Bardzo ładna kolekcja pająków.śnieżka pisze:A to kilka moich liliowców, specjalnie dla tych co uwielbiają pająki i formy im podobne.
Liliowce -Hemerocallis cz.I
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję, Bobi za te pocieszające infobobi pisze:
Aniu, nie martw się, ziemia już nie zamarza, a Double river wye jest niezniszczalny![]()
![]()
Mój zeszłoroczny nabytek ... zdeptany do cna (z ziemi wystawał jedynie maleńki kikucik ) przez mojego psa ... przesadzony ... zakwitł

- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to kilka ulubionych liliowców z mojego zbioru.
H.x, Double Firecracker'
H.x,Admiral's Braid'
[/URL H. x, Light Years Awey'
[url=http://www.fotosik.pl]
H.x, Bubbling Edge'
H. x,Cherry Valentine'
H.x,With Tis Ring'
H.x,Malaysian Monarch'
H.x, David Kirchhoff'
H.x,Absolute Treasure'
Na życzenie forumowiczówzdjęcia zostały podpisane nazwami odmian

[url=http://www.fotosik.pl]

Na życzenie forumowiczówzdjęcia zostały podpisane nazwami odmian
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
W bazie danych Amerykańskiego Stowarzyszenia Liliowcowego zarejestrowanych jest jedynie. . . 58.468 odmian liliowców.bogusia177 pisze:. . .nawet nie przypuszczałam ,że jest tyle kolorów

http://daylilydatabase.org/index.asp
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Wszystkim serdecznie dziękuję za miłe słowa o tych pięknych roślinach, oczywiście nie jest to moja zasługa, tylko hodowców, którzy trudzili się nad ich uzyskaniem. Niestety odmian jest taki przeogrom, a w ciągu roku AHS rejestruje następnych, co najmniej kilkadziesiąt nowości, że chyba nikt nie jest w stanie tego dogonić.
Pokazane odmiany nie należą do tych najnowszych, aczkolwiek są to odmiany z czasów nie tak odległych, bo z końcówki XXw.
Dla ewentualnych chętnych na sadzonki mam przykrą wiadomość, bo moje roślinki są jeszcze bardzo młode-co czasem widać na zdjęciach, gdyż ja ledwie od 3 lat zaczynam się nimi pasjonować i je zbierać. Większość z nich nie nadaje się jeszcze do dzielenia. Ale zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
A dla wszystkich miłośników liliowców jeszcze kilka zdjęć:
H.x, Marilyn Siwik'
H.x, Schnickel Fritz'
H.x,Surprising Anomaly'
H.x,Forestlake Ragamuffin'
H.x,Night Embers'
H.x,Awesome Blossom'
Pokazane odmiany nie należą do tych najnowszych, aczkolwiek są to odmiany z czasów nie tak odległych, bo z końcówki XXw.
Dla ewentualnych chętnych na sadzonki mam przykrą wiadomość, bo moje roślinki są jeszcze bardzo młode-co czasem widać na zdjęciach, gdyż ja ledwie od 3 lat zaczynam się nimi pasjonować i je zbierać. Większość z nich nie nadaje się jeszcze do dzielenia. Ale zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
A dla wszystkich miłośników liliowców jeszcze kilka zdjęć: