Kasiu, to nowe podejście do sadzonek
Wszyscy doświadczeni hodowcy i amatorzy uprawy hoi wskazują okres na pobieranie sadzonek kwiecień-lipiec.W każdym razie ja się z takim wskazaniem wielokrotnie spotkałam
Aniu ja też byłam przekonana że lepiej wiosną bo ma dłuższy czas żeby się wykazać
Ania nie zajmuje się nimi od roku i może taką zależność zaobserwowała :P
Ja też większość sadzonek robię jesienią i zimą .To tak z nudów bo latem ogród pochłania całą moją uwagę i czas .Zimą zajmuję się doniczkowcami i robię sadzonki .Nawet dobrze się ukorzeniają z wyjątkiem Bellii (ta jest wredna)
Masz Bellę Variegatę bo mogę się podzielić No i nie widziałam Phi,Phi Island ,a chyba Ci ja dawałam
Kasiu a może mogłabyś polecić mi kogoś, od kogo można jeszcze kupić hoye Wcześniej nabywałam je u Ani Cz., jednak na razie nie chciałabym zawracać jej głowy ze względu na Jej stan? Możesz napisać mi na PW?
BożenkoPhi,Phi Island nie mam > widocznie mi padła po rozsadzeniu
Bellę Variegatę widziałam tylko na all... ale nie kupowałam Kasiu ja kupowałam u dolnyslask > reszty nie wypróbowałam
Na FF są podzielone zdania na temat zakupów u tej Pani. Podobno są problemy z reklamacjami
Mimo to też mam ochotę kupić co nie co. Ale chyba jak będzie cieplej.
Kasiu, Bożenko, po prostu musicie mieć zaczarowane ręce
U mnie to ukorzenianie w okresie jesień-zima wychodzi tak na 30 %. A listopad to omijam z podobnymi zabiegami
Aniu może zależy od tego co ukorzeniamy są takie które bez względu na porę roku łatwo się puszczają :P Aga zawsze będą zdania podzielone na Ani sadzonki też niektórzy narzekają
Ja polecam , bo ja byłam zadowolona
Kupowałam jeszcze w EL CONDOR :P
Anaka - a gdzie tam zaczarowane ręce u mnie Czasami się udaje ,ale listopad faktycznie nie jest dobrym miesiącem na ukorzenianie Za to styczeń i luty Zachorowała mi Pachyclada i z konieczności ją pocięłam na kawałki , tylko jeden mi ocalał i się ukorzenił właśnie w listopadzie
Ja od Ani też mam sporo okazów i też polecam W El Condor też kupowałam ,ale tam mają nieukorzenione
Bella, carnosa, calicynia, fungi, multiflorka,Lacunosa, australijka ta zwykła i ta z meszkiem i to już chyba wszystkie
Silver pink chyba miała już kwiatki jak kupiłam