Ślicznie zakwitł ci kroton mój teraz też kwitł ale zupełnie inaczej ( inny gatunek) bo z każdego pąka wypuścił po trzy wąsy obecnie już opadły
Ja też wysiałam klonika pokojowego i czekam na jego kiełkowanie a goździka brodatego też sieję w ogródku i jestem z niego bardzo zadowolon bo kwitnie on u mnie wtedy gdy hiacynty tulipany inne przekwitną a jednoroczne kwiaty jeszcze nie zakwitły
Dziękuję za odwiedziny:-) Grażyno a czy myślisz , że ten goździk uchowa się w mieszkaniu? Niestety nie mam ogródka, a balkon mam maciupeńki ,a roślin na nim stawiam ile się da ( takich typowo balkonowych):-) Chciałam więc spróbować z tym goździkiem w domu. Jak myślisz przyjmie się?
Witajcie wzięłam przykład z Ariadny i też wybrałam się do " znajomej" szklarni. Wstawiam fotki , roślinek które tam już co raz mocniej czują wiosnę. Spędziliśmy tam 1,5 godziny bo nie mogłam oczu oderwać Oczywiście nie obyło się bez zakupów
A to moje nowości Fitonia, pelargonia angielska( podobno kiedyś chluba każdej pani domu:-)), begonki ,a nazwy tej zielonej z białymi nalotami nie pamiętam
Karolinko nowości śliczniutkie
Ale fajowo w tej szklarni
A czy jesteś pewna że to fittonia Pytam się bo jeszcze takiej nie widziałam ale muszę przyznać że ma pięknie ubarwione listki
Tak mi powiedział " Pan Ogrodnik" , miał jeszcze odmianę taką bordową tylko dużą na balkon. Ta ogólnie też bardziej na balkon , ale w domu podobno też może się przyjąć więc się nie zastanawiałam;-)
Karolinko mam identyczną Powiększa Ci się kolekcja fittonii
Super wygląda w tym szklanym pojemniku Cały czas ma tam wodę
Chyba też takie moim zafunduje