Natalio dziękuję żadna siła nie zmusiłaby mnie żebym miała o tej porze rozpoczynać jakiekolwiek działkowanie Temperatury u mnie w stosunku do zachodniej cz.kraju mało zachęcające mimo na niebie...Po minusowych nocą w dzień odwilż i jest mokro.Sąsiedzi robią jakieś altankowe prace remontowe. i więcej nic się nie dzieje na wszystko przychodzi odpowiedni czas ...
Maryniu to dobrze, że roślinki śpią, ja u siebie dzisiaj byłam i widzę, że niektóre wcale chyba spać nie poszły, nie wiem jak to z nimi będzie ale na przykład ciemierniki u mnie bardzo słabo jeszcze widać, znaczy kwiatki, u mnie jest północna strona, więc te roślinki troszkę później się budzą
Marynko ja na zachodzie kraju mieszkam, ale noce są bardzo zimne - jak nie przymrozek, to w okolicy zera. Więc nawet gdybym mogła dotrzeć na działkę o pracy nie byłoby mowy, ziemia jest zimna Może co najwyżej wybrać by się było fajnie, sprawdzić czy działka jeszcze stoi
A niech sobie będą choćby tylko ciemierniki! Wszak to zawsze już coś, co kwitnie!
Miło że mogłaś odwiedzić działeczkę, Maryniu.
Ja już ponad dwa tygodnie nie widziałam swojej, wybierałam się jutro, miało być słonecznie, a dzisiaj widzę chmury na jutrzejszym niebie i moje plany zapewne przepadną.
Pozdrawiam cieplutko.
Wklejanki śliczne Maryniu, mówisz, że zwiastunów nie widać u Ciebie, oj chyba jednak coś tam widać
U nas ptaki śpiewają jak w marcu, krokusy, przebiśniegi kwitną, chyba bardziej wiosennie, nie, nie cieszę się z tego, bo rośliny nie odpoczęły, wysilą się i nie wiadomo co dalej będzie, ale na wiele wpływu nie mamy, więc jest jak jest, pozdrawiam
Maryniu, witam Cię noworocznie
U mnie nawet maleńkich minusików nocą nie ma Cały czas na plusie, niewielkim, ale jednak. Dlatego na działce już miejscami się zazieleniło, co wcale mnie nie cieszy.
Cudne masz prymulki, w takim rządeczku szczególnie przyciągają moje oko
Lucynko pierwiosnki to także moje ulubione rośliny i towarzyszą mi od początku mojego ogrodowania. Przeszły ich już dziesiątki przez moje rabaty bo nie wszystkie odmiany są długowieczne ale i nowych okazów przybywa..Każdej wiosny się skuszę na kolejne.. Natalio dziękuję za miłe słowa i wizytę ! Stasieńko cieszy mnie,że sprawiłam Ci prymulkową przyjemność Iwonka1 U mnie mimo nocnych niewielkich minusików działka cały czas zielona poza miejscem na warzywnik.Przed oknem również cały czas ubiegłoroczna jeszcze zieleń! Na zimę się nie zanosi...
Dziękuję Miłe moje za sympatyczne odwiedziny!