Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Post »

Matko jedyna! Artur ale Ty masz kolekcję! Wiedziałam, że sporo no ale żeby aż tyle?! Wszystkie piękne bez wyjątku! ;:138 No ale co tu się dziwić - przy takiej ręce do zieleni jakby mogło być inaczej :D
....i faktycznie zdjęcia coraz lepsze :)
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Artur Dużo masz storczyków więc nie rozpaczaj, mnie trzy zostało z pięciu... kupiłam im w jesieni przezroczyste szklane drugie doniczki do storczyków, są droższe od plastikowych ale praktyczne bo widać przez nich korzenie,a raczej ich stan, nie trzeba wyjmować i w razie potrzeby interweniować w porę... tak w ten sposób uratowałam trzeciego i już ma wypuszczoną nową łodyżkę w górę do kwitnienia. Myślałam o większej kolekcji, ale dom za bardzo mam nasłoneczniony a rolety mam na ścianach nie w oknach.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur widok parapetu od brzega do brzega w storczykach i stolik obok to widok zapierający dech w piersiach. ;:224 ;:111 A jeszcze tyle kwitnień się zapowiada - gratuluje ;:108 ;:138
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie Kochane niedzielnie :D

Halinko - Tak , tak myślę , ze wszystkie paczusie sie uchowaja i zakwitną :D .

Śnieżko i Grażynko W. - dziękuję bardzo ;:196 .

Gosiu - Zawstydzasz mnie :oops: :oops: :oops: , dziekuje za pochwały , ale 33 sztuki to tak duzo.. ? :wink: ;:196 .

Zytuś - Ja chciałem te osłonki kolorowe bardzo , mnie nie przeszkadza wyjmowanie storczyków z osłonek , są szersze to nawet bokiem coś korzenie widać.. :wink: . Ja wiem o które osłonki ci chodzi , nie chciałem tracić tyle kasy.. , bo nu nas te osłonki są po 16 zł takie szkło pękane , a 33 szt. to by kosztowało...

Aniu - Dzięki wielkie ;:196 . Jak bedzie półeczka to bedzie troszke mniej na stoliczku , ale okno będzie jeszcze efektowniej wyglądać , a stoliczek to i tak prędzej czy później sie zapełni.. :lol:

Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Pięknie skomponowałeś parapet, osłonki opanowują bałagan, który ja mam u siebie, same doniczki wyglądają mniej ciekawie.
Kolorki falenopsisów intrygujące. :lol:
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Tulipan998 pisze:Dziękuje bardzo :oops: :D , jak bedzie półeczka bezie lepiej , półka bedzie na 2 kwiaterach bo 1 musze otwierać , w tej 3 powiesiłbym ewentualnie jakaś vande , oglądam te na cattleya.pl i sie zastanawiam..
Witam
Ekstra stronka...chyba zamówię :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alima2 pisze:
Tulipan998 pisze:Dziękuje bardzo :oops: :D , jak bedzie półeczka bezie lepiej , półka bedzie na 2 kwiaterach bo 1 musze otwierać , w tej 3 powiesiłbym ewentualnie jakaś vande , oglądam te na cattleya.pl i sie zastanawiam..
Witam
Ja stamtąd już zamówiłam, taką rózową w kropki. Ładna, wyrośnięta roślina.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Alima2 pisze:
Witam
Udało Cię się cudownie skomponować okno z milusińskimi-gartuluję :)

Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Storczykowa pisze:
Alima2 pisze:
Witam
A powiedz proszę-doszły w stanie kwitnącym??
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Alima2 pisze:
Storczykowa pisze:
Alima2 pisze:
Witam
Nie, rośliny są niekwitnące. Jak chcesz kwitnącą, możesz spróbować szukać na all..., ale są rzadko i zwykle są drogie (ostatnio jak widziałam kwitnące, kilka miesięcy temu, to były po ok. 170).
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Arturze napisz, czy pozbyłeś się tych wrednych wełnowców i jeśli tak to czym? Bo ja dzisiaj kupiłam dendrobium z tym paskudztwem i chcę się jak najprędzej tego pozbyć ;:163
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Wioleta pisze:Arturze napisz, czy pozbyłeś się tych wrednych wełnowców i jeśli tak to czym? Bo ja dzisiaj kupiłam dendrobium z tym paskudztwem i chcę się jak najprędzej tego pozbyć ;:163
O Matko-ja bym babę w sklepie chyba pożarła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Storczykowa pisze:
Alima2 pisze:
Storczykowa pisze:
Alima2 pisze:
Witam
Nie, rośliny są niekwitnące. Jak chcesz kwitnącą, możesz spróbować szukać na all..., ale są rzadko i zwykle są drogie (ostatnio jak widziałam kwitnące, kilka miesięcy temu, to były po ok. 170).
Ja właśnie takie na all kupiłam- kwitły jeszcze 2-3 dni!!!
Bardzo żle znoszą transport. I tak naprawdę tylko storczyków nie kupuję w wysyłkowej-dlatego pytałam!!
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Arturku, z ogromną przyjemnością patrzę na Twój parapet :)
Pięknie ! Profesjonalnie ! Prawdziwy szyk, gracja !
Gratuluję ;:138

Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

~~ Witajcie ~~
Oj , oj :shock: , jak zwykle mnie troszki na wątku nie było :wink: .

Jutro kunkurs w szkole na najpiekniej udekorowany stół walentynkowy , w którym tez mam wziaść udział :roll: , mam nadzieje , ze ostatniego miejsca nie będzie :;230 .

Storczyki z pakami , nowymi pędami cos sie ociagaja.. , za dluuuuugo im juz schodzi :P , niemoge sie doczekać :lol: .

Dewuko - dziękuję ;:196 .

Alimo - Dziekuje za pochwałę , tak jak pisze Storczykowa , jak sie dowiedziałem , zazwyczaj rośliny niekwitnace , jeśli chodzi o vandy to odkąd obserwóję sklep to chyba nie było kwitnącej :wink: . Zapewne jak piszesz , kwiaty w transporcie sie wytargaja niestety... Dotykałem w sklepie raz , kruche jak surfinie...

Sylki - Bardzo dziękuję .

Storczykowa - Ja niemiałem okazji spotkać tych kwitnących , w tym sklepie , ale ja tam zagłądam wsumie nie od tak dawna . Ciekawe czy w Leroy Merlin cos sie nowego pojawi... :wink: .

Wioletta - Ja najpierw starłem wacikami do demakijarzu , nasączonymi ludwikiem , potem przetarłem szmatka jak sie dało i prysłem Talstarem :wink: , powinno pomóc . Niedawno widzialem znowu jeszcze odrobine , ale na innych , walcze z świństwem stale :wink: i staram sie systematycznie .

Ewelino -bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów i pochwał :oops: ;:196 ;:167 . Ale jeszcze wiele sie zmieni , tata mówił , ze niedługo doczekam sie pólki i wtedy zaczne kupowac cos innego niż phalaenopsisy :wink: .

~~ Pozdrawiam ~~
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”