Początek ogrodu Marzeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początek ogrodu Marzeny

Post »

Witaj Marzenko!
Trzeba przyznać, że naprawdę długi "odwyk" miałaś od Forum :wink:
Przykro mi z powodu straty Taty...znam ten ból. Musisz być dzielna :!:
Gratuluję rzucenia fajurek! Brawo! Ja też zrobiłam ten krok i od 4 lipca nie palę.
Jestem pod wrażeniem tych przetworów! Jesteś niesamowita.
Trzymaj się cieplutko i zaglądaj czasem na forum. W off-topicu jest specjalny wątek dla osób z naszego województwa - zerknij.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, z tymi przetworami to ja lubię poszaleć,coś zawsze wymyślam,nawet moja mama zaczęła przymilać się o przepisy gdzie to najpierw ja prosiłam ją o nie.ostatnio dostałam przepis na tzw.jarzynkę,zamiast je mrozić upycham do słoików.ja dla mnie to rewelka.dziękuję za odwiedziny.pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Marzenko. Ja również gratuluję Ci, że skończyłaś z nawykiem papierosowym. To WAŻNA decyzja. Współczuję Ci z powodu śmierci Taty.
Teraz jak już znowu Jesteś z nami będzie Ci lżej! Zawsze możesz się wygadać. A wiosna napawa otuchą i radością, więc głowa do góry! Miłego dnia Ci życzę! :D ;:3
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Grażynko za odwiedziny i Tobie życzę miłego dnia. :D
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam dzisiaj nasionka warzyw,uzbierało się troszkę tego,teraz myślę o jakiś kwiatkach jednorocznych i dwuletnich,mam sporo nasionek w pracy to coś wyszukam sobie.nie ma co szaleć zbytnio,przy moich 2 szkodnikach to pewnie nic nie będę mogła zrobić a jak już to pewnie będą buszować w ogródku.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:) A ja coś spać dzisiaj nie mogę,wstałam o 4 i miejsca sobie znależć nie mogę,odpaliłam kompa i buszuję po Waszych ogrodach. Mam tyle zaległości że pewnie będę sypiać po godzince a potem buszowanko. Całe szczęście że mojego M nie ma to mogę z kompa korzystać,bo ten komputer u niego w pokoju stoi. Chyba by mnie uznał za szaloną ;:14 gdybym o 4 zasiadła do kompa a On wstaje o 5 codziennie do pracy.jeszcze troszkę mam czasu maluszki śpią i praca będzie wzywać,przekitrane tak od 10 do 16.ale cóż ważne że praca jest.pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ dzisiaj u mnie wieje,mało głowy nie urwie i zaczęło dodatkowo padać. Ma to swoje plusy bo śnieg się topi i jest go coraz mniej.wczoraj kupiłam sobie nasionka dalii i będę próbować z sianiem,tylko nie bardzo mi to wychodzi.Ostatnio jak siałam to powschodziło ładnie minęło kilka dni i wszystko padło,marny ze mnie ogrodnik. ;:223 pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dziś też szalony wiatr. Jest szansa, że trochę przesuszy ziemię. Tylko ten deszcz mnie wkurza :evil: Wody i tak jest aż nadmiar.
Nie tylko Ty nie masz sukcesów w sianiu. U mnie też często są porażki. Zastanawiam się nawet po co tyle nasion kupuję co roku :;230
Dalie kiedyś już siałam. Wschodzą ładnie, siewki są spore. Polecam siać po 1-2 nasionku do małych doniczek lub pojemników po np. jogurtach.
x-d-a

Post »

Witaj Marzenko, ja poprzednio nie znałam Twojego ogrodu, więc z tym większą przyjemnością będę go zwiedzać w tym sezonie :P
Bardzo mi przykro z powodu Twojego Taty; bardzo dobrze Cię rozumiem, bo parę lat temu odeszła moja Mama...
Rzeczywiście czeka Cię nie lada wyzwanie, dom, dzieci, praca, no i jeszcze do tego ogródek :roll:
Ale jestem pewna, że ze wszystkim dasz sobie radę i Twój ogródek będzie piękny jak zawsze ;:108
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marznka !!!
Trudno do ciebie trafić kochana bo nie masz w stopce linka do swojego wątka :)
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.Ja jeszcze nie obudziłam wiosny w sobie tz jeszcze .U mnie już cebulowe wystawiły noski ale boję się o nie by nie przemarzły bo zapowiadają powrót zimy i przymrozki. Zaczynam już myśleć nad koncepcjami , zakupami , czy nasadzeniami.Ten rok jednak muszę trochę przystopować z zakupami bo mam wiele innych prac pilnych w ogrodzie.
a jak tam u ciebie ? planujesz jakieś nowe nasadzenia i zakupy ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko.
mam pytanko jak mam założyć ten link w stopce nie wie o co chodzi.
jeśli chodzi o nowe nasadzenia to plany są,odkąd zaczęłam pracować doszło troszkę kaski i mogę myśleć o zakupach. Na razie mam kupione dalie,lwia paszcza,cynie,nagietki,astry.wykiełkowały mi już pomidorki i tak powoli idzie to jakoś.w maju wybieram się na targi to pewnie zrobię zakupy krzewów.Mam jeszcze małą myśl o mieczykach ale nie wszystko naraz bo nie ogarnę tago wszystkiego .pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dziś śnieżek poprószył i temperatura spadła do -3 stopni i szaleje wiatr. Posiałam wczoraj pomidorki,z tych wcześniejszych już kilka wykiełkowało i powolutku sobie rosną. Do ogrodu nie ma co wychodzić bo głowę może urwać to wiatrzysko. pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Madziu .
Dziękuje za odwiedziny, wiem że trzeba próbować aż do skutku,z nasionkami,ale coś one mnie nie lubią ;:223 . pomidorki powolutku rosną,posiałam jeszcze dalię coś tam zaczyna kiełkować. nie mam jak dodać zdjęć bo nie mam chwilowo aparatu.jak cykne fotki roślinkom to je dodam do wątku.
temperatura na minusie dzisiaj u mnie i prószy śnieg.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima chyba wszędzie wróciła...U mnie i śnieg, i mróz. Jednak od czasu do czasu zza chmur wygląda słonko i od razu raźniej na duszy. Taki z natury jest marzec i trzeba to przeczekać. Wiosna już w drodze :D
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Witaj imienniczko :D wpadlam popodglądać :) Czytam ,że też rzuciłaś papieroski witaj w klubie :heja Myślę,że w tym roku internet będzie już na stałe i pokażesz swoje poczynania ogrodowe :) wzorowy warzywniak ;:63 przetwory i komponowanie ogrodu,hm...zapomniałam o pracy i dzieciach :shock: wielkie brawa :)
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”