Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój 3 pędowy za 38 zł
Obrazek Obrazek Obrazek
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Wando
Orionie
Marto83 :)
Zdjęcia trochę niewyraźne ale spałem tylko 2 godziny :lol: na giełdzie super, bardzo duży wybór Phalaenopsisów od 25 do 38 zł, Cymbiudium gigant 3 lub 4 pędy za 60 zł, Vandy za 250zł ale bardzo duże, Oncidium za 20 zł, Dendrobium Phalaenopsis w ceramice 25 zł miltonia w ceramice za 30 zł. Trochę tego było, ale ograniczyłem się do jednego Phalaenopsisa
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jakby wszystkie pąki zakwitły, kwiatów byłoby 22, ale to nie koniec, bo on sie rozgałęzia i będą nowę pąki :)
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny storczyk i taki okazały ;:2 Skąd jesteś tzn. gdzie jeździsz na giełdę ?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny Phalaenopsis. ja na giełdę niestety nie jeżdże, bo mam daleko, ale jeżdżę na wystawę. mam nadzieje, że w tym roku też pojadę, bo marzy mi się Phalaenopsis w kropeczki.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dawidzie witaj, zaglądam do Ciebie już od jakiegos czasu ale teraz dopiero zostawiam ślad :lol:
Masz piękne storczyki, widać że o nie dbasz i je kochasz :wink:
a to że udało Ci się pogodzić pasję z pracą, z zawodem, to naprawdę dużo znaczy :P i Twoje roślinki będą się lepiej czuły pod fachowym okiem :lol:
Pozdrawiam, życzę wielu obfitych kwitnień i zapraszam do mnie (choć mój wątek przycichł ostatnio bo żadnych nowinek, ale to już niebawem się zmieni :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Mamba pisze:Piękny storczyk i taki okazały ;:2 Skąd jesteś tzn. gdzie jeździsz na giełdę ?
Jestem z Opola a na giełdę jeżdżę do Tych. Praca była na wakacje, no chyba że w czwartki lekcje od 10 będę miał to jeszcze będę jeździł :) może uda mi się to w szkole wybłagać
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jeanne pisze:Dawidzie witaj, zaglądam do Ciebie już od jakiegos czasu ale teraz dopiero zostawiam ślad :lol:
Masz piękne storczyki, widać że o nie dbasz i je kochasz :wink:
a to że udało Ci się pogodzić pasję z pracą, z zawodem, to naprawdę dużo znaczy :P i Twoje roślinki będą się lepiej czuły pod fachowym okiem :lol:
Pozdrawiam, życzę wielu obfitych kwitnień i zapraszam do mnie (choć mój wątek przycichł ostatnio bo żadnych nowinek, ale to już niebawem się zmieni :lol: )
Dziękuję za miłe słowa Asiu. Zaraz postaram się znaleźć twój wątek i chętnie obejżę twoje storczyki.
Pozdrawiam Dawid
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Wow... za taki okaz takie pieniążki to super okazja :)
Świetny nabytek :) Ale dziwię się, ze tylko jeden :P My z dziewczynami lubimy hurtowe zakupy ;)
Dobrze, że mamy tu szkolącego się fachowca. Przydadzą nam się fachowe porady ;)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Szamanka pisze:Wow... za taki okaz takie pieniążki to super okazja :)
Świetny nabytek :) Ale dziwię się, ze tylko jeden :P My z dziewczynami lubimy hurtowe zakupy ;)
Dobrze, że mamy tu szkolącego się fachowca. Przydadzą nam się fachowe porady ;)
Tym razem postawiłem na inne roślinki doniczkowe :) nie chciałem całej dniówki na kwiaty wydać :lol: ale kupiłem 3 draceny miniaturki w ceramice - maja po 15 cm wysokosci, jedną dracenę większą, ładnego Crotona no i pomarańczowe Kalanchoe :) ale wybieram się w poniedziałek do Obi w Opolu :), moze w końcu Vanda przekwita i kupie ją za 30 zł :D
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Ja jestem na etapie wynoszenia wszelkich innych kwiatów niż storczyki z mojego pokoju ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Ja ten etap przeszedłem, a te inne co kupiłem to dla mamy w prezencie, bo jak kupie jej storczyka to wiadomo ze to dla mnie a nie dla niej bo ja je strasznie kocham :lol: ale muszę sobie półkę naprzeciw okna zrobic na moje storczyki żeby mieć więcej miejsca na kupowanie nastepnych :lol:
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Witaj

Post »

hej Dawid pisze żeby Ci powiedzieć ,że masz dobry gust, mam takiego samego jak Ty Phal. mój już nie kwitnie , miał 2 p ędy a dostałam go od męża na rocznicę ślubu.... bardzo mi się podobał kwita.pozdrawiam. miałam kiedyś znajomego z Opola.... bardzo fajny kumpel tylko kontakt nam się urwał, mam sentyment do tamtych stron przez Niego...pozdrawiam Cię Jarku gdziekolwiek jesteś...buziaki(to tak poza tym)
martuś
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Dawidzie, Piękny okaz sobie kupiłeś, a jeśli chodzi o brak miejsca to ja też mam z tym problem i chyba większość z nas. Dawidzie w Tychach w Obi jest Vanda?,bo jak byłam ostatnio w Obi w Bytomiu to nic nie było ciekawego same bidulki Phal.

Pozdrawiam :P
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

renata75 pisze:Witaj Dawidzie, Piękny okaz sobie kupiłeś, a jeśli chodzi o brak miejsca to ja też mam z tym problem i chyba większość z nas. Dawidzie w Tychach w Obi jest Vanda?,bo jak byłam ostatnio w Obi w Bytomiu to nic nie było ciekawego same bidulki Phal.

Pozdrawiam :P
Dziękuję za słowa uznania. W Opolu w Obi jest Vanda. Zaraz umieszczę w profilu skąd jestem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”