Moje roślinki - iwona p

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p
Od: 23 maja 2008, o 22:57

Post »

Oj widze że szeflera i tobie zawruciła w głowie,ja dziś przytaszczyłam taką samą do domku.
iwona p
50p
50p
Od: 9 sie 2008, o 20:32

Post »

aconitum pisze:właśnie też myślę o tej biedronkowej szeflerze....
okazja niezła....

i okazy niezłe...
mnie tez urzekła ta biedronkowa szeflerka, ja nie mogłam długo myśleć,bo w pierwszej B.. juz nie było, a w drugiej tylko 4 sztuki, a miały być od czwartku
iwona p
50p
50p

Post »

KamilaP pisze:Oj widzę że szeflera i tobie zawruciła w głowie,ja dziś przytaszczyłam taką samą do domku.
zawsze mówię, że już wystarczy a potem nie mogę się oprzeć
iwona p
50p
50p

Post »

treissi pisze:O losie :shock: Co za trzykrocia :shock:
trzykrotka rzeczywiscie jest duża, ale zaczyna od spodu marnieć. Latem była na dworze więc łodygi miała nie do dołu tylko do góry, do światła, a teraz łodygi opadają do dołu i nie wygłąda to najlepiej - cięcie
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Musi przywyknąć do nowych zimowych warunków :) Ja bym poczekała troszkę z cięciem, może dojdzie do siebie i nie będzie źle.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
iwona p
50p
50p

Post »

treissi pisze:Musi przywyknąć do nowych zimowych warunków :) Ja bym poczekała troszkę z cięciem, może dojdzie do siebie i nie będzie źle.
Tak, tylko teraz nie zapewnię jej światła z góry, bo nie mam szklanych sufitów (a szkoda) i ona tak brzydko opada, ale niech tam niech stoi na razie zrobię tylko szczepki, bo rośnie w łazience. U mnie w łazience zimą wszystkie kwiatki giną, jest za gorąco. Na oknie mam małe dracenki. Do tej pory było wszystko ok, a teraz gubią liski i to bardzo po kilka dziennie i nie wiem jak im pomóc
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

biedronka prawie co tydzień ma jakieś kwiatki w ofercie, Taka szeflerka to naprawdę okazja szkoda ze już mi miejsca brakuje, Parapet łazienkowy super, i ta trzykrotka po prostu piękna:) jakbyś ją kiedyś ciachała to piszę się na szczepki.
iwona p
50p
50p

Post »

kwiato_maniaczka pisze:biedronka prawie co tydzień ma jakieś kwiatki w ofercie, Taka szeflerka to naprawdę okazja szkoda ze już mi miejsca brakuje, Parapet łazienkowy super, i ta trzykrotka po prostu piękna:) jakbyś ją kiedyś ciachała to piszę się na szczepki.
No właśnie, dlatego ja już dawno powiedziałam, ze nie pójdę w środę do B..., ale to jest silniejsze ode mnie, a miejsca to i u mnie już jest mało. Ja lubię duże kwiaty, ale u mnie w domu już wszyscy narzekają, że dżungla, że busz, jakby nie mieli innych zmartwień.
Jak będę ciąć trzykrotkę to powiem
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

teraz będę polować na storczyki, maja być w przyszłym tygodniu:)
iwona p
50p
50p

Post »

kwiato_maniaczka pisze:teraz będę polować na storczyki, maja być w przyszłym tygodniu:)
Dobrze ze ja nie mam hopla na punkcie storczyków, jest tyle odmian, że chyba musiałabym wziąć kredyt. Na jeden tydzień odpuszczam sobie B...
iwona p
50p
50p

Post »

Szukam pomocy. Co zrobić z kaladium które marnieje? Słyszałam kiedyś, ze trzeba zasuszyć tzn. co - nie podlewać?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kaladium pod koniec sierpnia wchodzi w okres spoczynku - należy stopniowo ograniczać podlewanie, aż do zasuszenia liści. Następnie należy wykopać bulwy i przechowywać w suchym torfie w temperaturze poniżej 18 st. C.
iwona p
50p
50p

Post »

Ślicznie dziękuje Kari. Jak nie mam torfu to moze być ziemia kwiatowa i kiedy zacząć podlewać? Ono teraz z boku wypuściło młodziutkie listki mogę je odsadzić by nadal mieć roslinkę, czy nic z tego nie będzie?
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powinien być torf, bo jest lekki - a ziemia ciężka :( Można chyba jeszcze spróbować przechować w trocinach :) Pod koniec lutego przynieś bulwkę do ciepłego mieszkania - na podwyższoną temperaturę powinien zareagować zawiązywaniem pędów :)
iwona p
50p
50p

Post »

Jeszcze raz dziękuję Kari
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”