Witaj Beatko Dawno mnie nie było ale teraz po malutku odrabiam zaległości i zajrzałam do Ciebie, do nowego wątku... Oglądałam Twój ogród. Jestem pod wrażeniem , ależ to wszystko porosło ! Gąszcz roślin. Kolorowych i pachnących. Przepięknie masz, stworzyłaś raj na ziemi Pięknie kwiaty, krzewy, drzewa!
A która to ta "nowa" część ogrodu ? pamiętam, że tam sadziliście z mężem thuje. To wszystko już zarosło kwieciem nowo posadzonym ?
iwwa Asiu witaj kochana
Dziękuję za miłe odwiedzinki i słowa .Ogród jakoś sobie radzi z trudnymi warunkami ,ale nie mamy już na to wpływu.
Ta nowa część powoli się tworzy i to jest ta za tym budynkiem gospodarczym,my nazywamy szopą .Może na przyszły rok będzie już co nieco pokazać,ale póki co to schną roślinki,które tam posadziłam przez tą suszę ,mimo,że często podlewam .Są gdzieś w wątku kilka stron wcześniej zdjęcia ,jeśli będziesz miała czas i chęć to zerknij sobie ,ale szału nie ma
Beatko co zdjęcie to ładniejsze ogród szaleje a barwy niesamowite, wiele pięknych kwitnień, które cieszą oczy i serce Przepiękne masz kwiaty i baaardzo dużo
Cześć Betinko.
No chwilę mnie nie było, ale już jestem i z wielką, wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim królestwie.
Zdecydowanie kolorystyka w moim guście, a do tego piękne rośliny fajnie obfocone.
Niestety susza się w tym roku dała we znaki chyba większości z nas. U mnie teraz, jak się trochę czasowo już zaczynam wyrabiać, to znowu pogoda zrobiła się paskudna, a pracy na działce jeszcze sporo.
Chyba będę się musiała pożegnać z moimi bukszpanami, bo ćma nie daje za wygraną. Ale jak mam wygrać, skoro dziś przechodziłam obok innych działek, a tam zdaje się nikt z nią nie chce walczyć. Toż bym musiała pryskać na okrągło.
Mam nadzieję, że już zdrówko wróciło do normy, a i zmiana pogody przyniosła trochę oddechu, podobnie jak mnie.
Serdecznie Cię pozdrawiam i przesyłam moc
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać Beata Bazylowo
Beatko, jak ja lubię oglądać te Twoje zdjęcia
Roślinność masz cudną, ładną i zdrową. Czym nawozisz, że tak się prezentują ? Różyczki piękne, ta różowa co posiada pęk pączków, co to za różyczka ?
Budleja
Dobry wieczór wszystkim .Kochani miesiąc temu podjęłam pracę i czasu nie miałam na forum ani na ogród.No ale po mojej pracy już niestety.Padł mi kręgosłup i do tego zaczęły się problemy z prawą ręką .Jutro mam lekarza bo ręka obolała i prawie bezwładna.Tak,że ani ogród ani praca póki co tylko dodatkowe problemy.Od poniedziałku przyjeżdża pielęgniarka z przychodni robić mi zastrzyki a efekty jak na razie marne.A już się tak cieszyłam,że w końcu po tylu latach wyjdę z domu i guzik z pętelką .Sypie się już i źle mi z tym
maniolek Mariuszu dzięki ,ze zaglądasz i cieszę się,że jeszcze moje foto relacje ci się nie znudziły.Ogród nawet dobre sobie radzi tylko ta ilość chwastów mnie przeraża Trawa pięknie się zazieleniła i trzeba często kosić .
Bazyla Beatko kochana dziękuje za odwiedziny i bardzo miły wpis .Jest mi bardzo miło i ciepło na sercu.Jak już wspomniałam zdrowie do d... ale cóż porwałam się z motyka na słońce i efekty gotowe.Jestem zła na siebie ,że już taka do bani jestem.Ogród daje radę na szczęście bez mojej pomocy choć jak tylko dojdę do siebie to muszę te ogromne ilości chwaściorów ogarnąć bo większe już niektóre od roślin i rażą w oczy.Trawa też szaleje i nie nadążam jej kosić a jak już to robię to na dwa razy musze bo kosiarka nie wyrabia.Ja mam chyba ze trzy te bukszpany i na razie maja się dobrze a wiadomo ,ze jak już coś zaatakuje to leci na wszystkie.Moi sąsiedzi nie mają ich chyba a i z roślinami też skromnie to może moje jakoś wytrwają.
Kochana dużo zdrówka i
iwwa Asiu moja droga dziękuję za odwiedzinki i i nawet nie wiesz jak się super czuje kiedy czytam ,że moje zdjęcia ogrodu komuś się podobają i sprawiają radość w ich ogladaniu .
Ja w tym roku tylko raz posypałam blaucornem i mam zamiar jeszcze podsypać jakimś nawozem jesiennym jak tylko ręka trochę mi da coś zrobić a tak to niczym bo jakoś tak przeleciało,że wyleciało mi to z głowy.Ta róża nazywa się the fair tysiące kwiatów .
Kochani masa zaległych zdjęć choć i tak nie wszystko zdążyłam uwiecznić na zdjęciach.
Masz ogrom roślin, różnych, różniastych. Wspaniale się oglada je z bliska i daleka. Róże Chyba posiadasz ogród z gumy gdzie Ty to wszystko posadziłaś i zmieściłaś ? Wspaniały ogród. A jesień wita Cię kolorowo i cudnie. Hortensje urokliwe. Ja zaczynam też powiększać hortensjową gromadkę
Czy ja dobrze widziałam,że Ci magnolia kwitnie ?
iwwa Asiu
Opisałam się jak głupia i internet wyłączyli i odechciało mi się wszystkiego
Asiu ogród troszkę zaniedbany ,ale jeszcze nie ma tragedii na szczęście.Nie jest z gumy kochana choć mógł by być czasem ,ale pozytyw jest taki,że zaczęłam obsadzać dalszą część naszej posesji za tym budynkiem gospodarczym i tam miejsca jest ,że ho ho W tym roku nie ma bardzo czym się pochwalić,ale mam nadzieję,że już na przyszły sezon będzie coś do zlukania .Hortensje to kolejne rośliny,które nam przypadły do gustu i dokupiliśmy kilka co myślę,że na tym nie koniec
Magnolie powtórzyły kwitnienie i radość wielka.Wiadomo ,że nie tak obficie bo to nie ich pora,ale zawsze coś
Kochana mówisz i masz ,kolejne fotki zaległe ogólnikowe ogrodu z 22 września .
Dziękuję ,pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Beatko, o Dzięki
Wiesz, nie wiem jak opisać to co zobaczyłam na zdjęciach. U Ciebie, u Was (rodzinnie) ten ogród jest wspaniały. Tyle roślin, mnóstwo wszystkiego, różnorodność na wysokim poziomie i na dodatek wszystko pięknie rośnie i kwitnie.
Krzewy, pamiętam jak były powiedzmy "sredniej" wielkości. Teraz są ogromne ! Budleje, róże, hortensje, marcinki, phloksy , rozchodniki i wiele, wiele innych cudeniek
Wspaniałe miejsce stworzyłaś , może to i klimat sprzyja, ale zieloną rękę masz jak nic Gratuluję
Fajnie było pobuszować w tym buszu zieleni