Pierwsze doniczkowe Raczka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
ja postepuję tak ze swoimi fiołkami:podlewam na podstawkę tak jak napisała Agness ,gdy przekwitną to robię im przerwę z podlewaniem czyli trochę je przesuszam i później znów zaczynam podlewanie.Wtedy zakwitają ponownie. :P Ostatnio zrobiły mi miesięczną przerwę w kwitnieniu.Teraz ponownie zakwitły.Moje fiołki stoją na północnych i zachodnich oknach.
ja postepuję tak ze swoimi fiołkami:podlewam na podstawkę tak jak napisała Agness ,gdy przekwitną to robię im przerwę z podlewaniem czyli trochę je przesuszam i później znów zaczynam podlewanie.Wtedy zakwitają ponownie. :P Ostatnio zrobiły mi miesięczną przerwę w kwitnieniu.Teraz ponownie zakwitły.Moje fiołki stoją na północnych i zachodnich oknach.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Moje fiołki stoją na wschodnim oknie,na razie widzę,że im to miejsce odpowiada.
Cały czas podlewam je na podstawkę i byłam ciekawa,czy po kwitnieniu podlewa się je przez jakiś czas mniej,czy cały czas tak samo.
Cały czas podlewam je na podstawkę i byłam ciekawa,czy po kwitnieniu podlewa się je przez jakiś czas mniej,czy cały czas tak samo.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Dorotko węgiel leczniczy czyli Carbo Medicinalis jest naturalnym sproszkowanym węglem aktywowanym.korzo_m pisze:Aniu hibiskus piękny, a proszę odpowiedz mi po co daje się węgiel do roślinek jestem w tej materii zielona.
Posiada największą zdolność adsorpcyjną,wiąże produkty gnilne na swojej powierzchni.
Dodanie go do wody z ukorzeniającą się roślinką zapobiega po prostu jej gniciu.
Zauważyłam,że szczególnie jak słoik z rośliną stoi w ciepłym miejscu to do takich procesów gnilnych może dochodzić.
Ten sposób podpowiedziała mi Iwika.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Przez ten kolorek to ciężko mi było zrobić zdjęcie.treissi pisze:Hibciu piękny. Ma bardzo ładny intensywny kolorek
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Na hibiskusa miałam już ochotę na targach w Starym Polu.anoli pisze:Nie mogę się nie zachwycić moim ukochanym kwiatem, a Twój hibiskus ma do tego niesamowity kolorek.
Ale odstraszyła mnie cena.
Potem moja siostra Ela kupla mi dwa hibki po 6 zł.

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Muszę zapytać siostrę Elę,nie pamiętam,czy u niej kwitł zanim trafił do mnie.AGNESS pisze:Aniu niezła cena, za 6 zł to nie można było nie kupić , a jeszcze okazało się , że taki niesamowity kolor, a czy już wiesz jaki jest ten drugi
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7