Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Ups, nie odczytałam, że ma 9 lat. Faktycznie - nieco złośliwa roślina. Mam nadzieję, ze zrozumie swój błąd i wreszcie zakwitnie! ;-)

Nie możesz odejść od komputera, bo jest paskudna pogoda i nikomu nic się nie chce. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
magdala

Post »

Socurku,Basiu....czyli mówicie ,ze to z winy pogody ??No to kamień spadł mi z serca, bo przez chwilę pomyslałm,ze może to jakieś uzależnienie :o :o Ale to nie to....
Magda.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki śliczny ogród! Kwitnąca kalina wspaniała, pięknie skomponowana w bukiecie z bzem... Hortensje - kolejne piękne kwiaty, zresztą na Twoich zdjęciach nawet taki zwyczajny chaber wygląda ciekawie.
Rozczulające zdjęcie psa... Pokazuj na jak najwięcej zdjęć z swojego ogrodu.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

magdala pisze:Może już przesadzam z tą kaliną Obrazek

Magda.
Piękny bukiet !
Pozdrawiam,
K.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Dziewięć lat czekasz na kwiaty hortensji pnącej? Jaka uparta!(hortensja) Moja szykuje się właśnie zakwitnąć i robi to tak opieszale, że martwię się czy nie zrezygnuje. :lol: :lol: :lol:
Osiem lat kazała czekać! No widzisz? mniej więcej norma. Jak miewa się karczoch, król warzywny???
Z komputerem, też norma. Za jakiś czas odrobinę Ci przejdzie. :lol: :lol: :lol: Traktuj to jako "coś miłego dla siebie"
Dopóki nikt z domowników nie będzie się skarżył na Twoją nieobecność- jest w porządku :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Magdo! :D
Dziś deszczowy kolejny dzionek, ale weekend więc mam troszkę czasu na odwiedziny. Wpadłam do Ciebie zapytać jak Anabelle się przyjęła? Czy pojawił się kwiatek?
Robisz piękne arystyczne zdjęcia w ogrodzie i ten boski romantyczny bukiet! :D Cudowny! :shock:
Magdo co do cięcia Anabelli, mówiąc o cięciu mam na myśli już właśnie jego formowanie - jak najbardziej!
A jak morelki - trzymają się?! :wink:
Serdecznie pozdarwiam!
magdala

Post »

JLG pisze:Jaki śliczny ogród! Kwitnąca kalina wspaniała, pięknie skomponowana w bukiecie z bzem... Hortensje - kolejne piękne kwiaty, zresztą na Twoich zdjęciach nawet taki zwyczajny chaber wygląda ciekawie.
Joasiu :P :D A ja już u Ciebie bywałam ....Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa . Mojej działce jeszcze daleko do ogrodów prezentowanych na forum ,ale bije stąd taka siła i pasja :lol: ,że chce się rzucić wszystko i biec do roślinek .
Muszę też lojalnie się przyznać ,ze zdjęcie chabrów z kropelkami wody jest dziełem mojego męża ,psi nos -również :lol:
Ale reszta moja!
Magda.
magdala

Post »

Joasiu,Kalmio ,Cillo - w imieniu bukietu dziękuję za komplementy :wink:
magdala

Post »

nigella pisze:Dziewięć lat czekasz na kwiaty hortensji pnącej? Jak miewa się karczoch, król warzywny???
Nigello dotarło do mnie ,że to cała podstawówka (za dawnych pięknych czasów)-te 8,9 lat czekania na kwiaty...
Przecież to kawał życia.
Mój jedyny kwiat też strasznie wolno się rozwija -ciągle widzę te kuleczki .
A króla Karczocha zobaczę jutro -trochę lało przez ostatnie dni -aż jestem ciekawa jak wygląda.
Podsypałam mu ,tak jak radziłaś trochę nawozu azotowego.
:D :D
Myślę o tym Dyptamie,nie spocznę dopóki nie powącham....
Magda.
magdala

Post »

Kasiu-Cillo :D jak miło ,że znowu zajrzałaś !
Już donoszę - morele nie spadły ,jestem jak najlepszej myśli ,a w tym czasie była u nas noc strasznie ulewna i na ogół po takich ulewach spadały w poprzednich latach (tak słabe miały te ogonki).
Anabelle rosną zdrowo - wydaje mi się ,że będą kwiaty -mają coś takie malutkie kuleczki w listkach- mi się już zawsze bedą kojarzyć z Krakowem i Wadowicami -tam je zobaczyłam po raz pierwszy :lol:
Chyba dobre skojarzenie ,prawda?
Magda.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też jedna Anabell zakwitnie, a druga nie ma pąków kwiatowych (chyba, że jeszcze się pojawią :roll: ). Już nie mogę się doczekać :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

Moniu :) ja też mam dwie Anabelle i czekam ..... No,wiadomo ,że u Ciebie będzie jak zwykle wcześniej :D
Jutro zobaczę moje!
Magda. :)
magdala

Post »

Za oknami trzaskają pioruny ,a ja wspominam sobie dzisiejszy pobyt na działce :D
Bo u nas pogoda była bardzo łaskawa ,cały dzień był przepiękny ,dopiero wieczorem pojawiły się czarne chmury i ulewa.
Wczoraj zrobiłam małe zakupy roślinne ,żeby tak z gołymi rękami nie jechać ...

Kocimiętka (taka inna odmiana) i żółty nachyłek : Zaczynają kwitnąć moje irysy :
Obrazek Obrazek

Bardzo się ucieszyłam, bo mam już pewność ,
że hortensja Anabelle zakwitnie! Oto pączki (jest ich duzo...)
Obrazek

Mak orientalny w kolorze róż przygotowuje się do kwitnienia (mąż naliczył 23 pąki) - jest to zjawisko ,na które czekamy my i sąsiedzi z działki obok :D
Pąki są wielkości małego jabłka.
A po prawej : Piesek w kratkę (była kiedyś taka bajka :D )
Obrazek Obrazek

Na Piwonie musimy jeszcze chwilkę poczekać , zwróćcie uwagę na tę gigantyczną po lewej (ta będzie biała)
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

A oto grządka ,którą dzisiaj zmodyfikowałam ,zabrałam melisę ,która strasznie rozpanoszyła się między kwiatami ,dodałam kompostu ,obornika
i posadziłam m.in. kupione wczoraj kwiatki :D
Obrazek [url=http://img[78.imageshack.us/i/52e9135c7e89e614med.jpg/]Obrazek[/url]

Dobra wiadomość :morele rosną (ok. 4 cm),ale mamy małe wątpliwości...kupowaliśmy drzewko moreli ,ale czy morele mogą byc takie rumiane???
Zaczyna to wyglądać na brzoskwinie.... :? :? Proszę o podpowiedz. Po prawej Begonia.
Obrazek Obrazek

I jeszcze "maluchy" : malwy ,słoneczniki ,kosmos pierzasty i nasturcje -siane w kwietniu i maju.
Obrazek Obrazek

Magda.
magdala

Post »

Karczoch troszkę mnie martwi - niby ma listek ,ale ten listek coś strasznie powoli rośnie, nie bedę wklejać zdjęcia ,bo nawet nie widać różnicy .
A Laurowiśnia zrobiła mi wielką niespodziankę !! Próbowałam ukorzenić ją kilka razy ,a tu się okazało ,że nasiona z przekwitłych kwiatostanów spadające pod krzew wykiełkowały :o
I mam mnóstwo małych laurowiśni ,wzięłam je do domu, zobaczymy jakie będą do przyszłego roku :roll:
Jutro zrobię zdjęcie siewkom.
A to psia mina pt." Dałbyś mi tej kiełbasy....."

Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Piękne te maki będą! Rany, jeszcze w tej różowej odmianie! Muszę upolować gdzieś nasiona lub sadzonkę, są przepiękne! ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”