Jejuuuu, ale zdjęcia!!!
Zacznijmy od tych starych drzew porośniętych czymś zielonym. Co to jest? Gdzie to rośnie?? Do tej pory się pozbierać nie mogę, a szczęka leży na podłodze
Zakupy. Super! Furtka. Super! Wiciokrzewy to pewnie pomorskie, albo japońskie. Rzeczywiście szybko rosną, mój tegoroczny wiosenny nabytek urósł od 60 cm do 3 m w górę, a potem niemal drugie luzem w poziomie, bo uznał, że uwięzienie w kratkach to nie dla niego
Narcyzy, też powsadzałam ich całe mnóstwo w nową grządkę, mamy chyba podobne tempo wtykania cebulek

No i troszkę tulipanów w skarpę, ale te to już w koszyczkach, bo nornice tam harcują na całego

I też mam nowego jałowca, nawet podobny

Przeniosłam dla niego liliowce niżej, żeby mu się wygodnie do słońca sięgało.
Krzysztofie, ode mnie stąd (Warmia) też wszędzie daleko, a w sklepie ogr. w mieście gminnym mają np. jagodę kamczacką. Jaka odmiana - pytam, bo uważam, że to ważna sprawa. A pani odpowiada, że to ... jagoda kamczacka. Po 18 zł.

No i jak mogę nie lubić sklepów internetowych? A panowie kurierzy i listonosz to nawet chętnie tu przyjeżdżają na to moje zad....pie (

), byli już chyba wszyscy, Pocztex, Opek, DHL, a z paniami na poczcie jestem tak zakolegowana, że same dzwonią, że paczka już przyszła i roślinki się mogą męczyć

A potem jadę tam z psem i mimo tabliczki "psom wstęp zakazany" ani słowa nie mówią, jak wparowuję do nich z 40 kg bydlątkiem po karton wielkości lodówki
Tak, doskonale rozumiem problemy ludzi mieszkających "daleko od szosy", bo sama je miewam. Ale ja mam prawo jazdy. I autko. Czego i tobie życzę

Nawet 20 letni maluch lepiej wozi rośliny, niż najnowocześniejszy autobus