Spróbuję zrobić filmik w weekendliska pisze:Filmik to tak jak Hania napisała na youtube.
a potem skopiowac link i wrzucić![]()
sama jestem ciekawa tej papugi![]()
Moja też rozrabia i wygryza co się da... ale nei gada!!!
Ogródek gagawi cz.2
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko - nawet na myśl mi nie przyszło, żebyś w taką paskudna pogodę wykopywała dla mnie konwaliekogra pisze:Grażynko proszę jeszcze o cierpliwość w sprawie konwalii.
Pogoda nie pozwala na wyjście do ogródka - jest tak mokro, że nogi toną w błocie.
Mam nadzieję, że sprawdzi się prognoza i od środy wyjrzy słoneczko - oby.
Fajnie piszesz o papudze. A co z partnerem / ką / ?

Czekamy na lepszą pogodę, może juz niedługo... :P
Partnerki dla papuga nie chciałam, ponieważ wtedy papugi nie nauczą się gadać, beblaja tylko po papuziemu i zajęte sa wyłącznie sobą. No chyba, że jedna z nich wcześniej potrafiła mówić, to wtedy ta druga łapie błyskawicznie.
- gagawi
Witaj Karolku :Pk-c pisze:fajny ten twój papug - też kiedyś miałem ale nimfę - złapaną przez znajomego na działce ... fajna była - klatkę miała otwartą non stop chyba ze myliśmy okna i były otwarte na oścież - zawsze praktycznie siedziała na klatce - początkowo miała dużą chyba z 1m x 1m albo nawet troszkę większą ale później jak się przyzwyczailiśmy że ma klatkę otwartą to wymieniliśmy na mniejszą ... i latała sobie swobodnie po pokoju ale nigdy nie wyleciała dalej - raz tylko poleciała do kuchni ... i nigdy nie dała się nam wziąść na ręce ... tak to na początku jak była młodsza to robiła po 3-4 okrążenia pokoju a później to już tylko po jednym ... i uwielbiała proso ... ale też (tak jak widzę nie tylko ona) nie lubiała się kąpać i nigdy tego nie robiła
a ta roślinka kropkowana to miodunka
Nasza bestia , w miare upływu czasu zwiedzała wszystkie pokoje i zakamarki ( jak jeszcze mieszkaliśmy u rodziców ) i też była cały dzień poza klatką.
Teraz, gdy mieszkamy juz sami, jej loty są bardzo kontrolowane i ograniczają się do dwóch pokoi.
Senegalki mają zdecydowanie "cięższe" loty, niz nimfy, ale polata sobie całkiem nieźle.
Hmm nie wiedziałam, że nimfy takie brudaski

- gagawi
Jeszcze nieliska pisze:zrób filmik zrób
Grażynko co w ogródku robisz? Przysypałaś już różę korą?

W weekend mam plany ogródkowe - wybranie z rabaty przytarasowej części tej czarnej ziemi z piachem i dosypanie humusu, który dostałam od szefa firmy brukarskiej i... mieszanie, mieszanie... cos strasznie dużo mieszam , hi, hi.
Potem muszę poprzesadzać lawendę na nowe miejsca i posadzić wreszczie reine des violettes

Chyba wybiorę sie po niego do Żor.
- gagawi
A Wy znowu o tych różach i znowu się nakręcam...
Miałam dzisiaj niecnego plana skoczyć do Castoramy na zwiady, ale portfel świeci pustkami, i bym sie popłakała widząc szlachetną Angielkę i nie mogąc jej kupić.
Bardzo mi się podoba Sebastian Kneipp Kordesa, wzdycham sobie cichutko i marzę...
o Amaretto też marzę i trochę o Herkulesie...

Miałam dzisiaj niecnego plana skoczyć do Castoramy na zwiady, ale portfel świeci pustkami, i bym sie popłakała widząc szlachetną Angielkę i nie mogąc jej kupić.
Bardzo mi się podoba Sebastian Kneipp Kordesa, wzdycham sobie cichutko i marzę...
Wiesz co? Ja w takich wypadkach kartę biorę :Pgagawi pisze:A Wy znowu o tych różach i znowu się nakręcam...![]()
Miałam dzisiaj niecnego plana skoczyć do Castoramy na zwiady, ale portfel świeci pustkami, i bym się popłakała widząc szlachetną Angielkę i nie mogąc jej kupić.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski