Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasieńko, JESTEM DUMNA i bardzo bardzo szczęśliwa z tego co mama - przeciez nie bez powodów założyłam Lige Kobiet Zadowolonych...etc. A u Ciebie też piękne widoki. Miszkałam kiedyś w Opolu i wiem, że okolice tam cudne...

Dianek czekam niecierpliwie na zdjęcia... bo chętenie zobaczę Twoje cuda.

Hanka55 bardzo mi sie podoba Twoja wersja nazwy - czarownica-konwalinica... moja tez będzie wsadzona na południowej wystawie, ale postaram się jej zapewnić odpowiednia ziemie. Na razie mam tam mieszanke ziemi z piachem i gliną - poprawimy to niebawem.

A w ogóle to wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny!! ;:80
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czar Pustyni to dla mnie nowość.Myślałam,ze to pod Łąckiem jest zagłębie...
Z tymi skrzyniami taras zrobił się okazały.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu Łącko to całkiem inna "technologia" :;230 U nas klasycznie: cukier, drożdże, woda , podobno proporcje to data bitwy pod Grunwaldem :;230, a nazwa Czar Pustyni ma swoja historię związaną z imprezą organizowaną na Pustyni Błędowskiej od 2004r. Nieskromnie sie przyznam, że tą pierwszą imprezę "Pustynne Miraże 2004" współorganizowałam bardzo intensywnie działając w Stowarzyszeniu Polska Sahara. Wtedy własnie na potrzeby degustacyjne wpadła mi do głowy taka nazwa... i etykiety specjalne z szalonym wielbłądem były itd itp. Ja już w Stowarzyszeniu nie działam, ale trwa to dalej i impreza jest na stałe już wpisana w letni kalendarz imprez w Małopolsce.

A na tarasie znowu przybędzie mi coś... znalazłam kamień wreszcie! Będę mogła zacząć prace przy skalniaku. I na dodatek dzisiaj chyba przyjda mi zamówione cebule i byliny...szaleństwo. Cieszę sie jak durna jakaś... jakbym dostała ulubiona zabawkę. Ale to chyba tak ma być.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przywieźli... jutro zaczynam szaleć, ale za Boga jedynego nie wiem jak się do tego zabrać. Mam nadzieję, że "samo" mi to przyjdzie :heja :heja :heja :heja :heja :heja :heja
Obrazek
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Ło matko!
To ja u siebie odgruzowywałam całe podwórko a Ty sobie sama tyleś tego nawiozła.... Dziewczyno! Jak wy to ułożycie???
No ale jak już ułożycie to dopiero będzie ładnie.
Zrób jakiś fajny fotoreportaż - popatrzę sobie jak inni ciężko pracują jak ja odpoczywam ;) To zawsze poprawia humor ;)

Pozdrawiam gorąco!
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Aniu
to czekamy na fotki,w ramach odpoczynku po dżwiganiu kamieni :lol: wklejaj fotki :lol: a skrzynie super sa :lol:
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Aniu,nie dość , że na pustyni, to i na kamieniu Ci rośnie :D
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim Dziewczynom za miłe słowa!
Będę obfotografowywać te moje prace kamieniarskie dokładnie, bo trzeba będzie to kiedyś wnukom przecież pokazać ;:1
Poza tym musiałam wstrzymać się z pracami, bo .... nie wiemy jak się do tego zabrać. Duże to wszystko, i nie chciałabym żeby się okazało za pół roku, że szlag wszystko trafił, bo nie tak jak trzeba zrobione. Nie sztuka narobić się a potem "niech się dzieje wola nieba..."
Wrzuciłam pytanie do wątku o skalniakach i czekam teraz na fachowe rady.
A Wy trzymajcie kciuki
;:215
regulamin Andziu
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Aniu ja trzymam :lol: też się tych kamieni natachałam,teraz przerabiam i znowu tacham :lol:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że mam takie wirtualne wsparcie ;:79 Mogą się mężowie i inni tacy z tego naigrawać, ale nic to! Musimy się na forum wspierać i zachęcać :lol:
A w sobotę pojechaliśmy sobie popatrzeć co chciałabym kupić do moich skrzyń na taras i wróciłam chora.... Muszę zrobić skok na bank chyba jednak.
Kupiłam sobie "na pocieszkę" takie drobiazgi na skalniak - hebe, rojnik a to trzecie to nie wiem co :
Obrazek
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

Andzia jeśli nie boisz się kupować na allegro to mam paru sprawdzonych gości którzy mają dobre ceny - znacznie taniej niż w szkółce
jak coś to mogę na PW podpowiedzieć ;)

a ja się zbieram powoli do teściów :D ogród czeka i roślinek duuuuuuzio xD
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dianek powiem szczerze, że zakupy roślin na allegro to tak "z pewną nieśmiałością"... ja jestem dotykowiec-wąchacz , muszę osobiście sprawdzić czy to jest to co chcę mieć :lol:, ale sprawdzić ceny można jak najbardziej więc jeśli możesz to podeślij adresy na pw.
Poza tym obiecałaś zdjęcia jakieś swojego (teściów) ogrodu - trzymam Cie za słowo !
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

Andzia - do teściów jedziemy jutro rano, będę robić relacje i na pewno ją wrzucę :)
chociaż nie wiem jak to będzie bo mam masę roboty w obu firmach w których pracuje... ale jakoś dam rady - dobrze ze mogę pracować online ;)

zaraz ci podeślę PW o sprzedawcach
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Andziu, masz kłopot ze szkółkami? A u AniWoj byłaś? To o rzut beretem od ciebie :)

Ten Czar to jakoś tak bardzo na czasie wspomniałaś :lol: Czas nalewek przyszedł, a ja ani grama Czaru nie mam, kasy na sklepowy brak, a ten domowej roboty jakoś tak daleko, więc nie-do-zdobycia :?

Skarpa ze słoneczną patelnią? Może iglaki płożące? I cebulowe pomiędzy? Byle nic wysokiego, bo zasłonisz sobie widok z tarasu i będziesz miała prywatne więzienie, zamiast pięknego widoku na ogród :wink:

Tak przy okazji - fantastycznie wygląda ten taras z olejowanego modrzewia, ciekawa jestem jak on się będzie "starzał", jak będzie wyglądał za np. trzy lata. Widziałaś taki może u kogoś?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewko ... kłopot mam owszem, ale z kasą na zakupy w szkółkach :;230 , bo potrzebuję tego dużo. Tylko do skrzyń wyliczałam, że jakieś 14 sztuk różnych rzeczy, a gdzie cały skalniak do obasadzenia????
Szkółka AniWoj jest w dosłownie kilka ulic ode mnie w tej samej miejscowości nawet i nie mam kiedy tam dotrzeć ...wstyd!
A propos nalewek... (nomen omen :lol: ) zajrzyj do mojej "kuchni" pojawiło się tam trochę bardzo ciekawych przepisów na smaczne napitki.

Słoneczna patelnia - bardzo mi się spodobała ta nazwa dla mojego skalniaka :D
Właśnie chcę go obsadzić niewysokimi roślinami, takimi na słoneczko właśnie. Już poczyniłam pewne zakupy u Xipe (zimowity, psi ząb i tulipanki botaniczne różne), trochę rojników już mam i wrzosów, które muszę przesadzić. Myślę, że do jesieni coś tam już sie będzie działo.
Na razie wyplewiłam cały ten mój "skarb" i zaczynamy układać kamień.

Bardzo się cieszę, że spodobał Ci się nasz taras! Nie mam pojęcia jak to się będzie starzeć, bo nigdzie w okolicy takiego nie widziałam. Z tego co wyczytałam to modrzew w ogóle z czasem robi się taki srebrno-szary, ale ten zaolejowany jeszcze na kolor (teak) to nie wiem jak będzie wyglądał. Zgodnie z zaleceniami raz w roku będziemy go olejować więc myślę, że co najwyżej będzie ciemnieć. A poza tym to jak by się nie starzał to będzie piękny, bo drewniany i nasz
:lol:
regulamin Andziu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”