Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
Witaj, piszesz spełnione marzenie... u nas było podobnie, zawsze mi się marzyła działeczka, chociaż taka malusia-mówiłam do męża - i co, czekałam, czekałam, czekałam ..... i była sytuacja kiedy to musieliśmy zmienić mieszkanie na mniejsze a czas nas gonił. Kiedy poszliśmy oglądać mieszkanie okazało się, że chcą sprzedać ale z działeczką raczej, bo jak bez działki to drożej-no bo osobno.Ależ było zdziwienie mojego małżonka, bo mieszkanie mu się podobało, cena była przystępna-jak na tamte czasy. Powiedział krótko- marzenia się spełniają
i jest mieszkanie i jest działka.............
JAK NA TAK krótki czas posiadania działki, to bardzo wiele już zrobiliście a robota pali Ci sie w rękach.
pozdrawiamy Ewa i Krzysiek
i zapraszamy na naszą działkę

JAK NA TAK krótki czas posiadania działki, to bardzo wiele już zrobiliście a robota pali Ci sie w rękach.
pozdrawiamy Ewa i Krzysiek
i zapraszamy na naszą działkę
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ogis1!Masz rację - marzenia czasem się spełniają. W Waszym przypadku to był chyba koncert spełnionych marzeń. Byłam u Was w odwiedzinach. Obejrzałam wszystko od a do z. Bardzo ładniutka ta Wasza działka. Zastanawiam się kiedy moja będzie podobnie wyglądać... Na razie w zasadzie walczę z tym zapuszczonym ugorem sama. Jak M wróci to mam nadzieje,że efekty szybciej będzie widać.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo dziś zawędrowałam do Twojego ogrodu . Nie jesteś odosobniona w walce z chwastami .Ja też zaczynałam od zera i dziś jest całkiem nieżle . Życzę Ci wytrwałości w dążeniu do urealnienia swoich marzeń , bo jest naprawdę warto . Masz już sporo pięknych kwiatów , aż zapisałam sobie ich nazwy . Jeśli pozwolisz to chętnie Cię jeszcze odwiedzę .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też pada i grzmi
Mieszkam przy ul.Królewieckiej naprzeciwko policji i nad apteką.
Witaj Izo,zabieram się właśnie za przegląd twojego ogrodu.

Mieszkam przy ul.Królewieckiej naprzeciwko policji i nad apteką.
Witaj Izo,zabieram się właśnie za przegląd twojego ogrodu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza jak to nie masz co pokazywać?
Zauważyłam,że tak ja lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo.
Tak jak ja urządzasz kącik leśny,moje iglaczki są jeszcze małe.
Masz piękne róże i na drugi rok będę miała od kogo podbierać gałązki obcięte po kwitnieniu do ukorzenienia.
Masz również piękne liliowce i cudo jakie jeszcze nie widziałam tj.kruszczyka.
Bardzo podoba mi się drzewo obrośnięte bluszczem,też ma dwa takie drzewa,
przy których chciałam posadzić coś pnącego.
W zachwyt wprawiła mnie accidanteria,chyba już u kogoś z forum podobną widziałam.
Piękna jest też tygrysówka,mam na nią chrapkę od kiedy podobną zobaczyłam u Joli z Brodnicy.
Widzę,że masz paproć,czy jest to pióropusznik strusi?
Ja mam podobną drugi rok,niestety bardzo się rozrasta.Już w tym roku trochę ją ograniczyłam,
ale na jesieni chyba się jej pozbędę,ponieważ jak się rozrośnie nie dam rady jej usunąć.
Chciałam jeszcze zapytać,czy twój piesek Kajtek jest groźny dla nieznajomych?
Ja byłam kilka razy pogryziona przez psy i mam jakiś uraz do tych szczekających i szczerzących zęby.
Zauważyłam,że tak ja lubisz jak w ogrodzie jest kolorowo.
Tak jak ja urządzasz kącik leśny,moje iglaczki są jeszcze małe.
Masz piękne róże i na drugi rok będę miała od kogo podbierać gałązki obcięte po kwitnieniu do ukorzenienia.
Masz również piękne liliowce i cudo jakie jeszcze nie widziałam tj.kruszczyka.
Bardzo podoba mi się drzewo obrośnięte bluszczem,też ma dwa takie drzewa,
przy których chciałam posadzić coś pnącego.
W zachwyt wprawiła mnie accidanteria,chyba już u kogoś z forum podobną widziałam.
Piękna jest też tygrysówka,mam na nią chrapkę od kiedy podobną zobaczyłam u Joli z Brodnicy.
Widzę,że masz paproć,czy jest to pióropusznik strusi?
Ja mam podobną drugi rok,niestety bardzo się rozrasta.Już w tym roku trochę ją ograniczyłam,
ale na jesieni chyba się jej pozbędę,ponieważ jak się rozrośnie nie dam rady jej usunąć.
Chciałam jeszcze zapytać,czy twój piesek Kajtek jest groźny dla nieznajomych?
Ja byłam kilka razy pogryziona przez psy i mam jakiś uraz do tych szczekających i szczerzących zęby.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu! Jesteś bardzo miła,ale chyba zdajesz sobie sprawę,że to tylko kawałeczki działki. Ogólny widok nie jest tak przyjemny dla oka. A dlaczego dopiero w przyszłym roku chcesz te gałązki róż? Czyżby w tym było za późno? Kajtek nie lubi się spoufalać z obcymi, ale nie jest groźny i nikogo nie zaczepia. To psiak po dużych przejściach i bardzo mi oddany. Pisałaś o pw, a wszystko napisałaś w moim wątku... Widziałam u Ciebie sporo zakupów z Biedronki...Ja mam raczej złe doświadczenia w tej materii. Wiosną po raz pierwszy kupiłam tam kilka rozsad. I co...? Zamiast trytomy wyrosła komelina, zamiast bodziszka jakiś polny chwast, a z jednej paczki nic nie urosło. A powiedz mi czy wybierasz się na targi do Starego Pola we wrześniu? Ja byłam kilka razy i zawsze coś znajdę dla siebie w atrakcyjnej cenie.
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Witaj! To cudnie, że już nie leje! Że już po sztormie!
Bratki u Ciebie urocze! Tak bardzo przypominają mi dzieciństwo na Babci Marii ogródku! Jako dziecko nigdy nie mogłam się ich do woli "napatrzeć", a jak zrywałam to więdły, a jak zasuszałam - to blakły! Wtedy jeszcze nie było cyfrówek...a teraz patrzą na mnie z Twojego ogródka- i mam do woli. Ehh, ten świat...tak mi się wzięło na sentymenty...Dzięki Izo! Bardzo miłe zdjęcia na poranek niedzielny!
Bratki u Ciebie urocze! Tak bardzo przypominają mi dzieciństwo na Babci Marii ogródku! Jako dziecko nigdy nie mogłam się ich do woli "napatrzeć", a jak zrywałam to więdły, a jak zasuszałam - to blakły! Wtedy jeszcze nie było cyfrówek...a teraz patrzą na mnie z Twojego ogródka- i mam do woli. Ehh, ten świat...tak mi się wzięło na sentymenty...Dzięki Izo! Bardzo miłe zdjęcia na poranek niedzielny!