Mag...iczny Ogród - mag cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cynamonku,
zapraszam jak często tylko zechcesz, miło mi Cię gościć. Ale dzisiaj raczej powędruj gdzie indziej, u mnie pada i jest zimno brrrr, no chyba żeby ;:136 to co innego - zapraszam!
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

u mnie pada i jest zimno brrrr,
czyli norma, bo ja zaplanowałam sobie prace ogrodowe :twisted:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja się nawet odrobinkę ucieszyłam, jak rano zobaczyłam co za oknem, bo czekał mine ciąg dalszy koszenia trawnika. A gnaty bolały po wczorajszym bieganiu z kosiarą, jakby mnie kto kijem obił. :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

piekne letnie widoczki :-) na starych zdjeciach. Gratuluje.

Pogoda u nas rzeczywiscie paskudna, pada i pada - a slimaki panosza sie po ogrodzie.
Dzis zalozylam rekawiczki i w deszczu zbieralam te paskudy, ktore mi kwiatki juz objadaja :twisted: :twisted: a pare irysow, ktore dostalam od sasiadki to mi w ogole calkiem zjadly te slimory :twisted: :twisted: jak tak dalej bedzie padac to nici z moich kwiatkow :D bo mi wszystko zjedza !

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dtlissa w mych skromnych progach, rzeczywiście fotki nie najmłodsze, ale jakoś w ubiegłym roku miałam lenia i mało co pstrykałam. Obiecuję poprawę. Ja na szczęście mam tylko winniczki i im wolno wszystko, są u mnie pod ochroną. Zwykłych ślimorów nie mam w ogóle - odpukać. Tu jest zazwyczaj tak sucho, że te mięczaki nie mają racji bytu, no i piaszczysto. A winniczki mają swoją kwaterę główną na kompoście, więc i susza im nie straszna
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Madzilu, to ja już WIEM co Ci wyślę w rewanżu!
Całe 2 taczki ślimaków.
Będą miały u Ciebie raj tęczowy. :lol:
Czy wolisz dobrane kolorystycznie np. tylko żółte na żółtą rabatkę, czy może luzytańskie, pasujące bardzo do białych kompozycji.
Winniczków też urodzaj - od starców w zbielałych chałupach, do młodzieży w beżowych pancerkach, aż po wypasionych byśków w brązowych skórach.
Pasiastych recydywistów, też dostatek, a dzieciaki bez umiaru obsiadają naqwet młode gałęzie dereni.
Pisz, życz sobie ile i jakie chcesz - wyślę nawet kurierem ! :lol:
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Jak tak pięknie jest na tych niby starych :? zdjęciach to az trudno sobie wyobrazic jak jest teraz :shock:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Haneczko, że też wcześniej na to nie wpadłam. Dawaj je i to szybko, a obiecuję, że będzie im u mnie dobrze- stołówka zaopatrzona, deszczyku jak na razie też dość. Aż u Ciebie będzie słychać ich chrupanie i mlaskanie! :lol: :lol: :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gizuniu, nie mów, a raczej nie pisz takich rzeczy, bo aż się czerwienię :oops: :oops: :oops: Wiesz jak to jest - wszystko rośnie, rozrasta się, trzeba przesadzać, przenosić i nie zawsze z dobrym efektem. Ale staram się. :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Słońce, Tyś- Zielonoręka, więc nie kokietuj :lol:
I tak wszystko Ci wyrośnie, niczym soczewica pańska, bo ilekroć nie spojrzę na te "piaski", to tracę orientację, jak powinna wyglądać żyzna ziemia i nasadzenia ?

A mlaskanie, trzaskanie i lament Ogrodniczki - faktycznie, byłoby słychać aż tu ! :lol: :lol: :lol:
i tego ABSOLUTNIE CI NIE ŻYCZĘ !!!!

tu, zeszłoroczne przysmaki- 17szt/ na ok. 1 m2 :

Obrazek

I to, co zostało z funkii, stojących na grządkach :(

Obrazek

Tak wcześniej wyglądało Białe Pióro - jest w doniczce na górze ;(

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś,
ale Ty nie zauważasz tych trzech kompostowników, pobliskiego lasu tudzież innych cudów natury. To co rośnie w miarę ładnie, to tylko efekt corocznego podsypywania czymsięda, byle nie rodzimą glebą. Jeszcze i tak mam parę fragmentów do przerobienia, bo samo podsypanie na nic się tam nie zda. I tak moja piwonia drzewiasta, po ubiegłorocznych dwóch kwiatach, uraczyła mnie teraz jednym pąkiem. Ale zawzięłam się na nią i nie popuszczę! A co! Małe marcinki, którymi podzieliłam się z koleżanką, u niej urosły do 1 metra wysokości. :lol: A moje zostały malutkie i przez to ładniejsze :;230
Spis treści.Wizytówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Mag, czarna folia wywinięta pod kamienie, powiadasz? Dlaczego ja sama na to nie wpadłam??? Tak proste, że aż genialne! ;:215
Dziękuję za podpowiedź ;:180
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewko, tylko trzeba ją koniecznie czymś zamaskować, ja do tego użyłam kamieni. Inaczej po jednym sezonie zniszczysz ją kosiarką, a jak nie to zrobi to słonko.
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Tak, tak, włąśnie kamieniami, mam taki klombik w który włazi mi trawa i perz, obrastając kamienie. Ileż ja się już nawyrywałam tego chłamu spomiędzy kamieni :twisted: A tu taki prosty, czysty sposób, łatwy do implementacji i skuteczny!!! Mag, jesteś wielka!!! :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za uznanie. :oops: :lol: To tak zazwyczaj jest, że te najprostsze pomysły są najlepsze. Jak człowiek zaczyna cudować, udziwniać to nic ciekawego z tego nie wychodzi.
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”