Ogród nowicjuszki - justynaz
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam wszystkich w tą białą sobote. U mnie za oknem zima jak należy.
Moons bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, na pewno odwdzięcze się w niedługim czasie.
Ido nic straconego na pewno jeszcze będzie nie jedna okazja, żeby się odwiedzić. Moja mam była już wtedy na forum, tylko jako gość. Namawiałam ją, nie chciała słuchać to sama wkroczyłam do akcji.
Ewo dziękuje za miłe słowa. Wspomnienia te na pewno są miłe. Mi z dzieciństwem to się kojarzą głównie rośliny balkonowe, bo tego u nas kiedyś było strasznie dużo.
Gracio tak szczerze to z okolic Wadowic pochodzę. Może będzie kiedyś okazja do tego żeby się spotkać, może powymieniać roślinkami jakimiś. Do Oświęcimia mam ok. 35km.
Urszulo ogródkiem zajmuje się razem z mamą. Ja jestem na razie początkująca, ale staram się wiedzieć coraz więcej. Prawda jest taka, że od każdego można się czegoś nauczyć, dlatego jestem na forum i podglądam różnych użytkowników. Można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo miłości w tym wyjątkowym dniu.
Moons bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, na pewno odwdzięcze się w niedługim czasie.
Ido nic straconego na pewno jeszcze będzie nie jedna okazja, żeby się odwiedzić. Moja mam była już wtedy na forum, tylko jako gość. Namawiałam ją, nie chciała słuchać to sama wkroczyłam do akcji.
Ewo dziękuje za miłe słowa. Wspomnienia te na pewno są miłe. Mi z dzieciństwem to się kojarzą głównie rośliny balkonowe, bo tego u nas kiedyś było strasznie dużo.
Gracio tak szczerze to z okolic Wadowic pochodzę. Może będzie kiedyś okazja do tego żeby się spotkać, może powymieniać roślinkami jakimiś. Do Oświęcimia mam ok. 35km.
Urszulo ogródkiem zajmuje się razem z mamą. Ja jestem na razie początkująca, ale staram się wiedzieć coraz więcej. Prawda jest taka, że od każdego można się czegoś nauczyć, dlatego jestem na forum i podglądam różnych użytkowników. Można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo miłości w tym wyjątkowym dniu.
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muszę i ja zostawić ślad , że byłam u Ciebie Justynko.
Jeżeli chodzi o dyptam to ja mam biało kwitnący. Do towarzystwa przydałby mu się
i różowy.Swojego mam 4 lata i jeszcze nie widzę , żeby się wysiał .
Słyszałam , że lubią się wysiać tam gdzie ich się nie spodziewamy.
Zrobiłabym jakąś wymianę za ten różowy dyptam.

Jeżeli chodzi o dyptam to ja mam biało kwitnący. Do towarzystwa przydałby mu się
i różowy.Swojego mam 4 lata i jeszcze nie widzę , żeby się wysiał .
Słyszałam , że lubią się wysiać tam gdzie ich się nie spodziewamy.
Zrobiłabym jakąś wymianę za ten różowy dyptam.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Olu - ja też się piszę na nasionka białego dyptamu.justynaz pisze:Aleksandro bardzo chętnie się wymienie, tylko trzeba będzie czekać do jesieni na nasionka, chyba, że mam jakies sadzonki. Bo miałam dwie roślinki zobaczymy jak poradziły sobie z zimą i czy mają jakieś "młode". Tak czy inaczej musimy poczekać.
Mam różowy ale nie widziałam żadnych rozsianych maleństw

Piękny jest i długo wygląda ciekawie.
Ale o tym by się sam rozsiewał - nie słyszałam....
Ode mnie zatem możesz liczyć tylko na nasionka

cudna przestrzeń i tyle możliwości
a ostróżki piękne, ja sama posiałam w zeszłym roku ale szkoda mi jest zostawiac nasionek i teraz mam sadzonek a sadzonek, niektóre już kwitły to je posadziłam a inne zadołowałam w doniczkach... ale jak one takie ogromne rosną to nie wiem gdzie je zmieszczę... zobaczymy też czy wszystkie przeżyły zimę... chciałabym miec tyle miejsca i kupowac, sadzic to co mi sie podoba 

-
- 200p
- Kontakt:
Aleksandro zobaczymy na wiosne co da sie zrobić. na razie i tak wszystko śniegiem przykryte.
Snowflake miło, że do mnie zaglądasz, co do ostróżki to ona taka duża nie rośnie. Mam dwie posadzone w różnych miejscach ogrodu. Jedna z nich jest nieduża, a ta na zdjęciu to jakiś mutant, nie mam pojęcia skąd się wzięła taka duża...
Snowflake miło, że do mnie zaglądasz, co do ostróżki to ona taka duża nie rośnie. Mam dwie posadzone w różnych miejscach ogrodu. Jedna z nich jest nieduża, a ta na zdjęciu to jakiś mutant, nie mam pojęcia skąd się wzięła taka duża...
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękny las i cudowne zawilce..............
Czy to zdjęcia z tego lasu, który rośnie koło Waszego domu, po którym tak lubi spacerować Twoja mama?
Pisałam Ci, że masz fantastyczną z poczuciem humoru mamę?8)
Nie, To teraz piszę....
Gorące w ten zimowy wieczór pozdrowienia:

A tak nawiasem mówiąc, ten Dyptam to faktycznie zachodu jest wart........

Czy to zdjęcia z tego lasu, który rośnie koło Waszego domu, po którym tak lubi spacerować Twoja mama?
Pisałam Ci, że masz fantastyczną z poczuciem humoru mamę?8)
Nie, To teraz piszę....

Gorące w ten zimowy wieczór pozdrowienia:

A tak nawiasem mówiąc, ten Dyptam to faktycznie zachodu jest wart........

-
- 200p
- Kontakt:
Grzesiu no ja mam dyptam jeden między różami, a drugi na trawniku, więc nie wiem czy on się wysiewa czy nie, bo zanim urośnie to jest wyrwany lub skoszony.
Ewo tak to dokladnie ten las. Robimy sobie po nim taki spacer niedzielny. Czasem idzie z nami Fafik-Frędzel, ale tylko jak jest ciepło. A co do mamy to ona faktycznie ma poczucie humoru, mogę potwierdzić

Ewo tak to dokladnie ten las. Robimy sobie po nim taki spacer niedzielny. Czasem idzie z nami Fafik-Frędzel, ale tylko jak jest ciepło. A co do mamy to ona faktycznie ma poczucie humoru, mogę potwierdzić