Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Post »

Heloł, Żołnierko! ;:100 Czołem Żołnierzu! ;:163
Przystojnie prezentuje się Pani, proszę pani, w mundurze. ;:215 Co prawda nie galowy on, ale zapewne wygodniejszy w przebieraniu nogami i wymachiwaniu rękoma. ;:65 ;:65 ;:138 ;:138
Miło czytać, że piesek wrócił do formy i niech już tak zostanie. ;:333
A teraz małe niedyskretne pytanko: gdzie tyle takich ekstra gratisów dają?! ;:111 ;:111
Zdrówka, Kasiu dla Wszystkich domowników. ;:97 ;:97 ;:97 ;:97
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to fajnie zaszalałaś Kasiu zakupowo super piwonie i powojniki ,a także róże. Cieszę się ,że Larry dochodzi do siebie ,bo żal patrzyć na chorego zwierzaka ,który nie powie co i gdzie go boli tylko od czasu do czasu pojękuje ;:174 Super mundurowa panienka ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, w końcu dotarłam do Ciebie. Wątek przeczytany. Mój brat też mundurowy ;) W-wa ;).
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witam przesympatyczną Plutonową z całym zespołem przystojniaków. :wit ;:163 ;:114
Kochana, już wiadomo czemu tak bardzo kochasz biwaki i życie przy ognisku. ;:111
Staś zafascynowany mamą, dotrzymuje Ci kroku, może pójdzie w Wasze ślady. ;:215 ;:215
Zakupy medalowe ;:433 ;:433 gdy to wszystko zakwitnie, będziesz miała własny raj na ziemi. ;:138 ;:138
Oby tylko duży mróz nie wycisnął sadzonek do góry, zanim bryła korzeniowa nie zakotwiczy się w gruncie. ;:202
Cieszę się Kasieńko, że zdrówko zagościło u Was na powrót i niech już tak zostanie. ;:167 ;:4
Dzięki za serduszko, to miłe że przypominam Ci synka. ;:97 ;:cm
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Kasiu, trochę mnie nie było, a tu takie rzeczy i cuda na kiju ;:oj , na szczęście sprawy zdrowotne wyjaśnione ;:215 , to cieszy tym bardziej, że widzę pracy masz nadmiar, wiata super sprawa, a i pomysłów masz na nią na pewno sporo, no a układ słoneczny, no to sie chwali ;:215 ;:215 ;:215 pozdrawiam, zdrówka i sił dla Ciebie i oczywiście Twego kudłatego dziecka ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu tym "małym trollem" mnie rozbawiłaś. :D Mam 157 centymetrów.
Wiata super, miły prezent od współpracownika. ;:215
Szwy na kolanie jakiś specjalista założył, ładne. :wink:
Zdrowia dla Ciebie i piesia. ;:168
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję się Obrazek :;230
Już mam na jutro wszystko spakowane, spisane potrzeby z Cast...my ( bo małż dostał na urodziny od kogoś kartę podarunkową i w ramach moich poniedziałkowych imienin oddał mi - 250 PLN wydam w trzy minuty Obrazek

Julianie - witam Cię oficjalnie ;:138 Będę zdawać azaliowy raport ;:333

Ewelinko - czyli masz trepka własnego na chacie ;:306 Lądówka poligony uwielbia, ja jestem z sił niebiańskich, więc początkowe lata spędziłam na lotnisku. Teraz w miedzynarodowej jednostce, wiec to także inaczej. Mózgiem pracuję bardziej Obrazek

Lucynko - CZOŁEM PANI LUCYNKO! Obrazek Obrazek Galowy z racji przydziału obecnego miałam na sobie ze 7 lat temu. Wisi smętnie w szafie. Ale uwielbiam moje moro Obrazek
Z gratisami to się nie dziw. Alle.ro to jest, ale gratis JEDEN do zamówienia, pewnie proporcjonalnie do zamówienia Obrazek Nie wiem, bo paczka nieotwarta czeka na jutrzejszy transport na działkę :oops:

Jadziu - oj żal patrzeć na zwierzaka w chorobie ciężkiej Obrazek Najwazniejsze, że odzyskał wigor. Dziś sama mu zastrzyk zrobiłam, jeszcze jutro i koniec. Jest megagłodny, je ładnie i kupka :uszy Piwonie zakupiłam w miejsca, z których sroki mi kiełki wydziubały ;:223 A wcześniej zakupione sadzonki tak się rwały do wzrostu Obrazek Jednia to po takim obskubaniu jeszcze raz odbiła..I znów wydłubały france Obrazek

Justynko - witaj! Rozgość się ;:167

Stasieńko - Plutonowa się melduje! ;:167 Oby zakupy się przyjęły, bo wzrost każdej roślinki przeze mnie zasadzonej świętuję Obrazek Czasami nawet moja mama nie wierzyła, że "cos z tego będzie", a jednak ;:138 Nie tylko mój syn ma twoją męską odmianę imienia. Ma ją po moim dzadku. Nawet zdjecie ślubne mojego ś.p. Dziadka Stasia i Babci Józi wisi u mnie na ścianie na honorowym miejscu ;:167:

Obrazek

Przystojniaki i owszem, tło robią niezłe :;230

Iwonko - wiata zostanie zagospodarowana do ostatniej drzazgi ;:306 Kudłate dziecko jak nowonarodzone :uszy

Soniu - witaj ;:168 Ja mam 160 ...w kapeluszu :;230 Ale zdaniem mojego byłego dowódcy doskonale nadaję się do czołgów Obrazek Kolega nawet nie wiedział, jak mi się przysłużył. A szwy to FLECZER założył i jeszcze znieczulenia nie dał (bo TYLKO dwa). Moja Pani doktor w Bydgoszczy , bo już musiałam w międzyczasie wrócić do pracy, dostała apopleksji i potów, jak je wyciągała. Za ciasno geniusz zrobił Obrazek

no dobra, rady potrzebuję. Zaraz po zakupie działeczki , przy okazji różanych sadzonek dorzuciłam do zamówienia nasionka. Czy to, co jest napisane na ulotkach da radę? Macie jakies sposoby i czy to generalnie ma sens i przyszłość Obrazek

Obrazek

A to mój "kącik trepa" :;230 Zaiste stylowy salon :;230 :;230

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, powojnik tangucki siałam i mam, więc w tym temacie mogę tylko rzec, że otrzymałaś dobry przepis.
Ja siałam w domu w końcówce lutego do doniczki. Bardzo ładnie powschodził, dobrze rósł na słonecznym parapecie i faktycznie wysadzony wiosną na miejsce stałe już w pierwszym roku pokazał pierwsze kwiatki. Potrzebuje dużo miejsca, bo dość szybko go przybywa. ;:333
W pozostałych tematach zapewne znajdą się inni podpowiadający, ja nie mam doświadczenia.
Pozdrawiam. ;:196
Głaski dla piesia. ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Zakupy masz jak marzenie :D życzę ci duuuużo energii na jutrzejsze ogrodowe działanie. ;:333
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Kasiu, poczytałam Twoje wątki i zaznaczam :wit Będę zaglądać :D
Patrząc na ilość zakupów ;:oj już wiosną będziesz musiała się zastanawiać, gdzie posadzić nową roślinę :;230
Mam nadzieję, że pogoda u Ciebie lepsza niż u mnie i uda Ci się dokonać nasadzeń ;:215
Trawę pampasową siałam tak jak w instrukcji, dwukrotnie. Pięknie kiełkuje!
Niestety w moim klimacie nie ma szans w gruncie, a przechowanie też mi się nie powiodło ;:185
Chryzantema tęczowa? Google pokazują niesamowite obrazki! Niestety nie wiem jak siać, bo dopiero dowiedziałam się o możliwości siania chryzantem. Jeśli zdobędę gdzieś nasionka, to posieję w domu wczesną wiosną, podobno kiełkują ok. 3 tygodni.
Loki siał i ma, to trzeba go podpytać!
Ciepełka na dzisiejsze działkowanie życzę i raport jutro proszę :D
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Hej :wit . Mówisz, że międzynarodowa jednostka ;:224?? No , no pięknie ;:303. Skoro pracujesz mózgiem to pewnie nawet fajna ta praca ;:224 . A w salonie to kaski motocyklowe? Nie mów, że jeszcze jeździsz na motorze ;:183 ?. W sumie skoro do czołgu pasujesz to i na motorze Cię widzę. Zazdroszcze tych zakupów.
Ja muszę czekać do wiosny albo w zimę zrobię kilka przedsezonowych zakupów w necie :;230 . Pozdrawiam :wit.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kartki z zakupami imponujące, ja takich nie mam, zakupów roślinnych już nie planuję, bo zadbać trzeba o to, co już mam. Najfajniejsze jest takie planowanie zakupów, zima wtedy jakoś tak szybciej mija. Widzę, że znalazły się na niej piwonie i róże i już mi się ta lista podoba wielce. Mam różę Sympathia. Piękny kwiat, lekki zapach, szybki wzrost, kwitnienie teoretycznie dwukrotne, u mnie to drugie jest skromne, symboliczne wręcz. Oj przerzucisz wiosną trochę ziemi, żeby to wszystko zielonym do góry posadzić, aż Ci zazdroszczę :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mnie również bardzo miło zaskoczyło, że jesteś fajną żołnierką. Musi być z Ciebie twarda sztuka w połączeniu z wrażlwym sercem, wszak ogrodnicy są najczęściej nieco romantyczni. :D
Na liście zakupów bardzo mnie zainteresowały piwonie, gdyż od dłuższego czasu przyglądam się w kilku wątkach ich przepięknym kwiatom. Szkoda tylko, że kwitnienie jest tak krótkie.
Sporo masz host, to także i mój konik. Azalie kocham ogromnie.
A hortensje Cię ani trochę nie pociągają?
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Kasiu
Miło Ciebie widzieć :D
Ładna i sympatyczna dziewczyna :D Widzę ,że synek Stasiu bardzo podobny do Ciebie.
Praca fartowna bo emeryturka wczesna ;:224
Mąż mojej kuzynki młodszy ode mnie już dawno jest emerytem :)
Ależ zakupy z rozmachem ;:108
Fajnie ,że kupujesz roślinki ,ale bardziej opłaca się najechać tych Forumowiczów ,którzy wyrzucają już rozrośnięte rośliny ;:224 Do Pelagii masz nie więcej niż 140 km.
Trawę pampasowa i powojnik tangucki kiedyś też z powodzeniem wyhodowałam z nasion.
Ja też czekam na relację z sadzenia na działce :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu wszystko pasuje styl pisania, sympatyczna plutonowa ;:167 a do tego miłość do roślin, do delikatnych kwiatuszków :D Zakupy rewelacja, też tak ulegam i kupuję, a jak rośnie cieszę się jak dziecko.
Radość, że piesek wyszedł z choróbska, bo wbrew pozorom te psy to są delikatne istoty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”