Skromne roślinki deissy
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Carol1 mój gruboszek jest wsadzony do ziemi zmieszanej z piaskiem ,podlewam go jeden,dwa razy w tygodniu.Stoi w kuchni gdzie jest piec dlatego tak często,ale nie skarży się na nadmiar
I jest w sumie tak sam sobie zostawiony,podobno najlepiej o roślince zapomnieć i nie zagłaskiwać jej.I powiem Ci ze to chyba racja ,bo ja im częściej kolo nich latam tym mniej widzę postępów
Saro szaleje dzięki Wam,wasze rady i roślinki którymi się ze mną dzielicie to jest coś wspaniałego.
A miejsca faktycznie coraz mniej...
Pozdrawiam cieplutko i dziękuje za odwiedziny.
Klaudia

Saro szaleje dzięki Wam,wasze rady i roślinki którymi się ze mną dzielicie to jest coś wspaniałego.
A miejsca faktycznie coraz mniej...

Pozdrawiam cieplutko i dziękuje za odwiedziny.
Klaudia
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No no faktycznie Twoje roślinki szaleją Klaudio.
Co do mojej przesyłeczki to Wielkanocnik, peperomia, euphorbia trigona i osobno listeczki zamioculkasa wraz z ogonkiem wsa bezpośrednio do ziemi. Reszta może zostać w wodzie i czekać na korzonki. Euphorbie kilka dni potrzymaj, by wyschło miejsce po cięciu i dopiero wszadź w ziemię.
Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to pisz na Pw.
Pozdrawiam
Kaśka
Co do mojej przesyłeczki to Wielkanocnik, peperomia, euphorbia trigona i osobno listeczki zamioculkasa wraz z ogonkiem wsa bezpośrednio do ziemi. Reszta może zostać w wodzie i czekać na korzonki. Euphorbie kilka dni potrzymaj, by wyschło miejsce po cięciu i dopiero wszadź w ziemię.
Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to pisz na Pw.
Pozdrawiam
Kaśka
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trochę poleciałam na skróty z zammioculcasem
Chodziło mi o to, byś poobcinała listki od łodyżki i każdego z osobna wsadziła ukośnie w ziemię wraz z ogoinkiem na głębokość conajmniej 1 cm.

Moje doniczkowce i sukulenty
Cześć Twoje kwiaty są piękne. Palemka jest bombowa i niech dalej rośnie po tylu pochwałach i ja się dorzucam 
Zainteresował mnie Twój gruboszek
Ja jestem teraz na takim samym etapie jak Ty w swoim pierwszym poście. Niedługo wkleję zdjęcie u siebie:) A najwspanialej wygląda wklejone zdjęcie po jakimś czasie gdy widać efekty 
Czytając Twój wątek poczułam lekką zazdrość
zazdroszczę Wam tej wymiany młodych szczepek
ja niestety nie mam takiej możliwości. A tutaj w Anglii co się na oknach widzi?? Świeczniki lub kartki okolicznościowe to w ładnym oknie, a najczęściej okna zasunięte zasłoną :x . Nie tak jak w Polsce okna + piękne kwiaty
Pozdrawiam serdecznie:)

Zainteresował mnie Twój gruboszek

Czytając Twój wątek poczułam lekką zazdrość

Pozdrawiam serdecznie:)
- deissy
Witaj Toffy dziękuje za odwiedzinki i pochwały dla moich roślinek już usłyszały i się puszą na parapetach
.Szkoda że tak daleko mieszkasz,bo na pewno nie jedna forumowiczka w tym ja obdarowałaby Cie roślinkami.Są tutaj wspaniałe osoby dzięki którym,mój domek ślicznie się zazielenia.Okna w Anglii widziałam- fakt nie widać tam wiele roślinek na oknach.Ale zachwyciły mnie krzaki po prostu żywopłoty z fuksji przed domami.Pięknie tam to wygląda jak kwitną.Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby kolekcja u Ciebie się powiększała

- deissy
Zacznę od tego że zakupiłam książkę na temat kwiatów

A oto mój jeden fiołek zaczyna kwitnąc ,pozostałe chyba się obraziły

A teraz chciałam Wam pokazać co mój M dziś mi przyniósł.I tu moje pytanko do Was .Powiedzcie mi czy ten szczawik się jakoś ukorzeni?bo wyczytałam ze tylko z bulwek się go rozmnaża.
a jak widać fuksje jeszcze z kwiatkami przytaszczył 

A oto mój jeden fiołek zaczyna kwitnąc ,pozostałe chyba się obraziły

A teraz chciałam Wam pokazać co mój M dziś mi przyniósł.I tu moje pytanko do Was .Powiedzcie mi czy ten szczawik się jakoś ukorzeni?bo wyczytałam ze tylko z bulwek się go rozmnaża.