Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Witaj Mariuszu :wit . Bywają momenty, że pracy nazbiera się sporo i nie ma wtedy czasu na nic innego. Widzę jednak po zdjęciach, że czas na działkę znalazł się ;:215 . Pięknie kwitną Ci piwonie i masz ich sporo ;:108 . Twoja furtka z łukiem jest przepiękna, jak tylko róża rozkwitnie to dopiero będzie widok . Oczko marzy się mojemu Małżonkowi ale ja ze względu na córkę obawiam się tego planu ;:218 . No nic, zobaczymy co z tego wyniknie . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Super Mariusz masz działeczkę.
Motyl świetnie wygląda :uszy Kwiatki kwitną. Owoce na drzewach są i tylko się cieszyć. ;:138 ;:138 ;:138
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zajrzałam i do Ciebie Mariuszu podziwiam niemal już kolekcję piwonii... ;:333 Szkoda,że za chwilę będą tylko wspomnieniem w ogrodach...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mariusz już wygląda super a jak dojdą kwiaty ;:65 czy już kwitnie?
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Mariusz masz już duża kolekcję piwonii , u mnie jeszcze jest parę odmian co nie kwitło , bardzo je lubię ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, no...wszystko pięknieje w oczach. Najpierw powojniki, teraz piwonie ;:oj Twoje zakupowe szaleństwo z ubiegłego roku, teraz przynosi efekty. Piwonie młodziutkie, a jak pięknie sobie radzą z kwitnieniem. I chyba drzewiasta ma zamiar zakwitnąć? Gdyby tak jeszcze trochę deszczu spadło, to już byłoby super.
Motylek dla murarek- rewelacja ;:oj Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Mariusz w końcu udało mi się do Ciebie dotrzeć / oj ten brak czasu / i nadrobić zaległości. ;:oj
Z wielką przyjemnością pooglądałam powojniki i piwonie oraz wzorcowy warzywnik - dopieszczasz wszystko pieczołowicie, chylę czoła za pomysłowość i pracowitość. Rośliny zadbane odwdzięczają się jak potrafią to i ogród pięknieje w oczach. ;:215
Gdyby wszyscy tak mieli, zamiast wyciągać rękę po cudze i niszczyć dobytek, to żyłoby się nam bezpieczniej. ;:108
Pozdrawiam i życzę wygranej batalii w sądzie. ;:215 :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam Wszystkich :)
Dzień za dniem ucieka, a czasu jak na lekarstwo.
Niby burze przeszły, ale żeby efekt było widać, to raczej nie. Zbyt mało deszczu mimo wszystko i rośliny są takie jakby osłabione, podwiędnięte, szczególnie moim różom ten 30 stopniowy upał nie służy. A pracy na działce przybywa, bo oczywiście chwasty rosną jak szalone :)
Alicjo[Alicja125] no moje powojniki dają radę, ale i tak pewnie ostateczny efekt będzie za jakieś 3 lata, bo teraz ścinam je dość nisko w pierwszych 3 latach :)

Lenka[Carmelko] tak, dobrze widziałaś mam cegiełki :) taki tam akcent przy wędzarni hehe :)

Soniu[cyma2704]
nom pomidorki odżyły, teraz muszę tylko jechać zobaczyć jak po burzy sobie radzą :) piwonie piękne to fakt, ale te upały zabijają je bardzo szybko niestety i nie mogę się nimi nacieszyć...

Jadziu[JAKUCH] dziękuję za pochwały :) na zdjęciach może i nie widać, ale jakieś chwaściki by się znalazło hehe

Olu[silversnow] deszczyk niby był, ale musiałoby padać całą noc żeby chyba roślinki odżyły do końca, a po burzy zawsze upalne słońce więc efekt szybko wyparowuje, dziękuję za miłe słowa :)

Beatko[Bazyla]
co do róży to prawda widok jest niesamowity, natomiast nie wiem czy i w tym roku taki będzie, bo kwiaty jak zauważyłem źle znoszą burze, a zaraz później upały...

Marcin[MarSz]
moje oczko to miniaturka raczej hehe, tylko żeby woda trochę ciurkała i kilka rybek, tak siatkę założyłem w związku z kotami, które wybierały mi ryby. Czereśnia to Vega, mam tylko jedną, ale sąsiadka obok ma 2 to się zapylają, z jabłonek mam Kosztelę, Championa, ostatni zakup to Malinówka Oberlandzka plus 2 stare po poprzednich właścicielach, ale nie wiem co to za odmiany :) Jeśli chodzi o jabłonie to będzie to faktycznie płodny rok, czereśnia była obsypana kwiatem, ale niestety już owocem nie, nie wiem czym to spowodowane, może suszą która była ;:224

Basiu[apus] tak to prawda, bardzo szybko przekwitają w tym roku piwonie

CDN...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Hej Mario przychodzę w odwiedziny, ale jeno słowo pisane mi zostało do podziwiania, bo jak widać, a raczej nic nie widać, to fotosik się na nas wypiął - ciekawe tylko czy czasowo czy na stałe ;:131

Mimo wszystko życzę udanej niedzieli.

:wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu[April] pytaj ile chcesz, jak tylko będę wiedział, to odpowiem :) murarki to bardzo fajna sprawa :)

Ewo[Pashmina] dziękuję za pochwałę, u mnie w tym roku wszystko jakoś później kwitnie, więc liczę na to, że moje liliowce jeszcze zakwitną :)

Małgosiu[clem3]
hehe no ja to już miejsca nie mam na nic :) nawet nie wiem czy róże, które planowałem gdzieś pomieszczę...

Ewelinko[ewelkacha88]
no róża piękna jak już zakwitnie dookoła, tylko niestety podpora już nie wytrzymuje, będę musiał coś innego wymyślić, bo po silnych wiatrach niestety się przewraca :roll:

Piotrek[buum] ano jakoś to idzie, ale pracy nie ubywa, a ja ostatnio zamiast pracować to się wyleguję hehe :)

Małgosiu[gosmara]
no u mnie odpukać żadnych plam nie ma, jestem zadowolony jak na razie z nich, a wszystkie mam z e-clem. Hmm może jakieś choróbsko się wdało, nie powinny tak szybko brązowieć, dopiero cały sezon przed nimi.

Maryniu[marpa] no niestety piwonie szybko przekwitają, a w tym roku w tych upałach to już w ogóle

Marlenko[wagabunga123]
efekt jest coraz lepszy :) oby tak dalej :)

Teresko[inka52]
nom moja kolekcja musi już zastopować, bo nie ma gdzie sadzić nowych hehe :)

Iwonko[Iwonka1]
tak drzewiasta zakwitła :) jestem bardzo zadowolony z zakupów piwoniowych, bo zakwitły od razu w pierwszym roku po posadzeniu, a nawet nie roku, bo na jesień były sadzone :) motylek kosztował mnie 5 zł, bo był na wyprzedaży :) więc grzech było nie wziąć :)

Stasiu[stasia_ogrod]
dziękuję za miłe słowa :) wszystko kwitnie, tylko deszczu jak na lekarstwo niestety i roślinki wegetują, ale może będzie lepiej :)

Beatko[Bazyla]
no właśnie zauważyłem, że coś się dzieje z fotosikiem... ehhh zawsze pod górkę, ja nie wiem... mam nadzieję, że to się naprawi ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz nie pozostaje mi nic innego, jak tylko nadrobić Wasze wątki, ale to postaram się zrobić już wieczorkiem :) Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu z nadrabianiem wątków też nie jest tak fajnie..bo większość z nas nie w nich już swoich fotek :( Obawiam się, ze Fotosik przestanie być bezpłatnym hostingiem i trzeba będzie szukać innego. Może jednak ten scenariusz się nie sprawdzi. Och tak bardzo chciałabym zobaczyć Wasze cudowne fotki.. No nic. Poczekamy i zobaczymy co będzie..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj u ciebie tez nie pooglądam nic oj jaka szkoda ten zły fotosik :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p
Od: 9 wrz 2017, o 08:33

Post »

Oj dzieje się dzieje . Jak po deszczach w Gorzowie ? Twoja działeczka zachowała się w całości ? U nas susza okropna, ten jeden deszczowy dzień nic nie zmienił .
U mnie wysyp ogórków. Wprawdzie nie mam ich dużo ( sadzonek ) ale obrodziły, że ho, ho :wit :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz piękne zdjęcie. ;:138

Obrazek

Powojniki popodziwiałam, ;:oj bo na swoje się obraziłam i wyekspediowałam pod płot. Też się obraziły i kwitną paroma kwiatami.
Czereśnia smakowicie wygląda. ;:152
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No na szczęście fotosik już działa, bo się trochę bałem hihi, że zdjęcia znikną :) coś słabo mi idzie nadrabianie wątków, ale obiecuję poprawę ;:108 mam jeszcze troszkę zaległych zdjęć to wstawię :)

Olu[silversnow] fotki już są więc można podziwiać :)

Alicjo[Alicja125]
no czasami siła wyższa i coś się psuje, na szczęście już działa :)

Aniu[anna1946]
ciężko tu mówić o deszczach, dwie burze które ubiły ziemię, wiatrzysko, ale wszystko stoi :) już masz ogórki ;:oj moje dopiero ledwo co wyrosły ;:224

Soniu[cyma2704] dziękuję za pochwałę, chociaż w tym roku moja pnąca róża taka bez wigoru jakaś przez tą pogodę :? powojniki nabierają tempa, a czereśnie faktycznie były pyszne :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek