Zielono mi... !cz.1
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani
Dzisiaj chciałabym się pochwalić. Wczoraj dostałam od przemiłej forumowiczki Graszka2 dwa cudne kwituszki.
Aeschynanthusa i Szczawika trójkątnego.Są prześliczne .Bardzo dziękuję Graszko ,tylko żałuję ,że tak szybko uciekłać ode mnie
Mam nadzieję, że następnym razem będziesz mogła posiedzieć i pogadać!
Spełniło się moje malutkie marzenie i kupiłam sobie biało kwitnącą Schlumbergerę.
Wiosnę poczuły też moje storczyki , ale to w innym wątku.

Pozdrawiam
Jagoda :P

Dzisiaj chciałabym się pochwalić. Wczoraj dostałam od przemiłej forumowiczki Graszka2 dwa cudne kwituszki.
Aeschynanthusa i Szczawika trójkątnego.Są prześliczne .Bardzo dziękuję Graszko ,tylko żałuję ,że tak szybko uciekłać ode mnie

Spełniło się moje malutkie marzenie i kupiłam sobie biało kwitnącą Schlumbergerę.
Wiosnę poczuły też moje storczyki , ale to w innym wątku.

Pozdrawiam
- miluck
Weiner Szczawik kwitnie, ma takie maleńkie kwiatuszki.Z otrzymanego kwiatka , przy przesadzaniu były dużo bulw , nie wiem czy to się przyjmie, ale jak chcesz to mogę Ci podesłać .
Wyślij adres na PW.
Kwestia parapetów całkiem słuszna , powinny być szersze i dłuższe .Zalesiłam już wszystkie pięć w domu i teraz po wszystkich możliwych półkach rozstawiam kwiaty.Pokój mojego M wykorzystałam do hodowli storczyków i jeszcze trochę to nie wiem czy będzie miał gdzie pracować (dziś postawiłam kwiatka na biurku).
Wyślij adres na PW.
Kwestia parapetów całkiem słuszna , powinny być szersze i dłuższe .Zalesiłam już wszystkie pięć w domu i teraz po wszystkich możliwych półkach rozstawiam kwiaty.Pokój mojego M wykorzystałam do hodowli storczyków i jeszcze trochę to nie wiem czy będzie miał gdzie pracować (dziś postawiłam kwiatka na biurku).
-
Szczawikowi nic nie będzie .Przyjmie się. Może trochę sobie pośpi, zobaczymy. Lepiej , żeby wypuścił nowe listki , dopiero wtedy będzie ładny. Tak wyglądał w tamtym roku.
Już prosił się o przesadzenie

On radzi sobie także na balkonie po zahartowaniu.
Miałam kiedyś w ogrodzie szczawika Deppego. Namnażał się bardzo szybko, zrobiłam więc obwódki z niego .Było efektownie. Jedyną wadą tej aranżacji było to , że swoje śliczne , gęste różowe kwiatki szczawik otwierał w zasadzie tylko w słońcu. Pozostawały jednak dekoracyjne listki.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a1e98cede8
Już prosił się o przesadzenie

On radzi sobie także na balkonie po zahartowaniu.
Miałam kiedyś w ogrodzie szczawika Deppego. Namnażał się bardzo szybko, zrobiłam więc obwódki z niego .Było efektownie. Jedyną wadą tej aranżacji było to , że swoje śliczne , gęste różowe kwiatki szczawik otwierał w zasadzie tylko w słońcu. Pozostawały jednak dekoracyjne listki.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a1e98cede8
- miluck
Dziękuję Kari w imieniu moich roślinek i moim. Białego Grudniaczka widziałam właśnie u Ciebie i na niego zachorowałam .Nie wiedziałam , że jest jeszcze dwukolorowy?Poszperałam teraz w necie i znalazłam nawet na allegro cena w miarę, ale jakoś nie mam przekonania co do kupna roślin przez internet.
Graszko mam nadzieje, że u mnie Szczawik będzie wyglądał tak jak ten na zdjęciu, cudny!
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :
Graszko mam nadzieje, że u mnie Szczawik będzie wyglądał tak jak ten na zdjęciu, cudny!
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :
- miluck
Tak się cieszyłam z wilca i co ?Zapomniałam zabrać go wczoraj na noc do domu i chyba zmarzł ?
Ciekawa jestem czy coś z niego jeszcze będzie?
Na pocieszenie tulipanki, które z braku słoneczka nie mogą rozkwitnąć.
Szczawik ma się dobrze , podniósł listki do góry.
To tyle na dzisiaj ,u nas znowu pada...

Ciekawa jestem czy coś z niego jeszcze będzie?
Na pocieszenie tulipanki, które z braku słoneczka nie mogą rozkwitnąć.
Szczawik ma się dobrze , podniósł listki do góry.
To tyle na dzisiaj ,u nas znowu pada...

Pozbiera się.
Byłam dzisiaj na Placu Żołnierza w Sczecinie. Tuż obok dawnego Świata Dziecka zrobili prostokątną dużą rabatę. Pomimo zimna i deszczu przepięknie kwitną posadzone razem hiacynty i tulipany koloru kremowo-żółtego. Zdumiewające to było .Wszystkie posadzone kwitły i w tym samym delikatnym kolorze.Kapało mi na głowę , ale patrzyłam .
Może będziesz tam Jagódko , to zerknij.
Ten deszcz jest już naprawdę niemiły.
Byłam dzisiaj na Placu Żołnierza w Sczecinie. Tuż obok dawnego Świata Dziecka zrobili prostokątną dużą rabatę. Pomimo zimna i deszczu przepięknie kwitną posadzone razem hiacynty i tulipany koloru kremowo-żółtego. Zdumiewające to było .Wszystkie posadzone kwitły i w tym samym delikatnym kolorze.Kapało mi na głowę , ale patrzyłam .

Może będziesz tam Jagódko , to zerknij.
Ten deszcz jest już naprawdę niemiły.
-