One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łukaszu, na "Napalm" się nie zgadzam :)
Justynko dla mnie to bardziej on.
Moim zdaniem jest wyjątkowy, bo ma niesamowite najmłodsze listka, wyglądają jak rurki, a z czasem pękają na szwie. Nawiasem, nie wiem czy to normalne...
Obrazek
P.S. Przepraszam za samowolę w Twoim wątku :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Mariuszu, ten kolor jest trudny do określenia, czasem wydaje mi się być ciepłożółty, czasem herbaciany a innym razem lekko łososiowy. Zdjęcie dość wiernie oddaje jego kolor, każdy płatek jest jakby w innym odcieniu, tylko warżka w rzeczywistości jest bardziej ciemnoróżowa niż czerwona. Niestety najtrudniejsze kolory do uchwycenia aparatem to wszelkie odcienie bordo - zawsze wychodzą trochę przekłamane.

Kamilko, wszelkie dodatkowe informacje na jego temat łatwiej naprowadzą na pasujące do niego imię. Listki ma fantastyczne, nie widziałam jeszcze takiego cudaczka.
I o jakiej samowolce Ty opowiadasz, jest mi bardzo miło, że mogę Cię tu gościć, czuj się jak u siebie.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny, żółty Phalaenopsis. też mam takiego żółtego z rózową warżką, ale mój ma inny odcień żółtego na płatkach.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Kamilko, już mam. Nie wiem tylko czy Ci się spodoba:
Obrazek ObrazekObrazek
Storczyk jest wyjątkowy - ten rurkowaty listek, na pewno przejdzie do "historii" (czyt. w naszych umysłach będzie długo pamiętany przez tą swoją inność), przystrojony w białe szaty, przystojny, władczy - rosną mu silne ramionka, no i wyglada jak nagroda* - Kamilko, za Twoim przyzwoleniem zwę go 'CEZAR'
A piegi na płatkach? hmmm, niech się zastanowię - to symbol przelanej krwi w walce o swoje wielkie imperium. No, to teraz pilnuj dobrze swojego Cezara, żeby żaden Brutus nie targnął się na jego życie.
*francuska nagroda filmowa to też César

Lecę się pakować, pozdrowionka.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Limonko ależ Ty masz bujną wyobraźnię :shock: coś czuję że niebawem wszyscy będziemy prosić Cię o pomoc w nadawaniu imion naszym storczykom :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Z liścia wygląda jak Shrek(a dokładniej ucho Shreka) :D:D:D A napalm. Bo te kropki wyglądają jakby na ziemię leciała salwa palącej się substancji.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

volcowitch pisze:Z liścia wygląda jak Shrek(a dokładniej ucho Shreka) :D:D:D A napalm. Bo te kropki wyglądają jakby na ziemię leciała salwa palącej się substancji.
No normalnie Limonka i Lukasz jak rodzice chrzestni ;:86 ;:80
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Już prawie skończyłam się pakować, podlałam kwiaty, namoczyłam niektóre storczysie, odkryłam, że jednemu niedawno zakupionemu zapleśniało podłoże, więc szybka akcja - topsin i przesadzanie. Nie wiem co z nim będzie jak wrócę, na chwilę obecną pięknie, czerwono kwitnie na dwóch pędach ale korzonki w dramatycznym stanie...
_________________________________________________________________________________________
Jeanne pisze:... coś czuję że niebawem wszyscy będziemy prosić Cię o pomoc w nadawaniu imion naszym storczykom :lol:
Asieńko ;:52 kiedy sobie wyobraziłam to nadawanie imion ;:60, ilość użytkowników przemnożona przez od 1 do ponad 100 storczyków w kolekcji = ;:55 ;:55 ;:55 :;230 :;230 :;230
Musiałabym zrezygnować z pracy zawodowej ;:201 i wprowadzić opłaty żeby mieć na chleb
_________________________________________________________________________________________
volcowitch pisze:Z liścia wygląda jak Shrek(a dokładniej ucho Shreka) :D:D:D ...
Łukasz, świetnie się dopatrzyłeś tego Shrek-owego ucha, z porównaniem trafiłeś w samo sedno.
Małe sprostowanie dla Kamilki, no wiesz ja nie badałam genealogii Cezara, może jakiś Shrek się mu w rodzinie zaplątał i te "uszy" to po jakimś dziadku odziedziczył :;230 :;230 :;230

Moni, ponoć dziecku się nie odmawia. Hurrrra, będę miała nowego chrześniaka ;:333 ;:215 ;:109

Ja sobie uciekam, trzymajcie się cieplutko i do zobaczenia po weekendzie :heja :wit
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko miłego ,spokojnego i słonecznego urlopowania.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale piękny ten miodowy :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko- dziękuję! Kochana jesteś :*
Imię CEZAR jest jak najbardziej odpowiednie!
Pomysł z chrzestnymi Cezara świetny! Chrześniaka można odwiedzać w moim wątku, niedługo powinien rozkwitnąć, bo widać u niego ok. 1cm pąki :)
Pozdrawiam! Kamila
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Grażynko, dziękuję za życzonka. Weekend był tak udany, że do dziś nie mogę się odnaleźć w rzeczywistości.

Olu, cieszę się, że Ci sie podoba. A wiesz jak mnie się podobają Twoje hoje, przepiękne! Już sobie wyobrażam ten oszałamiający zapach wieczorową porą...

Kamilko, świetnie, że imię przypadło Ci do gustu. Będę mojego chrześniaka - 'Cezara' często odwiedzać i podpatrywać jego pąki, kwiaty, "shrekowe uszki" i co tam jeszcze mu urośnie, tylko chwal się nim bezustannie.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, cieszę się, że wyjazd się udał. Jak storczyki przeżyły Twą nieobecność?
Zapraszam do odwiedzin :)
Oczywiście chrześniak ma się dobrze, zrobię mu kilka fotek, ale wenę muszę mieć. Teraz na sesje foto oczekuje nowy nabytek, tak tak, znów coś storczykowego przytargałam do domu, choć miejsca ani, ani...
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Wszystkie storczyki przeżyły mój wyjazd, ten przesadzany też, dalej kwitnie i nie zgubił żadnego kwiatka ani nawet pączusia. Na chwilę obecną wygląda jak okaz zdrowia, jędrne liście, piękne kwiaty na dwóch pędach, tylko stan korzeni beznadziejny... Prawdę mówiąc czarno go widzę ale na razie daję mu spokój i będę obserwować co dalej, może mnie przyjemnie zaskoczy.

No właśnie, z ta weną bywa różnie, mnie też jej ostatnio trochę brakuje. Chciałam pokazać troszkę moich falusi (jeszcze nie znacie nieśmiałej 'Zuzy', ognistej 'Amandy', 'Viviane' i jej dzidziusia (ma basal keiki), Leoś czeka na pokazanie go światu i jeszcze kilka innych z czego jeden to niespodzianek a właśnie wczoraj dostrzegłam, że idzie mu pędzik... tylko weny i czasu na to wszystko brak)

Kamilko, gratuluję nowego nabytku - kolorek niezwykły, miejsce gdzieś się już pewnie dla niego znalazło a 'Cezar' uderza w siłę, zrobił się taki barczysty...
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Chciałam pokazać troszkę moich falusi (jeszcze nie znacie nieśmiałej 'Zuzy', ognistej 'Amandy', 'Viviane' i jej dzidziusia (ma basal keiki), Leoś czeka na pokazanie go światu i jeszcze kilka innych z czego jeden to niespodzianek a właśnie wczoraj dostrzegłam, że idzie mu pędzik... tylko weny i czasu na to wszystko brak)

A gdzie obiecane fotki?:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”