Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cynthio,
to bardzo ważna wskazowka, przynajmniej dla mnie, :) będe sadzić te fioletowe :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie ,że mogłam pomóc :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Izuś :D masz rację, że bratki to wdzięczne roślinki :D Ja mam kilka doniczek z zeszłego roku, ale to niesamowite bidulki, które stały zapomniane gdzieś w kąciku całą zimę i wiosnę, ale też już mają pączuszki, muszę wysadzić je do ogrodu, bo te kupione poszły na paraprty :D

Irenko
dziękuję :D teraz faktycznie zacznie się pojawiać coraz więcej pięknych kwiaciorków i przejście przez targ będzie prawdziwym wyzwaniem :wink: :D

Liduś, :D dziękuję bardzo :D

Edytko :D mnie brateczki ujęły tym, że tak wcześnie mogą zdobić donice i skrzynki. Zanim jeszcze pojawią się pelargonie, surfinie i inne letnie piękności one już czarują swoim urokiem :D

Ewuś masz rację, że sasanki nie lubią przesadzania, ze względu na palowe korzenie, z tym, że ja wiele razy przesadzałam i dzieliłam kępy, ale z zachowaniem ostrożności, aby nie uszkodzić korzenia, i naprawdę wszystkie wspaniale to zniosły i pięknie rosną :D Teraz też czeka mnie przesadzenie kilku kęp, ponieważ jedna mi już od dwóch lat nie kwitnie, a jest piękna i rozrośnięta, więc ją podzielę, na 3-4 mniejsze i przesadzę, uważam, że bardzo często przesadzenie rośliny jest idealnym lekarstwem na niektóre problemy. Myślę, że można też spróbować to zastosować przy zamieraniu roślin, jako po prostu odmłodzenie kępy przez podział. Nie wiem, czy to pomoże, ale myślę, że warto spróbować, bo tak jak Cynthia napisała są one genetycznie słabsze, może to będzie jakaś metoda :roll:

Witaj Onko :D bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogródek, i że Ci się podoba :D Już biegnę do Ciebie :D

Witaj Cyntuś kupiłam sobie właśnie bladoróżową sasankę, , bo strasznie mi się podoba :D a jeszcze poluję na białą i strzępiaste, bo one takie śliczne, zmartwiłaś mnie troszkę tą ich krótką żywotnością, ale mam nadzieję, że trochę porosną u mnie :?
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Agnieszko, nie było mnie kilka dni u Ciebie i widzę że same cudności pokazujesz.
Sasanki urocze i tyle zakupów zrobiłaś.
Ja bratki siałam w ubiegłym roku , to teraz mam swoje, zaczynają pojedynczo rozkwitać.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Piękne te twoje zakupy ja też skusiłam się na kupno orlików o dużych kwiatach też piękne :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Lilu :D ja swoje zeszłoroczne brateczki bardzo zaniedbałam :oops: u mnie ciągle urwanie głowy z remontami i po prostu o nich zapomniałam, i stały sobie biedulki całą zimę i wiosnę na tarasie bez podlewania, zarzucone klamotami wyniesionymi z domu przez remont :roll: Teraz je odkryłam podlałam i już mają pączyszki, dziś wysadzę je do ogródka :D

Marysiu
:D za mną też chodzą te orliki, ten Pan ma normalnej wielkości i miniaturki, dziś odwiozę skrzynki i doniczki po bratkach i wiem, że bez orlików nie wrócę :oops: :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Agnieszko ale zaszalałaś :roll: samę piękności kupiłaś , ja też kupiłam w niedzielę na targu parę roślinek ale dużooooo mniej niż Ty . To teraz pokaż gdzie je wsadziłaś :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko to co napisałam to tylko wiadomości jakie wyczytałam w necie...wcale nie jest powiedziane ,że one nie mogą żyć dłużej :)
Ja się nie zniechęcam i będę polować na różne kolory i strzępiaste też :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aguś :) Pokazałaś piękną wiosnę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu :D ja bylinek dużo nie kupiłam , większość brateczki- siedzą sobie już w skrzynkach na parapetach i w misie na studziennym stole :D , a bylinki już w ogródku, ale jeszcze niestety nie mają wyglądu, ponieważ sadziłam je na powiększeniu rabaty, i jeszcze jest to nieopracowane miejsce, nie mam jeszcze kamieni żeby to obłożyć i pokomponować , i jeszcze zostało trochę pustego miejsca na nowe roślinki. Więc wygląda pustawo i nieciekawie jeszcze. Ale mimo to cyknę fotki i pokażę.

Cyntuś :D to polujemy razem :wink: bo ja też nie odpuszczę, strasznie podobają mi się sasanki i nie zrezygnuję ze strzępiastych- abym tylko trafiła :roll: :lol:

Witaj Moniś :D dziękuję Kochanie :D jeszcze wiele wiosennych roślinek mi nie kwitnie, ale już jest kolorowo i to najważniejsze :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Aguniu. Kilka dni nie zaglądałam, gdyż były kłopoty z forum, a przy tym więcej na działce. Z powodu suszy jeżdżę po południu, żeby dobrze polać posadzone roslinki, a powrót wieczorem juz mnie nie nastraja do zaglądania na forum, tym bardziej że z reguły jest cos do zrobienia w domu. Widzę nasadziłaś ogromną ilość bratków. Ale one sa śliczne i bardzo dekorują ogród, gdy nie dużo roślin kwitnie. A jak tam przymrozki. Mam nadzieję, że obyło się bez strat. Dobrze, że u Was dopiero zacznie się kwitnienie narcyzów i tulipanów to dłużej będą cieszyć oko.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aduś moje brateczki wszystkie wylądowały na parapetach, do ogródka nie wysadzałam. U mnie przymrozki jak na razie nie zaszkodziły roślinkom, trochę martwię się o hortensję, żeby jej pąki nie przemarzły, ale zobaczymy :? W szklarni nocą płoną znicze :D
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś jakbyś upolowała te szczępiaste sasanki to pamiętaj o mnie. Jak ja upoluję to będę pamiętała o Tobie :lol:
Kaśka
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Agnieszko, a kiedy najlepiej przesadzać sasanki? Mam taką kępę, która została zasłonięta przez rozrastająca się lawendą i muszę ją gdzieś przesadzić.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko masz to jak w banku :D jak tylko gdzieś trafię to kupię i Tobie :D

Dorotko sasankę przesadź najlepiej po kwitnieniu.Najlepiej to robić jak trafi się wilgotny okres, żeby nie było upałów, a jeśli ciągle będą, to pilnować aby nie przeschło podłoże i można trochę cieniować gałązkami iglaczków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”