Fuksja - choroby i szkodniki

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksja - choroby i szkodniki

Post »

MagdaMisia pisze:Dziewczyny ja wpadłam na fuksjowy wątek z pytaniem, gdzie można nabyć te piękne roślinki, ewentualnie ich szczepki? Skąd macie wasze roślinki?
Sadzonki fuksji mozna nabyć wiosna w różnych cenrach handlowych, kwiaciarniach- no i na targowiskach- tam gdzie można zaopatrzyć się w rosliny... Jest też prowadzona sprzedaż fuksji- wiosna - w szkólce fuksjowej / ja nabyłam tam kilka.../ Większośc swoich kupiłam na zielonym rynku...

Zagladać wiosną tutaj

http://www.fuchsiahybrida.pl/aktualnosci/36
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Witaj Magda Misia ja zamołam swoje sadzonki w Ogrodach Izabeli Cieszyńskiej na http://www.fuksjana.pl
Podobnie zrobiło kilka osób z forum. Pozdrawiam.
Smellycat
100p
100p
Od: 16 mar 2009, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

zamówiłam również kilkanaście sadzonek fuksji na fuchsiahybrida.pl - to ci sami ludzie. Zrobiłam ładnie przelew, ale... nie dostałam żadnego potwierdzenia, że pieniądze dotarły i sadzonki zostaną wysłane końcem marca, albo w kwietniu. Nie chcę wyjść na osobę niecierpliwą - chociaż oczywiście najbardziej bym chciała, żeby było już cieplej i żeby mieć wszystkie fuksje u siebie, ale trochę się denerwuję takim milczeniem z ich strony. Piszecie, że zamawiacie u nich często - czy to jest normalne? Taki brak jakiejkolwiek odpowiedzi?
Ania
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zadzwoń i zapytaj.Ja rozmawiałam z Pznią Izą osobiście
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

A jak sprawują się wasze fuksje moje na potęgę wypuszczają już listki udało mi się przechować dwie i nie wiem czy to nie za wcześnie? Wczoraj je przycięłam i przesadziłam.
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Z konieczności swoją fuksję przechowywałam w ciemnej piwnicy.Przeżyła ale wypuściła
długie białe gałązki z białymi listkami i o dziwo :shock: białymi pąkami kwiatów.
Nie wiem czy poobrywać te dziwne gałązki czy zostawić by zazieleniły się później
na słoneczku.W ub.roku straciłam piękną fuksję która stała całą zimę na zimnym korytarzu
i chyba zamarzła.
Smellycat
100p
100p
Kontakt:

Post »

Ja swoje trzymalam na strychu - mialy okno, ale chyba zmarzly :cry: Myślałam, że może jest jeszcze cień nadziei, ale skoro Wam już wypuszczają listki, a moja nie - to chyba już sprawa przesądzona :?
Ania
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Smelly sprawdż łamiąc jedną gałazke grubszą.Jeśli bedzie sucha to niestety nic nie da się zrobić ,a jeśli będzie zielona w środku przenieś do cieplejszego pomieszczenia i przytnij.Jeszcze jedno...nalezy codziennie ogladac takie roślinki gdyż wraz z przyniesieniem ich na sezon zimowy możemy pzrenieść larwy mszycy,która skutecznie nam zeżre młode przyrosty.Ja moje fuksje zimowałam kilka lat,W ty roku niestety,ale będe musiała kupić nowe,Wyjechałam do pracy i dzieci nie zdązyły schować ich przed przymrozkami,a były takie okazałe :( Trudno...będa nowe :wink: w końcu nie kosztują aż tak wiele.
Smellycat
100p
100p
Kontakt:

Post »

Dziękuję Pestko za radę, ale niestety gałązki są suche - szkoda mi ich. :cry:
Zamówiłam na stronie fuchsiahybrida kilka nowych sadzonek - poradź, gdzie je przechowywać, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Wiem, że nie są drogie i można co roku kupować nowe, ale trochę żal, jak umierają...
Ania
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. Dla wszystkich którzy martwią się że niemają informacji z fuksjany. Ja dostałam wczoraj informacje o wysyłce. Dziś powinnam dostać paczke z fuksjami
Smellycat
100p
100p
Kontakt:

Post »

agnieszkar1978 pisze:Witajcie. Dla wszystkich którzy martwią się że niemają informacji z fuksjany. Ja dostałam wczoraj informacje o wysyłce. Dziś powinnam dostać paczke z fuksjami
Kiedy zamawiałaś?
Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamawiałam 19 stycznia.
Smellycat
100p
100p
Kontakt:

Post »

agnieszkar1978 pisze:Zamawiałam 19 stycznia.
To pewnie moje sadzonki dotrą później - ja zamawiałam dopiero 20 lutego. Czy po przelaniu pieniędzy dostałaś jakieś potwierdzenie? Bo u mnie cisza do tej pory - dzisiaj wysłałam kolejnego maila z zapytaniem.
Ania
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedostałam ale sama zadzwoniłam że wysłałam pieniądze. Pani Izabela powiedziała że dadzą znać meilem o wysyłce i tak też zrobili. Teraz czekam na paczke
Smellycat
100p
100p
Kontakt:

Post »

agnieszkar1978 pisze:Niedostałam ale sama zadzwoniłam że wysłałam pieniądze. Pani Izabela powiedziała że dadzą znać meilem o wysyłce i tak też zrobili. Teraz czekam na paczke
To może rzeczywiście nie mają w zwyczaju powiadamiać o takich rzeczach. Chyba też zadzwonię. Dziękuję bardzo za wszystkie infomacje i daj proszę znać, jak sadzonki dotrą ;:3 Może jakieś zdjęcia uda Ci się zrobić? :wink:
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”