Zyczę Ci
Aby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało,by szyneczka nie tuczyła
atmosfera była miła,a zajączek uśmiechnięty przyniósł wreszcie te prezenty

To chyba stara nazwa regionalna, ale funkcjonuje i dziś .Wisienka pisze:Ewelino - przyznam, że nie słyszałam, by na bratki mówić macoszki.
Przyznam,że nie miałam czasu sprawdzićAve pisze:Czy pierwiosnek omączony pokazał się w całej krasie ?
Prawdę mówiąc wessały mnie i prace wiosenne i masa innych spraw , które ostatnio jakoś się nawarstwiły, tak ,że wciąż brak mi czasu ...piku pisze:Witaj Ewelinko, mam nadzieję, ze prace ogrodowe nie wessały Cię na dobre i pokażesz jeszcze co nieco Twojej uroczej wiosny.Ja również z niecierpliwością oczekuję widoku Twojego pierwiosnka omączonego w pełnym rozkwicie
Właśnie ,że nie dopieściłam jeszcze ,bo czasu wciąż za mało, a ostatnio niestety, ze względów zdrowotnych ,jeszcze go mniej...Teraz znowu przez kilka dni nie będę mogła nic robić , co bardzo mnie martwibrunetka2 pisze:Ewelinko koniecznie pokaż fotki . Tyle pracy włożyłaś ,już sobie wyobrażam jak wypieściłas swój ogród...
Aniu, odpisałam już - wieści , niestety , nie najlepsze...anna czarnota pisze:Ewelinko przeczytałaś Pw?? Ja jestem jutro w Poznaniu...