Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie przepadam za różowymi różami ale są wyjątki.
Twoja Bonica się do nich zalicza - wygląda pięknie i zdrowo.

Te liście pnącej róży to nie jest czasem zasługa skoczka różanego ?
Dokładnie pooglądaj bo on żeruje na spodach liści.

Taką altankę to ja sama chciałabym mieć ale chyba zadowolę się jakąkolwiek byle tylko ją mieć :D

Twój "skalniaczek" przypomina dąbrówkę rozłogową.

Za to fuksja pobiła wszystko ! Taka burza kwiatów :shock:
Jak długo ją masz i czym ją karmisz że tak kwitnie ????

Co to jest te kwiatuszki inensywnie niebieskie ?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Moniu - dzięki :oops: ;:226 , ale ja niewidze tu nic takiego znowu cudniastego.. :P :roll: .

Mariolu - Tak to zasługa skoczka różanego :evil: , już go wytępiłem :twisted: . Róża kupiona z przeceny za grosze.. , niedawno.. .

Altankę trzeba dopiero wykończyć.. , nie ma jeszcze wylewki , nawierzchni utwardzonej i brak nam na to czasu...

Jak kupowałem tego skalniaczka to było podpisane delosperma.. , inaczej jakaśtam naparstnica czy cuś :shock: , ale przecież naparstnica wygląda całkiem inaczej i jest wysoka.. , przydała by mi sie do ogródka na tył rabaty :cry: .

Fuksja już zrzuciła kope kwiatów... , miała więcej.. , ale ma jeszcze masę pąków.. Podlewam nawozem substral w płynie , uniwersalnym... . Kupiłem ją w kwietniu za 25 zł u ogrodnika..

Te niebieskie kwiatuszki to lobelia jednoroczna , ja ją uwielbiam , u nas jest teraz na ryneczkach w śmiesznej cenie... :lol: . Lepiej , żeby nie była na zbyt nasłonecznionym , pałącym miejscu... , wtedy dłużej sie utrzymuje :D , w cieniu też sobie radzi :D .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur

ładnie wszystko u Ciebie kwitnie.
jedno..tam masz na pniu różową róże - wstaw jej wyższy palik nie daj Boże większy wiatr i może się złamać jak moja Cindrelka.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Lobelia jednoroczna - muszę zapamiętac i kupić jak tylko zobaczę :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie
Cud , że mój wątek na 1 stronie jest... :wink: :lol:

Tess - Dzięki , juz podwiązałem na większych palikach , mam 6 róż piennych.. :wink: . Na razie dałem zwykłe badyle , ale msze pomyśleć o czymś ładniejszym...

Mariolu - :lol: Ja próbowałem wysiewać , ale nasiona ma takie jak kurz.. , obieraja sie na palcu.. , drobniusieńki pył.. , jak chciałem do doniczki wysypać ten pył to poleciał niewiadomo gdzie w powietrze... :roll: .
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Arturze :) Przyszłam z rewizytą :)

Oglądnęłam wątek od wiosny, ależ w Twoim ogrodzie się dzieje! Jest bardzo kolorowo, masz mnóstwo pięknych tulipanów, no a takiej kolekcji aksamitek nigdzie nie widziałam!

O pięknych storczykach nie ma co mówić, wszyscy chwalą, cudne są :D

Kolekcja róż się powiększa, są naprawdę piękne i zdrowiutkie, brawo!

Widzę, że trawnik odżywiłeś i nad nim popracowałeś, teraz wygląda znakomicie :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur wpadłam zobaczyć co u Ciebie kwitnie ,a tu obłęd wszędzie tyle pięknych kwiatów no i ile w donicach ,wszędzie pięknie czyściutko wypielone dopieszczone w każdym calu .
Artur Twoje roślinki nie zaczynają chorować od nadmiaru wody ?

Piękne te róże pienne zamierzałam sobie wcześniej też kupić ale już nie mam na nie miejsca .
Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie

Ewo - dziękuję , dziękuję , dziękuje :oops: , staram sie jak mogę :D , miejsca mało... .

O róże dbam szczególnie , jak kwitną to serce mi sie raduje i jestem szczęśliwy , że nie da sie opisać.. Znienawidziłem chemię ogrodniczą , pryskałem w tym roku tylko chyba raz , bo inaczej miał bym róze łyse od czarnej plamistości i naparawdę zachodziła potrzeba . Trzebna je dobrze nawozić i robic gnojóweczki :P :lol: , wtedy niemołe zapaszki odstraszą i wszelkie dziadostwo :P :lol: . A mszyc u mnie mało , jak są to stracam albo nachylam gałazkę i topię pod woda w wiadereczku....

Geniu - dziękuje również Tobie bardzo :D , zaczynaja chorowac pelargonie i werbeny w kielkich michach pod domem... :cry: , mimo iz ostatnio zaczołem je chować pod balkon , ale tam też troszeczke moze zacinać... Wyglądaja jak by listopad był już :evil: :evil: :evil: :cry: . Nie beda długo stać w tym roku... Maja pączusie ale liscie straszne sie robią . Kupiłem 18 sadzonek po 5 zł za sztuukę... :roll: i jużnie są za ładne.. :evil: , wiecej tyle nie kupie.. , zauważyłem , ze najlepsze są łososiowe , mam 5 szt. i im nie jest kompletnie nic :shock: . Więc na nastepony sezon będzie pelargoni rabatowych tylko kilka albo będą łososiowe , ale raczej to pierwsze... :roll: . Pod zadaszeniami rosna pięknie ale tak... , lepiej kupić inne moim zdaniem... :roll: .

Miło mi , że mnie odwiedziłyście

Nie che 2 raz tego samego pisac , zacytuję to co napisąłem w storczykowym , przeczytajcie proszę :

[quote="Tulipan998" opisze wam mój dzisiejszy dzień i połowę wczorajszego dnia.... :roll:

Przeczytajcie proszę

Wczoraj po południu wybaraliśmy sie do cioci.. , siedzimy sobie na tarasie , ja wyleguję sie na leżaku a tu.... Nasz i jej znajomy , mieszkajacy parę domów dalej jechał samochodem.. , wjechał do rowu uderzył w słup elektryczny... , iskry i poprzerywane kable leciały aż pod dom i taras... , jakieś 50 m.... w pośpiechu biegliśmy na pomoc i wyłaczyć prąd w domu.. Nic kierowcy sie nie stało Dzięki Bogu , ale policja szum... Gdy zajechaliśmy do domu pochowałem wszytkie donice z kwiatami :shock: pod balkon... , w nocy burza okrutna.. , błyskało sie , strzelało.. , nie mogłem spać całą noc..

Dzisiaj rano , wzieliśmy sie za wieeeelkie porządki w domu , storczyki wynosłem na pole , na stoliczku w cieniu , ciepło żaden listek na drzewie nawet sie nie ruszał.. Dosypałem niektórym storczykom podłoża , ktore wypłukało sie przy moczeniu , niektóre wymoczyłem , przecierałem listki . A tu nagle wichura... :cry: .

Bordowy phalaenopsis , który nie kwitnie , kupiony w listopadzie , buch na ziemie , miltonia buch na ziemię , mini mark buch na ziemię :cry: . Bordowy caly i zdrowy , miltonia ma uszkodzony jeden kwiat , mini markowi nic też nie jest Dzięki Bogu , zauważyłem jednego nadgnitego korzonka , siedzi sobie z powrotem posadzony w doniczusi . Ostatnio wypuścił pęd , korzonka i listka , jak myślicie nie zbuntuje się i nie uschnie mu ten pęd ? :(

Następnie znowu cisza , słoneczko.. Wystawiłem tylko donicę z passiflorą i kwiaty na balkon.. i zabrałem sie za dosadzanie kwiatów na rabatce .
za 3 godziny gradowica , ale najpierw deszcz.. , w którym latałem z kijami i podpierałem róże w kształcie drzewka (pienne) na metrowych pniach.. i sciagałem kwiaty z balkonu już na gradzie.. Tłukło w okna strasznie przez dobrych pare minut , strzelałao. , błyskało sie.. , ja już zaczołem sie modlić i świecić gromnicę.. ( na serio )

Po gradowicy , przypomniałem siobie , że zapomniałem o passiflorze.. , donica na drógiej stronie ogrodu i ułamana...
Róże ugięte do ziemi... Ale wszystko nawet sie trzyma :)

Phalaenopsis różowy z białą warżką ma spory pęd , zółty z fioletową też ma już z 10 cm , różowy wypuścił ostatnio , mini mark... , ma już pączusia na pedzie... i nie wim co z nim będzie... :cry: .

Phalaenopsis z keikami od Halinki.. - keiki wypuściły po 4 korzonki :D .

Kurcze tak sie staram a dzisiaj przez ten wiatr.. , zły jestem na siebie... , no ale niby nic im nie jest.. :roll: .

Padam po takim dniu...[/quote]
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Nikogo nie było.. :lol:

Nie będe miał dostępu do komputera przez 2 dni ;:202 , chyba , że się wyrobimy wcześniej z malowaniem.. :roll: :lol: . Nie ma to jak laptop z bezprzewodowym... ;:183 :roll: . Mówiłem mamie i myśli nad zakupem bo mój to juz troche staruszek... :lol: .
Miałem wklejać fotki nastepnych róż jakie zakwitły.. i lilii :roll: , ale musze zaczekać bo tata mówi , że mam już konczyć.. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur Słuchaj taty ,zrobisz remont i znowu będziesz mógł pisać na forum .
A z roślinkami w tym roku taj jest za dużo wody i zimna a jak jest troszkę ładniej co można by popryskać roślinki jakimś grzybobójczym to okropnie wieje i też nie można .
Musimy się jakoś ze stratami pogodzić .
Genia
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

O popatrz ja też jestem na etapie zakupu laptopa, a Ty pewnie dzisiaj szalejesz na KULCIE, myśle, że opowiesz jak było i czy mam żałować, że sie nie wybrałem... pozdro...;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani - witajcie :)

Geniu - u mnie juz cieplutko.. , wczoraj był grad... przez 4 minuty... Mam nowe fotki ale nie mam jak wstawić... :cry: Zakwitły piękne 2 liliowce od ciebie i już przekwitły , kwitły z 6 godzin.... , ale za kilka lat będą mieć tyle pędów i pąków , że na pewno bęą kwitły ze 2 miesiące , prawda ? . Kwitł też ostatnio irys :D . Zakwitła Lilia od ciebie :D , piękna .

Mariusz - było suuuper , najlepsza była dyskoteka :P , można było poszaleć :P . A ten zespół kult.. , ja wiem.. , mnie sie jenda piosenka bardzo podobała tylko i tyle... Niektórzy nieumieli sie zachować.. , jeden facet ściągnął buty i i żucił do góry.. , trafił w dziewczynę.. , w 2 dzień wieczorem dużo kubków po piwie na ziemi.. , ale sprzątali zaraz.. :lol: /

Nie mam u siebie czynnego komputera , karta grafiki siadła... , nie będę miał do poniedziałku internetu ;:161 i w ogóle kompa... Ten mój staruszek to całkiem siada... :( . Strasznie za wami tęsknie... :roll: . Pisze u koleżanki , do poniedziałku...

:cry: Pa pa
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

O popatrz, to mówisz, że było super. Ja byłem na Brzózie na zabawie;) To pasuje się wybrać do Kamienia, ma grać Oddział Zamknięty. Hee ostatnio same imprezy w okolicy :wink:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur

wszystkiego naj naj naj....na te twoje 16 urodziny :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie , piszę od koleżanek.... To nie karta grafiki... , Pan informatyk zamówił procesor , który szedł 2 tygodnie i to też nie wina procesora.... :evil: . Przedwczoraj dzwonił , że musi zamówić coś innego nie wim co już z tego wszystkiego... Być moze , że już dzisiaj wieczorem , albo jutro nareszcie będe miał ten komputer... ;:192 , jak nie to zwariuje... Jak będe miał już komputer to chyba od niego nieodejde.. , tyle zaległości na forum....

Strasznie sie za wami stęsknilem... :lol: /

Tess- dziękuję za życzenia :)

Pozdrawiam :D :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”