Nalewko ... kłopot mam owszem, ale z kasą na zakupy w szkółkach

, bo potrzebuję tego dużo. Tylko do skrzyń wyliczałam, że jakieś 14 sztuk różnych rzeczy, a gdzie cały skalniak do obasadzenia????
Szkółka AniWoj jest w dosłownie kilka ulic ode mnie w tej samej miejscowości nawet i nie mam kiedy tam dotrzeć ...wstyd!
A propos nalewek... (nomen omen

) zajrzyj do mojej "kuchni" pojawiło się tam trochę bardzo ciekawych przepisów na smaczne napitki.
Słoneczna patelnia - bardzo mi się spodobała ta nazwa dla mojego skalniaka
Właśnie chcę go obsadzić niewysokimi roślinami, takimi na słoneczko właśnie. Już poczyniłam pewne zakupy u Xipe (zimowity, psi ząb i tulipanki botaniczne różne), trochę rojników już mam i wrzosów, które muszę przesadzić. Myślę, że do jesieni coś tam już sie będzie działo.
Na razie wyplewiłam cały ten mój "skarb" i zaczynamy układać kamień.
Bardzo się cieszę, że spodobał Ci się nasz taras! Nie mam pojęcia jak to się będzie starzeć, bo nigdzie w okolicy takiego nie widziałam. Z tego co wyczytałam to modrzew w ogóle z czasem robi się taki srebrno-szary, ale ten zaolejowany jeszcze na kolor (teak) to nie wiem jak będzie wyglądał. Zgodnie z zaleceniami raz w roku będziemy go olejować więc myślę, że co najwyżej będzie ciemnieć. A poza tym to jak by się nie starzał to będzie piękny, bo drewniany i nasz