Ogród Igi - cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Lorie. niektóre hosty rosną w świetlistym cieniu pod drzewami , ale jednak stwierdzam,ze lepiej by im było pod iglastymi , bo liście lecące z drzew to nie jest to co hostom służy.
Część rośnie w cieniu budynku na rabacie północnej i jet to najlepsze rozwiązanie, a część rośnie od wschodu i słońce mają tak gdzieś do godziny 13.Tam posadziłam hosty które tolerują słońce.Za jakiś czas jak rozrosną się inne roślinki będzie można powędrować w inne części ogrodu.Wtedy hosty urosną tak ,ze nie bedą mogły być w takim zagęszczeniu jak teraz.
Pisałaś,ze interesują Cię żurawki, jak chcesz to odezwij się teraz, bo o 11 jadę do dobrej byliniarni żurawkowej i będę kupować roślinki.Moich nie mam ,że mogę kupić kilka i wysłać jeśli jest u was problem z dostaniem.Będę kupowała również dla innych.Ładne doniczki po 7 zeta, to dobra cena za wyrośniętą roślinkę.
Część rośnie w cieniu budynku na rabacie północnej i jet to najlepsze rozwiązanie, a część rośnie od wschodu i słońce mają tak gdzieś do godziny 13.Tam posadziłam hosty które tolerują słońce.Za jakiś czas jak rozrosną się inne roślinki będzie można powędrować w inne części ogrodu.Wtedy hosty urosną tak ,ze nie bedą mogły być w takim zagęszczeniu jak teraz.
Pisałaś,ze interesują Cię żurawki, jak chcesz to odezwij się teraz, bo o 11 jadę do dobrej byliniarni żurawkowej i będę kupować roślinki.Moich nie mam ,że mogę kupić kilka i wysłać jeśli jest u was problem z dostaniem.Będę kupowała również dla innych.Ładne doniczki po 7 zeta, to dobra cena za wyrośniętą roślinkę.
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Iga, daleko do tej szkólki jedziesz? Co jeszcze mają ciekawego?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- Kontakt:
Aniu to VITROFLORA w Trzęsaczu, niestety maja wredne godziny , bo od 7 do 15. A jak ja pracuje to nici z zakupów.
W soboty maja nieczynne.
Jadę dziś z koleżanką i robię zakupy dla innych.Wczoraj dzwoniłam , bo tam pracuje moja koleżanka za szkoły i ona mi sprawdziła,że samych żurawek i to podobno nowinek maja 20 , a jeszcze żyraweczki też.
Jak będzie coś fajnego to wezmę więcej, bo moja kolekcje to w tej chwili jakieś 25 sztuk.
Donice są ponoć duże , to może będą się nadawały do dzielenia.
W soboty maja nieczynne.
Jadę dziś z koleżanką i robię zakupy dla innych.Wczoraj dzwoniłam , bo tam pracuje moja koleżanka za szkoły i ona mi sprawdziła,że samych żurawek i to podobno nowinek maja 20 , a jeszcze żyraweczki też.
Jak będzie coś fajnego to wezmę więcej, bo moja kolekcje to w tej chwili jakieś 25 sztuk.
Donice są ponoć duże , to może będą się nadawały do dzielenia.
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54

W Trzęsaczu na pewno masz większy wybór niż tu u nas, na miejscu. Weź aparat i rób fotki wszystkiemu co ma korzenie. Popatrzymy, powzdychamy:) .
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
-
- Kontakt:
No dobra , już sobie zainstalowałam program w domu.MałaRybka pisze:mojej?
W Trzęsaczu na pewno masz większy wybór niż tu u nas, na miejscu. Weź aparat i rób fotki wszystkiemu co ma korzenie. Popatrzymy, powzdychamy:) .
Nie wrzucam zdjęć w domu, ale tym razem zrobię wyjątek, do wieczorka.
Zapraszam na sesję zdjęciową.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Igo za nazwę jasieńca
On się zmęczył tą chęcią kwitnienia - pączki zrzucił stara łodyga uschła i teraz odbija od dołu. Mam nadzieję, że nie zmarnuje się
Tak, znalazłem sobie juz 'Hermann's Prida' w necie. On całkiem spory rośnie
Zadziwił mnie żywokost swoją siłą wzrostu. Nie spodziewałem się. Czy to po prostu 'Variegata' czy ma jakąś specjalną nazwę?
Życzę udanych zakupów

Tak, znalazłem sobie juz 'Hermann's Prida' w necie. On całkiem spory rośnie

Zadziwił mnie żywokost swoją siłą wzrostu. Nie spodziewałem się. Czy to po prostu 'Variegata' czy ma jakąś specjalną nazwę?
Życzę udanych zakupów