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze: Podlewam więc wężem, 2 razy w tygodniu, jeśli w ogóle nie pada, a jest gorąco...
Sorry , ale ja w ogóle nie rozumiem o czym Wy do mnie rozmawiacie :;230 Jakie " w ogóle nie pada" ?? kiedy jest: "gorąco"? to jakieś terminy w ogóle nie przystające do pogody w tym roku :shock:
elsi pisze:Ostatnio mój trawnik ma szkołę przetrwania, wodę z węża dostaje tylko wtedy, gdy jest naprawdę mocna susza
Eluś, Kochanie... co to jest " mocna susza ostatnio" ???? Bo u mnie mocna susza ostatnio to była 3 lata temu... :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze: Zrobiłam obchód i oglądałam kwiatostany na winoroślach - co prawda nie wszędzie jeszcze je widać, ale już teraz widać że mają zamiar owocować:
KarMaKod, Prim, Arkadia, Nadieżda AZOS, Ametyst, Kryżownikowyj, Muskat Letni, Iza (szkoda :twisted: ), Frumoasa Albae, Kristaly, Einset, Kodrianka i Oryginał (zaczyna drugi sezon dopiero, więc mnie bardzo zaskoczył). Czekam jeszcze na V25/20 - powinna już w tym roku zaowocować.
No i znów mnie zazdrość zżera, bo jak to tak??? to niesprawiedliwe... u mnie kwiatostany to będzie widać może za miesiąc chyba.... teraz to się pąki powoli otwierają , ech... Ale pszczółki dzis latały :heja :tan
Coś mi się wydaje, że na początku września znów będą jakieś rajdy w Warszawie ...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:Coś mi się wydaje, że na początku września znów będą jakieś rajdy w Warszawie ...
:;230 :;230

Wpadaj i na początku października - wtedy Nadieżda będzie - a z tego co widzę, to w tym roku koniec z wypierdkowymi gronkami :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Potwory... na samą myśl o tych "przyszłych" winogronkach ślinka mi pociekła... ;:224 :;230 :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przecież sama mówiłaś, że najbardziej lubisz przetworzone :;230 :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ave pisze:Serio ? to kim byli moi Dziadkowie...? myślałam, do tej pory, że rolnikami... ale im nic "samo nie rosło"... tyrali przez całe zycie... aaaa oni byli po prostu "z innej bajki"... :;230 :;230 :;230
Moi też - stąd wiem, jak to "samo rośnie". Ale wiesz, jakie są obiegowe opinie...;-)

Domiś, powtykałam resztę patysiów do ukorzeniacza i już do gruntu...ryzyk - fizyk, ale chyba nie do końca pojęłam Twoje nauki, jako, że w trocinach ukorzeniło mi siepięć z około dwudziestu...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No czasem tak bywa, nie mam pojęcia, dlaczego tak słabo :roll: Ale czy one puściły już zielone? Bo może coś z nimi nie tak? :roll: Mi ukorzeniły się nawet takie, które postawiłam w kuchni na oknie. Jeszcze nie wysadzone, czekam nie wiem na co, a korzenie się plączą coraz bardziej :roll:

Oznaczyłaś jakoś odmianami? Wiesz, co się ukorzeniło?
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Tak, oczywiscie, oznaczyłąm - dwie Nero, Arkadia, Frumoasa, Kodrianka - o ile pamiętam.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to świetnie. Bardzo dobry zestaw.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gdzieś mi uciekł Twój wątek ;:223
Ale już jestem... i prędko się mnie nie pozbędziesz :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dominikams pisze:Przecież sama mówiłaś, że najbardziej lubisz przetworzone :;230 :;230

ja pikole, Dominika, czy Ty prowadzisz jakiś tajny zeszyt i zapisujesz wszystko ??? :shock: Ja zapominam co wczoraj mówilam, a Ty pamiętasz co ja powiedziałam w czasach Wielkiej Inkwizycji ??? :uszy :;230 :;230 :;230 :;230 :;230

Ale co prowda, to prowda... z tym przetworzeniem... ;:109 ;:112 ;:112

100krociu, my się z Dominiśką nie możemy równać (winogronowo) ... Jej, te patyki, nawet na Księżycu by się ukorzeniły ...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:
dominikams pisze:Przecież sama mówiłaś, że najbardziej lubisz przetworzone :;230 :;230

ja pikole, Dominika, czy Ty prowadzisz jakiś tajny zeszyt i zapisujesz wszystko ??? :shock: Ja zapominam co wczoraj mówilam, a Ty pamiętasz co ja powiedziałam w czasach Wielkiej Inkwizycji ??? :uszy :;230 :;230 :;230 :;230 :;230

Ale co prowda, to prowda... z tym przetworzeniem... ;:109 ;:112 ;:112
A wiesz, udowodniono, że zapamiętuje się rzeczy, które wywołują emocje - no więc alkohol wywołuje u mnie silne emocje ;:224 :;230 To zapamiętuję wszystko co go dotyczy :;230
100krociu, my się z Dominiśką nie możemy równać (winogronowo) ... Jej, te patyki, nawet na Księżycu by się ukorzeniły ...
No, nabierzecie wprawy, u mnie ten rok (trzeci) jest rokiem sukcesu w ukorzenianiu - przedtem różnie bywało :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”