Fredek- Pomidory i bazylia Fredkowej
Re: Pomidory i bazylia
moje ostatki żółtych też dojrzewają, w miseczce na parapecie 

Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
W tym roku nowość... oprócz standardów czyli pomidorków czerwonych i żółtych gruszkowych, pomidorki czarne
zobaczymy co z tego będzie.
A bazylia też już zakupiona, spasowałam z bawieniem się w wysiewanie bazylii, jakoś mi to nie wychodziło
no cóż... bazylia zwykła i drobnolistna będzie pięknie pachnieć na moim balkonie 

A bazylia też już zakupiona, spasowałam z bawieniem się w wysiewanie bazylii, jakoś mi to nie wychodziło

Fredek
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Nawet jeszcze w tamtym roku próbowałam, niestety efekt jest niezadawalający
długo rośnie i dosyć słabo...przynajmniej w moim przypadku tak było. W tamtym roku z bazylią cynamonową walczyłam całe lato, bez skutku. Są nawet fotki...niby już była ładna to umierała. Kilka razy wysiewałam i nic z tego nie wyszło.
A na tej cynamonowej mi zależało, bo nie spotkałam jeszcze nigdzie sadzonek do kupienia

A na tej cynamonowej mi zależało, bo nie spotkałam jeszcze nigdzie sadzonek do kupienia
Fredek
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Taaa... też walczę z bazylią. Pomidorki wychodzą mi znacznie lepiej. Mam pomidorki krzaczaste. Dopiero zaczynają kwitnąć.
U mnie pomidorki zaczynają robić się żółtawe
ale na razie tylko czerwone.

Fredek
Pierwsze czerwone zbiory 

czekam na resztę
W tym roku czerwone mini trochę większe niż do tej pory i niestety jeden krzaczek jest w gorszej kondycji, ale nie poddaję się i dbam o niego!

czekam na resztę
W tym roku czerwone mini trochę większe niż do tej pory i niestety jeden krzaczek jest w gorszej kondycji, ale nie poddaję się i dbam o niego!
Fredek
- Świnka
- Przyjaciel Forum
- Od: 8 mar 2009, o 17:39

Pozdrawiam, Ilona
- Świnka
- Przyjaciel Forum
- Od: 8 mar 2009, o 17:39
OK, a ja na fali wspomnień wróciłam do początku wątku.
Pytacie, co jeszcze dobrze posadzić z pomidorami. Gorąco polecam ogórecznik! Zdrowy, śliczny, listki młode i kwiatki nadają się do sałatki. Wabi owady zapylające pomidory - pszczoły, trzmiele. Niepotrzebne żadne chemikalia do oprysku, żeby uzyskać owoce. Jedyna wada: jak macie pomidorki karłowe, to może je przerosnąć.
Pytacie, co jeszcze dobrze posadzić z pomidorami. Gorąco polecam ogórecznik! Zdrowy, śliczny, listki młode i kwiatki nadają się do sałatki. Wabi owady zapylające pomidory - pszczoły, trzmiele. Niepotrzebne żadne chemikalia do oprysku, żeby uzyskać owoce. Jedyna wada: jak macie pomidorki karłowe, to może je przerosnąć.
Pozdrawiam, Ilona