Exhibition ma 3 tygodnie. Siałem po 2, 4 i 5 nasionek do komórki. Nie będę ich rozdzielał. Nie wszystkie wzeszły więc mam różnorodność. I o to chodziło. Zobaczymy co się najlepiej sprawdzi na mojej ziemi.
Ja już przepikowałem do gruntu 2 opakowania po pieczarkach. Globo i szalotka. Zobaczymy co z tego będzie, ale w razie jak padnie to mam jej jeszcze 4x tyle
Exhibition 5 tygodni od wysiewu. Tak patrze na te wasze rozsady i są jakby grubsze. Moja taka cienka. Rośnie powoli, ale chyba się nie wyciąga ? Na razie jest niska na jakiej wysokości mogę przycinać ? Przycinać chcę żeby poprawić system korzeniowy.
Rozsadę masz bardzo ładną , nie narzekaj . Naprzycinaniu się nie znam bo tego nie robię , ale możesz już przyciąć .
Dzięki temu wytniesz okrywy nasienne .
No moja takiego wzrostu jeszcze nie ma, ale przyciąłem dzisiaj końcówki. Tak się zastanawiam czy nawozicie jakoś te rozsady ? W Bioalgen jeszcze się nie zaopatrzyłem. Pozostają Kristalony i Biohumus.
Nie wydaje się, żeby Twojej rozsadzie czegoś brakowało. W razie czego kristalon żółty będzie w sam raz.
Pamiętaj jednak, że młoda cebula jest bardzo wrażliwa na zasolenie.
W takim razie rozsady nie będę niczym nawoził. A jak wygląda nawożenie gleby pod cebulę ? Wymagania glebowe znam. Przeszukałem wątek, kilka osób wspominało tylko o oborniku. Czy można nawozić mineralnie ? Są jakieś przeciwwskazania ? Co polecacie ?