Kwiatki Adama
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzeno , tak ta pelargonia kwitnie mi właśnie na taki jasno różowy kolor,
ale mniej obficie niż zwykłe rabatowe. Ja ją przycinam dość mocno jesienią i zimą trzymam w chłodzie,
mam ją troche uformowaną na drzewko od dołu obcinam listki i wtedy fajnie to wygląda.
Ta pelargonia ma już ładne pare lat. Dobrze się przechowuje, nawet gdy ją troche przesuszę
jak zapomnę podlać.
Gosiu dziękuję za uznanie dla mioch roślinek, cieszę się , że Ci się podobają.
ale mniej obficie niż zwykłe rabatowe. Ja ją przycinam dość mocno jesienią i zimą trzymam w chłodzie,
mam ją troche uformowaną na drzewko od dołu obcinam listki i wtedy fajnie to wygląda.
Ta pelargonia ma już ładne pare lat. Dobrze się przechowuje, nawet gdy ją troche przesuszę
jak zapomnę podlać.
Gosiu dziękuję za uznanie dla mioch roślinek, cieszę się , że Ci się podobają.
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Witaj Adamie wpadłam do Ciebie z rewizytą i jestem pełna podziwu .
Zachwyciły mnie Twoje begonie, gloksynia,fiołeczki i rośliny tarasowe.
Wszystkie kwiaty bardzo zadbane.
Roślin masz całkiem sporo, a pewnie niebawem będziesz się zastanawiał, gdzie postawić następne ?,
bo będąc na forum "apetyt rośnie w miarę jedzenia"

Zachwyciły mnie Twoje begonie, gloksynia,fiołeczki i rośliny tarasowe.

Wszystkie kwiaty bardzo zadbane.
Roślin masz całkiem sporo, a pewnie niebawem będziesz się zastanawiał, gdzie postawić następne ?,
bo będąc na forum "apetyt rośnie w miarę jedzenia"

Witaj Haim, zeberka4, esti42, jest mi bardzo miło gościć Was w moich skromnych progach , dziękuję za wizytę i miłe komentarze .Cieszę się ,że podobają Wam się moje roślinki te pokojowe i tarasowe . Staram się , aby moim kwiatom było dobrze u mnie ,ale czasem zdarzają się też straty i niepowodzenia w uprawie, dlatego staram się
hodować takie rośliny z którymi nie będę miał problemu.
hodować takie rośliny z którymi nie będę miał problemu.
Witam :P dzisiaj pokażę kilka zdjęć moich maluchów , które są nowymi nabytkami .
Takie , "cosik " , chyba jakiś dzwonek ? i mały grubosz

szlumbergera u mnie jeszcze nie kwitła , mam nadzieję , że nie różowa . Trochę inne ma listki, więc może będzie inny kolor.

i jeszcze jakaś begonia o takich czerwonawych listkach z lampą i bez

posadziłem epipremnum przy kijku ,ale mój kot bardzo go sobie upodobał do ostrzenia pazurków
Takie , "cosik " , chyba jakiś dzwonek ? i mały grubosz

szlumbergera u mnie jeszcze nie kwitła , mam nadzieję , że nie różowa . Trochę inne ma listki, więc może będzie inny kolor.

i jeszcze jakaś begonia o takich czerwonawych listkach z lampą i bez

posadziłem epipremnum przy kijku ,ale mój kot bardzo go sobie upodobał do ostrzenia pazurków

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Adamie, nowości superrr 
Mi tez się wydaje, że to są jakieś dzwonki, ale niestety nie potrafię powiedzieć jakie
Gruboszek piękny, u grudnika niestety jeszcze trzeba będzie poczekać na kwitnienie ;) , bardzo ładna żyworódka
Begonka piękne liście ma, tylko patrzeć jak Ci się rozrośnie ;)
Epipremnum cudniaste

Mi tez się wydaje, że to są jakieś dzwonki, ale niestety nie potrafię powiedzieć jakie

Gruboszek piękny, u grudnika niestety jeszcze trzeba będzie poczekać na kwitnienie ;) , bardzo ładna żyworódka

Begonka piękne liście ma, tylko patrzeć jak Ci się rozrośnie ;)
Epipremnum cudniaste

- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
Wszystkie piękne
.Begonię dostałam taką samą i powiem ci,że rośnie w oczach,trzymam ją w pracy i co przyjdę po weekendzie to jest większa
. Żyworódka już całkiem duża
.Moja kicia też sobie upatrzyła kija przy monsterze i niestety kwiatek ucierpiał
.Mam nadzieję, że twoje epipremnum jednak szybciutko oplecie kijka i kicia znajdzie inny obiekt zainteresowania 

Asiu dziękuję za komplementy, jednak mam nadzieję , że szlumbergera na Boże Narodzenie zaszczyci mnie kwiatami, chociaż niewielką ilością , jestem ciekawy jaki będzie kolor.
Tereniu, ja też mam taką nadzieję , że moje kocurzysko znajdzie sobie inny obiekt do wspinaczki,
a drzew ma u mnie pod dostatkiem w ogrodzie.
Tereniu, ja też mam taką nadzieję , że moje kocurzysko znajdzie sobie inny obiekt do wspinaczki,
a drzew ma u mnie pod dostatkiem w ogrodzie.
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super nowości! Bardzo sympatyczny grubosz:) I jaka dorodna żyworódka. Szlumbergera z pewnością zakwitnie, ładnie i zdrowo Ci rośnie
Begonia śliczna - wspaniały odcień liści, ja uwielbiam taką kolorystykę 
Mam nadzieję, że kot szybko znajdzie sobie inny obiekt zainteresowań

Mam nadzieję, że kot szybko znajdzie sobie inny obiekt zainteresowań

Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt: