Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj IDO, gratuluję zakupu kielichowca, ma naprawdę piękne kwiaty. Pamiętaj że ja będziesz po przekwitnieniu usuwać zawiązki owocowe u kielichowca , to Ci bedzie dłłuugo kwitł . Gdyby teraz wymagał jakiejś drobnej korekty cięcia, to wszystko co obetniesz, w ukorzeniacz i do doniczki z ziemią, teraz z sadzonki łatwo się ukorzenią. Ja ukorzeniając swoje roślinki w doniczkach przykrywam je w dzień przezroczystymi, jednorazowymi, plastikowymi kubkami.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No nareszcie .Rano chciałam coś u siebie napisać ,ale wyskakiwało,że nie mogę pisać.Myślałam ,że narozrabiałam i nic o tym nie wiem :? A to awaria :!: :!: :!:
Olu to piękne drzewka ,czy w sumie krzewy .Tfu,tfu odpukać mi się udają.Klonów mam 4 .Jeden rośnie bardzo wolniutko,można by rzec,że siedzi jak zaklęty w ziemi.Reszta rośnie przepięknie.Cieszę się,że paczka doszła.Dałam Ci 3 papryki ostre ,nowość. :D
Tadeuszu cieszę się,że mnie odwiedzasz :D Oczywiście,że zrobię jak napisałeś,a patyki do przedszkola.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Myślę , że wrzucisz zdjęcia jak będą w pełnej krasie.
Z grubszymi zakupami wstrzymuję się .Jak będą już fundamenty to będzie można myśleć o frontowej części ogrodu.
Na razie to czeka mnie wykopywanie a nie sadzenie.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iduś Jadzia ma gości , córcię z Lenką więc jest zajęta , jak wieczorkiem znajdzie czas to wklei zdjęcia .
Wiesz Gucio jest niesamowity , ma śliczne oczęta i jest niesłychanie grzeczny - szok :shock: . Moge przygarnąć takiego piesia :wink: .
Buziaki ;:196 od sąsiadki :lol:
x-d-a

Post »

Iduś,
A jakie masz klony?
Ja podobnie jak Ola miałam dwa nieudane podejścia do tego z bordowymi listkami, ale pięknie mi rośnie klon jesionolistny Flamingo, taki z kolorowymi listkami...
Życzę Ci soczystego deszczyku :!:
ida74
---

Post »

Elu czekam niecierpliwie na zdjęcia .Guciowi bardzo kibicuje mój młodszy syn. :D
Olu ,Dalo mam klon Ginala-rośnie jak wściekły,ładnie się przebarwia ,klon -który wybarwia się na kolor jak wierzba różowo biały,klon Flamingo -piękny,klon czerwonolistny -bardzo ciemny ,słabiutko rośnie,ale widać go zewsząd.Oczywiście,że dam zdjęcia ,bo warto się nimi chwalić.
Właśnie wróciłam z Lidla sprzedają tam pomidory w donicach ,mają już małe pomidorki i kosztują 10 zyla :shock: :!: Szok ,zastanawiam się czy ktoś to kupuje :?: Zero jakiejkolwiek wartości.Właśnie udało mi się iść na urlop na 2 tygodnie ;:1 Dam radę wszystko obsiać i obsadzić. :D Niech tylko popada,bo podlać to wszystko ... :roll: Kto da radę..
ida74
---

Post »

Witam wszystkich wieczorkiem.Dzisiaj zdjęć żadnych nie robiłam ,bo cały dzień siedziałam na grillu...Kiedyś trzeba odpocząć...Jest sucho i bardzo gorąco ...Jutro jadę na targi ogrodnicze ....dużo nowości i dostawców jest...a poza tym mam spotkanie forumkowe i allegrowe... :D SUPERR :!: :!: :!:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ido, widzę, że masz ciekawe plany na jutrzejszy dzień :) Dobrej zabawy Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Monia zabawa powinna być przednia ,bo babki pierwsza klasa ;:333 A tematów do rozmowy ...O pomidorach będziemy gadać...a te uwielbiam. :D Urlop mam dwa tygodnie...
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido a nie jesteś za bardzo podpieczona :?: :?: :?:
Tak siedzieć cały dzień na grillu :!: :!: :!:
Rób fotki i pochwal się co ciekawego było na targach.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

też bym cosik z grilka zjadła :lol: i piffffffko popiła :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---

Post »

Olu :!: :!: :!: Jestem nawet bardzo 8) Zdjęcia oczywiście porobię... :D Pokazały się nowe odmiany pomidorów ,dostanę do testów...Tylko ,gdzie ja to posadzę :roll: :?:
ida74
---

Post »

Tess dzisiaj serwowano kiełbaskę,szaszłyki ,chlebek z serkiem topionym otartym w czosnku i pieczonym na grillu ,pomidory z koperkiem i czosnkiem i majonezem-PYCHA :!: ,KARKÓWKA I Tyskie w dużej ilości...Mój oddech zwala z nóg... :D
x-d-a

Post »

Iduś, widzę, że jutro czeka Cię bardzo przyjemny dzień :lol:
Ale zasłużyłaś sobie na fajny niedzielny wypoczynek w miłym gronie.
Ja też jutro chyba nie dam rady zajrzeć do ogrodu, bo jedziemy z moim M. w gości do przyjaciół. Oni mają nowy dom i zupełnie pusty jeszcze ogród - będziemy musiały z moją koleżanką wykombinować, co tam posadzić...
Miłego wieczoru i niedzieli :D
ida74
---

Post »

Dalo no to będziesz w swoim żywiole. :D Tobie miłej niedzieli również życzę. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”