Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

Tulipan998 pisze:Yhy to teraz już rozumiem... :oops: :lol: :wink: , ale i tak moje 2 nowe falki wypuściły nowe pędy :D . A z tym opadaniem to wiem aklimatyzacja... , ale dobrze że ma 2 peda :D , z tego drugiego paczki nie opadna 8) . Pozdrawiam ;:3
Arturze nie zapomnij sfotografować już zakwitłych falków, choć wiem, że może to troche potrwać ;:31

Pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Na pewno niezapomne wuzetko , juz 4 pączki opadły temu pomarańczowemu... :cry:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Nie moge sie doczekac kiedy otworzy mu sie wielki paczek juz 5 dni otworzyc sie niemoze , dzsiaj zaczoł sie rozchylac... :) , jutro powinien jak sie obude usmiechnąc sie do mnie duzym kwiatem 8) .
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Cierpliwości - tego uczą storczyki. Ja np. białego giganta zaklinam już 5 miesiąc, a on nic sobie z tego nie robi i śpi.... :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja kupiłem sobie takiego w czerwcu... ( ? ) Kwitł dosyc długo ponad 2 miesiace.. , jakoś tak... i teraz puscił pęda ma z 5 centymetrów ;:216 . Stary pęd mu cały usechł więc go ściąłem....
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przedchwila robione :D , niestety nie zabardzo wyszły...
Pahalaenopsis z lucky bamboo :
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny Phalaenopsis, tylko zdjęcia bardzo niewyraźne.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

wiem , bo juz było ciemno i świtło bylejakie.... :( .
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Tulipan998 może zdjęcie i nie zbyt wyraźne,ale wyszła taka lekka pastela i jest fajnie.Kolorek mi bardzo podoba:)
Toffy
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 17:21

Post »

Witaj Arturze a może Tulipanku ? :)
Przeczytałam Twój wątek od A do Z :) Wszystkie Twoje storczyki są piękne, szkoda mi Vandy, która niestety nie przeżyła :(. Jedna rzecz nie daje mi spokoju, CZY TY NAPRAWDĘ MASZ 15 LAT ?????
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Zajrzałam do Ciebie drogi Tulipanku i oczywiście znowu zachorowałam :D Piękne masz storczyki, aż się oczy cieszą. Mam nadzieje, że i moje będą się równie dobrze chować.
Pozdrawiam
Gośka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

Zdjęcia i może nie dość wyraźne, ale wystarczające, by przekazać ideę z nimi związaną ;:113
Falek ładny-u mnie takiego brak ;:96

Pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

menia pisze:Tulipan998 może zdjęcie i nie zbyt wyraźne,ale wyszła taka lekka pastela i jest fajnie.Kolorek mi bardzo podoba:)
Dziekuje bardzo :D
Toffy pisze:Witaj Arturze a może Tulipanku ? :)
Przeczytałam Twój wątek od A do Z :) Wszystkie Twoje storczyki są piękne, szkoda mi Vandy, która niestety nie przeżyła :(. Jedna rzecz nie daje mi spokoju, CZY TY NAPRAWDĘ MASZ 15 LAT ?????
Mi tez strasznie szkoda vandy , ostatnio widziałem w Leroy Merlin po 120 zł.... Tak oczywiscie ja mam 15 lat...
kaisog1 pisze:Zajrzałam do Ciebie drogi Tulipanku i oczywiście znowu zachorowałam :D Piękne masz storczyki, aż się oczy cieszą. Mam nadzieje, że i moje będą się równie dobrze chować.
Pozdrawiam
Gośka
Witaj ! dziekuje bardzo za pochwałe , na pewno twoje tez będa ładnie rosły :wink: .
Wuzetko ! - Nie martw się , napeno niedługo bedziesz go miec , to dość popularny falrk ja kupiłem w Leroy Merlin za 19,90 zł 8)

A teraz smutna nowina.... :cry: , temu pomarańczowemu ostatnio kupionemu opadły 4 paczki :cry: , a bordowe maleństwo miało 6 paczków i jeden opdał i jeszcze jeden tez zabiera się opadania.... :cry: rozwinał 3 kwiaty i został mu 1 zdrowy paczek , ma tylko 4 miezbyt duze liscie.... :lol: , taki maluszek ;:216 . Pozdrawiam
Toffy
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 17:21

Post »

Artur nie wierze naprawdę nie wierzę, że masz 15 lat. A wiesz czemu? Temu, że nie znam żadnego 15 latka, który interesuje się kwiatkami zamiast biegać za piłką :) Dlatego jestem bardzo zdziwiona, ale pozytywnie :D
Jeżeli masz taką pasję w takim wieku to ja nie wyobrażam sobie Twojej przyszłości ... pewnie otworzysz hodowle storczyków na skalę światową ;:91 A ja Tobie życzę żeby tak było ....
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuje bardzo Toffy :D :oops: . Tak sobie kiedys myslałem o przyszłości... , rodzice kupili mi działke... , materiały budowlane :shock: , a ja mam 15 lat i chcą mi stawiac dom.... :shock: . Chiał bym jak tylko skonczę jakąś szkołe podjąć pracę , moze nawet pochechać kilka razy za granicę na kilka miesięcy , żeby jak najszybciej "wykończyc" dom ( znaczy umeblowac , nie zabic... ) . Gdy juz bym to zrobił to zbierał bym pieniadze na spełnienie mojego marzenia... wycieczke do Holandii..... :roll: , zwiedził bym chybawszystkie szklarnie ze storczykami..... :wink: i kupił ze 150-200 falków , przeróznych , takich które cieżko u nas dostac... podobno tam sa bardzo tanie w porównaniu z cenami w naszym kraju... , a to takie moje marzenia... Skoro mozna uprawiać w bloku ponad 250 storczyków , co udowodniła pewna Pani z innego forum... , to dlaczego nie mozna by tyle uprawiac w domu z ogródkiem? i w projekcie bedzie chyba mały ogród zimowy :) . Ciekawe tylko cz z Holandii mozna wywozic tyle storczyków.... :shock: . Bardzo bym chciał , zeby kiedyś to marzenie sie spełniło... , potrzebne tylko kilka tys. złotych... oczywiście gdyby sie to marzenie spełniło to po jakims czasie nie rezygnował bym z zakupu storczyków..... :lol: ...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”