Inni użytkownicy forum pewnie uznają że za błędy wychowawcze trzeba płacić i rzucą konkretne wyceny tego przypadku.
Ile kosztuje ....
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pierwsze pytanie młodego ogrodnika - wycena trawnika
Wstydź się chcesz na rodzicach zarabiać ? Zrewanżuj się za te trudy wychowawcze i zrób porządny trawniczek. Jeszcze bym zrozumiał koszty poniesionych nakładów ale Ty piszesz o kosztach robocizny 
Inni użytkownicy forum pewnie uznają że za błędy wychowawcze trzeba płacić i rzucą konkretne wyceny tego przypadku.
-
BorsuczySamuraj
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 5 lip 2016, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No cóż. Padła od ojca oferta dorobienia przez wakacje to co miałem nie skorzystać 
- asprokol

Oczywiście ale jeżeli ufasz ojcu niech to on wyceni ile to jest warte.
Ja nie zatrudniam syna bo uważam że inni lepiej nauczą go podejścia do życia i pracy ale w podobnej sytuacji dałem ofertę - zarób sobie w wakacje a ja dołożę tyle samo. Ten układ działa lepiej. Pisałeś że pracowałeś więc wiesz ile godzin pracowaliście w ile osób aby zrobić jakiś trawnik. Ty znasz warunki jakie panują na miejscu - przygotuj 1 m2 zmierz czas a będziesz wiedział ile trudu potu i łez wlejesz w taki nieużytek. Może Twoim ojcem jest Bill Gates i zarobisz w wakacje swój pierwszy miliard.
Ja nie zatrudniam syna bo uważam że inni lepiej nauczą go podejścia do życia i pracy ale w podobnej sytuacji dałem ofertę - zarób sobie w wakacje a ja dołożę tyle samo. Ten układ działa lepiej. Pisałeś że pracowałeś więc wiesz ile godzin pracowaliście w ile osób aby zrobić jakiś trawnik. Ty znasz warunki jakie panują na miejscu - przygotuj 1 m2 zmierz czas a będziesz wiedział ile trudu potu i łez wlejesz w taki nieużytek. Może Twoim ojcem jest Bill Gates i zarobisz w wakacje swój pierwszy miliard.
Re: Ile kosztuje ....
Temat troche zastygl ale jestem na forum nowy.tak samo zaczynam na nowo moj pierwszy biznes po powrocie do PL z UK .tym zajeciem ma byc utrzymywanie zieleni.mam pierwsze pytanie:czy nie lepiej wyceniac pracy poprzez roboczogodzine?niewazne chyba co będę robil najwazniejsze jak dlugo mi to zejdzie prawda?jaka teraz aktualnie jest cena za koszenie trawnikow czy zywoplotow w PL??Dzięki.
- asprokol

Re: Ile kosztuje ....
Zmoderowałam wpis/Adm. K