Zażyczyłam sobie wizytę w sklepie zoologicznym i nabyła małe akwarium....
Oto wyniki:
Zrobiłam- tym słabszym szklarenkę

Myślę,że miały jednak za mało wilgoci-zobaczymy

Podczas przesadzania pokazały swoje korzonki-oceńcie

Hm...o tym nie pomyślałam !!patrykgiel pisze:nie są zbyt mocn ścięnięte ?? żeby się "zupa storczykowa" albo co gorsza zgnilizna, storczyki nie powinny nawet dotykać szyby gdy stoją na parapecie !/?![]()
![]()
No tak-ale Cię zawiózł- mój właśnie zapomniał wczoraj,że się ze mną na zakupy umówił !!!paula_ pisze:Nowe nabytki cudowne !!!
Czy mogłabyś mi pożyczyć Męża?? Tylko na jeden malutki wypad do LM? Bardzo proszę![]()
Mój Mąż ostatnio mnie też zawiózł do sklepu, ale kupiłam tylko 3 ...... ale minę miał, jakbym wykupiła połowę sklepu
Kurcze...no kazali mi wsadzić do kuli!!patrykgiel pisze:ja podlewam bo z moczeniem moich 22 to stracił bym cały dzień, ale fachowcy preferują moczenie, jeżeli chodzi o te co dotykają szyby to może im to zaszkodzić tak jak tym ściśniętym, to powoduje choroby grzybowe, między innymi w kuli jest mały ruch powietrza, co z pewnością wiesz, a to doskonałe warunki do zgnilizny bakteryjnej, itp. z tą pierwszą to trudno poradzić sobie przeważnie roślina porażona obumiera i nic nie możemy zrobić !!
NO wiem,.... tym bardziej,że ja do tej pory moczyłam ( zresztą teraz też stoją w wodzie)śnieżka pisze:Alinko, ale mnie zamurowało.Cudne nabytki, gratuluję. Sposób na M świetny, szkoda, że na wszystkich M tak nie działa
Mój to tak jak u paula_, ostatnio robił dziwne miny, gdy wybierałam sobie Zygopetalum.
A swoją drogą dziewczyno, czy Ty wiesz, ile sobie roboty przy podlewaniu narobiłaś zakupem takiej ilości storczyków![]()
Oj bardzo dziękuję-zawstydzasz mnieMariolas pisze:Właśnie siedzę w Twoim drugim watku ogrodzie ,,, i kochana chyle czołaja myślałam że ty tylko storczykowa jesteś a tu w domu i ogrodzie cuda prawdziwe a mąż złoty chłop tylko takiego kochac ,,,i broń Boże nie zazdrościć coby się nie popsuł
Roślinki masz pieknę zresztą jak i cały dom i ogród i zwierzyniec .......pozostaje mi wrócic do tamtego watku i się rozmarzyC
A widzisz- od rana nadawałaś...TO NIE DZIAŁA!! Ja się obraziłam-pisałam z Wami i ocierałam łzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!paula_ pisze:Alima zapomniał, ale za to potem jaki prezent dostałaś! Też bym wolała, żeby zapomniał i potem kupił mi cały bagażnik storczyków...
Mój nie zapomniał, bo w sumie nie chciał jechać, ale od rana tak mu nadawałam, że w końcu popołudniu nie mógł już mnie dłużej słuchac i zawiozł
Ja storczyki moczę, ale niedługo zacznę je normalnie podlewać, bo weekendu mi nie starcza :P
Z tym, że ja chyba za rzadko namaczam, bo robię to w czasie zimy co 2-3 tygodnie