Moje hobby - storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gelko z przyjemnością obejrzałam Twoje ostatnie nabytki i .... i .... zakochałam się w tym ciemnym bordowym :D Jest cudny ;:2
Dopisuję do listy marzeń...
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

tak ten bordowy- biskupi jest śliczny chociaz teraz smiesznie wyglada gdyz na kazdym rozgalezieniu ma jeden kwiatek, ale beda nowe gdyz pojawiaja sie nowe paczusie,
a moj cytrynek ma juz 6 kwiatkow, czyli rozwinely sie 4 paczki- i jest nadzieja ze zaden nie odpadnie
gelka
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

Gelko bardzo nie fair jest to podejście twojej połówki.... jak ja się cieszę, że mój mężczyzna sie cieszy z moich storczyków... oczywiście na razie mam tylko 3... ale jeżeli my nie mówimy ze oglądanie meczy, wyścigów czy fascynacja szybkimi autami jest głupia to nikt nie powiniem obrażać naszych pasji...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

to głupio, że nie podziela twojej pasji. mam nadzieję, że trafię na takiego, który będzie lubił storczyki i pozwalał mi się nimi interesować i zbierać je.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gelatynka pisze:porobilam dzisiaj pare zdjec moim nowinkom, najpierw pokaze bialego przekwitnietego ktoremu rosnie listek i chyba korzonek?
Obrazek
Gelatynko, mnie się wydaje, że to korzonek :? , ponieważ błyszczy się trochę i ma zaokrągloną końcówkę.
Co do reszty storczyków, są piękne :) A pąk u biskupiego jest ogromny! :shock:
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

gelatynka pisze:dziekuje za mile slowa dla moich podopiecznych, tylko tu na forum moge się wygadac i pochwalic, gdyz moja druga polowka nie podziela mojego entuzjamu a moje pieknosci nazywa pasozytami :( uwaza ze przesadzam a jak przynosze nastepnego to uwaza ze jestem "chora" i pwnnam się leczyc, a tak poza tym ten biały to co wypuszcza-a mialam nadzieje ze jest pedem to korzonek- dzisiaj doszlam do takiego wniosku, ale i tak się ciesze poza tym chyba wypuszcza nastepny, bo się pojawilo kolejne zgrubienie :)
Wiesz mój mąż  nie zauważa jak przynoszę nowego storczyka do domu,na razie uśmiecha się i pyta czy istnieje dla mnie inny świat niż forum ogrodnicze i moje kwiatki.Mówi ,że jestem czarownica ,bo do nich gadam :lol: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:wit Kobieto to masz jeszcze wyrozumiałego faceta, ja ze swoimi zdobyczami chowam się po kątach ;:192 , byle by nie widział,a mówie później że zawsze były
gelatynka
200p
200p

Post »

Dzięki za slowa wsparcia- moj chlopak zaczal ostatnio je liczyc i sprawdza czy nic nowego nie przybylo :D ale nie jest tak zle- zawsze go jakos ublagam zreszta nieglugo zabraknie mi miejsca wiec nie będę mogla kupowac:( nietety,dopiero moze kiedys gdy będę miala wieksze mieszkanie
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja nie mam jak kupować storczyków w tajemnicy. R. raczej nie rozumieją tego, że tak spodobały mi się storczyki, że ciągle o jakimś marzę i nie umiem wytrzymać bez nich. zwykle udaje mi się ich przekonać. brak miejsca był problemem nawet wtedy, gdy miałam nie więcej niż 5 storczyków, bo miałam kilkadziesiąt innych roślin, ale już nie mam, teraz trzymam same storczyki, a w moim pokoju jak na razie mieści się tylko 50, a jeszcze tyle wymarzonych jest... ale w przyszłości chciałabym mieć z 200 Phalaenopsisów.
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

gelatynka pisze:Dzięki za slowa wsparcia- moj chlopak zaczal ostatnio je liczyc i sprawdza czy nic nowego nie przybylo :D ale nie jest tak zle- zawsze go jakos ublagam zreszta nieglugo zabraknie mi miejsca wiec nie będę mogla kupowac:( nietety,dopiero moze kiedys gdy będę miala wieksze mieszkanie
Zawsze można powiedzieć że ich piwo w knajpie z kumplami jest znacznie droższe niż nasze kwiatuszki ;:183
gelatynka
200p
200p

Post »

witam, nie bylo mnie w weekend w domu, wiec jak przyjechalam od razu poszlam do kwiatkow zrobic przeglad, wszystko ok- korzonki i listki nowe ladnie rosna, ale niestety u mojego cytrynka zauwazlam ze uschna mu 3-4 paczki malutkie- widocznie tak musi byc aby sie zaklimatyzowal, szkoda ich mam nadzieje ze wiecej nie odpdnie, a jutro wybieram sie do netto podobno maja byc storczyki za 19,90 i pojade do obi- będę szukac mojego wymarzonego łaciatka- a moze cos innego tez sie mi spodoba czego sie boje, ale fajnie by bylo :wink: ach nie moge sie doczekac :) chociz mam nadzieje ze jakas pieknosc przyniose do domu :P
gelka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Gelko trzymam kciuki za udane łowy :wink:
a pączkami się nie martw, to norma przy takiej pogodzie :twisted: mi raz odpadły prawie wszystkie pączki, smutek był ogromny, ale zawsze może jeszcze przedłużyć pęd :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
gelatynka
200p
200p

Post »

ach i wrocilam ze sklepu-jestem srednio zadowolona- w netto byly same marne storczyki nic ciekawego pojechalam do obi a tam rowniez nie bylo nic ciekawego a mojego wymarzonego tez nie bylo:( na pocieszenie kupilam sobie takiego, on mi sie tylko podobal a tak poza tym tez nic nowego nie mieli oto moj dzisiejszy "pocieszyciel"
Obrazek Obrazek
Obrazek
a moj cytrynek wyglada tak:
Obrazek
zólty z bordowa warzka ma tylko jeden kwiatek, a reszta przekwila
Obrazek
od 12.02. maja byc storczyki w lidl wiec chyba sie przejde moze tam bedzie moj wymarzony łaciatek
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten co sobie kupiłaś też ładny. i żółte też... tobie się marzy biały lub żółty w bordowe ciapy?
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Śliczny ten "pocieszyciel" ;:109 ,a ile ma słodziutkich pączków-będziesz długo cieszyć się ich kwitnieniem :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”