Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Tylko ,że na twojej działeczce jest pełno kwiatów i aż przyjemnie popatrzeć. Na mojej kwiatki można policzyć na palcach jednej ręki -przynajmniej teraz może na wiosnę coś jeszcze wylazie z ziemi . Na razie wiem że mam dwie juki, piwonię,jakieś liliowce i barwinek. Jest też jakaś róża ale wydaje mi się,że dzika.
No nic i tak na razie nic nie będę robiła,poczekam na niespodzianki, bo najpierw musimy zrobić ogrodzenie. ;:174
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzymam kciuki za nową działeczkę! ;:333 A jak to wygląda z Twoimi roślinkami, możesz z tej starej pozabierać swoje cebyle, byliny i co tam sobie nasadziłaś? Bo jak tak, to już sporo będzie na start! :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit pobuszowałam troszeczkę w Twoim wątku.
W nowym sezonie sporo nas będzie działających na nowym ;:215 Dobrze że jest ta zimowa chwilka, żeby ułożyć jakiś plan :D
Mam trochę podobną historię z działką w Szczecinie. Teren należy do miasta i dzierżawiony jest od lat związkowi działkowców. Od lat też miasto po kawałku zabiera teren pod budowy osiedli mieszkaniowych. Z pięknego kawałka ziemi pachnącego milionem kwiatów został mały skrawek, w tym "moja" działeczka. Ta ciągła niepewność bardzo przeszkadza w inwestowaniu ;:174 Wprawdzie już się działką nie zajmuję od ładnych kilku lat, po mojej przeprowadzce panią na włościach została moja mama, ale co jakiś czas straszą nas, że kolejny kawałek idzie pod nóż. I zawsze przyprawia nas to o ból głowy.
Dobrze że oszczędziłaś sobie tego ciągłego stresu.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś "stara" działka na razie będzie jeszcze uprawiana,umowę mamy jeszcze na rok,później może jeszcze przedłużyć właściciel -zobaczymy będzie czas na lepsze przygotowanie nowej działki. Roślinki pozabieram jak już nową ogarnę a jest sporo do ogarnięcia.
Aniu właśnie taka niepewność spowodowała poszukiwania nowej działki. Nasz teren należy do parafii i przez jakiś czas należeliśmy do związku . Później ksiądz wypowiedział umowę zarządowi i podpisał z każdym z nas osobno . W międzyczasie zmienił przeznaczenie terenu z rolnego na budowlany.
Dopóki się da moja mama będzie działkę uprawiać ,ale same warzywka i kwiaty ,bez inwestycji a ja pomału będę przenosić co się tylko da.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj kochana, czytam że wielkie zmiany się u Ciebie szykują, dobrze chociaż że będziesz miała sporo czasu na przenosiny.
Możesz z góry zaplanować co gdzie posadzisz, bo przecież masz już nieco doświadczenia. ;:108
Życzę zdrówka,świetnych pomysłów, radosnych Świąt i wszelkiej pomyślności na kolejny rok. ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Witaj Iwciu :wit

Działeczka zapowiada się pięknie . Duże pole do popisu .
Będę Cię odwiedzać i podglądać Twoje poczynania :)
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Iwciu,
z ciekawością obejrzałam sobie fotki. 300m z niespodziankami od wcześniejszych właścicieli wygląda obiecująco :D ja zaczynałam na moim ściernisku to takie "niespodzianki" zbierałam ze starej działki ogrodowej przez którą poprowadzono moją drogę dojazdową i to była bardzo fajna sprawa (były i szafirki i piwonie, i liliowce) jestem ciekawa co zdarzy się u Ciebie :D
Powodzenia :uszy
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Stasiu za odwiedzinki . Właśnie dlatego kupiliśmy już teraz nową działkę , będzie można zrobić wszystko dokładnie.

Danusiu bardzo mi miło z chęcią będę Cię gościć częściej.

Malvy też jes, tem ciekawa co tam znajdę. Dzisiaj odkryłam w chaszczach jeszcze jedną piwonię - tak się uzbierało : dwie piwonie ,barwinek, trzy juki i mnóstwo liliowców . Reszta będzie niespodzianką na wiosnę ;:138
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wpadliśmy na działkę ,mój ślubny musiał poprawić zawiasy w drzwiczkach na stryszek a ja pomierzyłam sobie działkę dokładnie ,żeby w długie zimowe wieczory móc co nieco sobie zaplanować .
Przy okazji oczyściliśmy trochę winogrono , które najpierw wyglądało tak
Obrazek

później przejaśniało
Obrazek

Takich kęp liliowców mamy chyba 4 lub 5
Obrazek

Rośnie też sobie taka śliwka , miałam ją wyciąć i wyrzucić , ale sąsiad powiedział że ona ma piękne duże owoce - niby jakaś amerykańska odmiana . Nie wiem czy z niej coś będzie bo wygląda okropnie ale zobaczymy.
Obrazek
Obrazek

A takich mieliśmy gości
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Otwieram bramkę dla wszystkich odwiedzających

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwcia te wypasione kociaki na pewno są czyjeś, wyglądają raczej dobrze wykarmione :wink: Ale goście pewnie zawsze mile widziani.
A śliwa wygląda, jakby nigdy nie była cięta ;:202 Ciekawe, jak teraz można prowadzić takie drzewo ;:173
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kociaki to sąsiad dokarmia ,jest ich chyba 5. Codziennie przyjeżdza na działkę i jak dojeżdza używa takiej specjalnej trąbki i wszystkie się zlatują .
Co do śliwy to nie wiem ci z nią zrobić -wygląda jakby zaraz miała zakończyć swoj żywot.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Iwonko obawiam się, że Twoją śliwę zaatakował rak bakteryjny drzew owocowych. Nie da się zwalczyć tej choroby całkowicie. Należałoby wyciąć wszystkie porażone gałęzie i zasmarować rany pastą ogrodniczą. Zapytaj o nią w sklepie specjalistycznym.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ta śliwa ma tylko 2 gałęzie a to
Obrazek
jest na pniu głównym na wysokości ok metra. Zresztą ona ledwo stoi ale ponieważ sąsiad chwalił mąż
mój odmówił jej usunięcia. ;:14
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj bardzo zaciekawiła mnie twoja nowa działka będę śledzić twoje poczynania moja ma 450m, ale też w ROD i ta niepewność kiedy zabiorą pod trasy szybkiego ruchu,ale w moim wieku to już się tym nie przejmuję
zależy mi teraz na pomidorkach i mieczykach najbardziej.Dużo roślinek straciłam tamtej zimy.wić też nowe zmagania już nie dla mnie, nie mam już tak dużo siły.Ale tobie życzę powodzenia w uprawie działki.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witaj Pestko w moich progach. Ja nie wyobrażam sobie wakacji bez działki i dlatego się zabezpieczyłam nową działką na tyle wcześniej aby porobić sobie wszystko na spokojnie. A na razie będziemy działać na dwie działki ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”