clem3-Małgosiu Skalnice kupiłam .To nowe,Miałam taką czerwoną,ale i przepadła.
A te na nowej rabacie, czy się utrzymają ??zobaczymy.
O tak, zalew, piękny,,,A szafirek fajny, ładniutki.Cieszę się,że przezimował dobrze,Ja żadnych roślin nie okrywam.
Najwyżej wypadną.A w to miejsce idą drugie,D
Szukam też dobrych na mój wschodni klimat.
MirkaS-Mireczko Czyli jak ja to mówię, ja mam katalogową syjamkę,To tez jak wiedze zdjęcia rasy, to ona taka jest.
A ty takowego miałaś,to cudne koty,I takie wierne dla właścicieli domu.A dla obcych, to moja juz nie jest łaskawa.
To twój Bruno był bardzo czuły, cudny kot.
Moje szafirki takie normalne kwitną w większej ilości.Ostatnio je zbieram i przesadzam w jedno miejsce,W całości i większej ilości piękniej wyglądają.Cieszę się ,że ten pełny tak ładnie rośnie.Z tego co pamiętam w ubiegłym roku on bardzo długo kwitł i ciekawie się zmieniał.Kupiłam go w Lidlu.Jak trafie na jesieni, to jeszcze go dokupię.
JAKUCH-Jadziu Ja, my z mężem to te kamienie ściągamy z rożnych stron.I im więcej rabat przybywa to i kamieni też.
Bardzo lubię tez kamienie.Mam kilka pięknych.Chyba kiedyś je pokaże

Tulipanki coraz ciekawsze kwitną :)I te cieszą

Epimedium mam jedno, takie właśnie.Taką mała sadzonkę dostałam od siostry.
Nawet nie wiedziałam,że tworzą z czasem ładne, większe kępy.To czeka aż mój się rozrośnie.
U mnie też się ochłodziło, wiatr zimny.cóż hartowanie roślin.Oby tylko tych ogrodników i przymrozków nie było.Tak dużo kwitnień i roślin w rozwoju.Późna wiosna nadrobiła przez te letnie temperatury.