Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Aniu piękne widoczki z daleka ;:167 Lubię takie szersze perspektywy ;:108
Czy mi się zdaje, czy tam coś w garneczku na ognisku pichciłaś ?
Na mniszka nie narzekaj, tylko rób syropek na zimę ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

korzo_m-Dorotko :wit
Pełne szafirki mam już od ubiegłego roku.Ładnie kępka przezimowała.Kwitną trochę później, długo i efektownie się rozwijają.Sama zobaczysz,Coraz będę je pokazywać. ;:108
Tulipanów już jest z połowie.Zawsze je dosadzam wszędzie.Najwięcej kupuję na jesieni w Lidlu.Tam maja holenderskie odmiany, duże cebulki, i niskie ceny.Także i w tym roku we wrześniu na coś za pewne się skusze :D
Dziękuję za pochwałki ;:196 Dekoracje jeszcze będą, robię.Maluję . a pawie kupiłam w Lidlu.
pela11-Elu Gdybyś mieszkała,,, to też wszystko trzeba zrobić i w domu i w pracy i w ogrodzie.A dopiero chwile przyjemności nad zalew. ;:108 ;:108
Mój mąż wędkarz,,ale czasu, na te przyjemności to też ma mało,Ot życie :D
Ale te swojskie widoki, zalew, woda, lasy, łaski, zwierzyna , ptaki,,,uwielbiam .Nawet orzeł bielik tutaj ma gniazdo ( a nawet 2 gniazda, czyli jest ich więcej.)Żaby rechocą co wieczór,,, juz dla nie to normalka.Dla mnie nie trzeba Mazur, tutaj may swoje i cieplejszy nawet klimat. ;:173
plocczanka-Lucynko O ja góry to kocham . Kiedyś częściej wyjeżdżałam .A przez kilka lat ostatnich to już słabiej, niej.Ale tęskno mi do nich.. ;:167
Ale fakt widoki nad zalewem są przeurocze.Moje jedyne miejsce .
właśnie Dorotce, ciut wyżej napisałam o pełnych szafirkach.
Tulipany jeszcze są i to sporo.A ogród od czasu do czasu w szerszej perspektywie będę pokazywała ;:108 ;:108

Mahonia kwitnie :)
Obrazek
tulipcie ;:167

Obrazek

Obrazek
Tulipan Pełny Sun Lover
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pózniej na tej rabacie będzie pełno kwitnących liliowców
Obrazek
Są jeszcze takie :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu100780 Dziękuję. ;:196
Na ognisku w palenisku, póki co to suche gałązki to z tego, to z owego spalam.
A będzie ono kiedyś wmurowane, i kociołek taki to mi sie marzy.W planach jest.
Z mniszka to i nalewkę suuper robię.Ale namnożyło się go tyle,że patrzeć na trawnik nie mogę.
Dobrze,że rabat jest sporo, to jest jeszcze na czym oko zawiesić ;:306
Skoro lubisz szersze perspektywy , to proszę :D
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No przepiękne widoki ;:215 Odmładzałaś sklanice? moje prawie wykończyłam zanim się o tym dowiedziałam :oops:
Zalew też masz urokliwy ;:173
Świetnie wygląda ten szafirek ;:oj
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aniu niestety nie mam zdjęcia mojego kocia bo nie ma go z nami szmat czasu jestgdzieś na starych zdjęciach ale to ten sam co Twoja Fionka.
Cyt ,,Wzorzec
Kot tajski ? Thay ? kot syjamski starego typu ? Koty syjamskie i orientalne ? IV kat. wg FIFe
"
Nasz Bruno był kochany, spał z córka a do syna chodził jak był chory , cos niesamowitego wyczuwał chorobę jak tylko zaczynało się coś dziać. Pokaże u mnie tego co mam teraz.

Cudowne zdjęcie narcyza :) czekam na kwitnienie szafirka pełnego u mnie jakiś zwykły kwitł w ilości... szt 1
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu Mireczko Dziękuję za odwiedziny.
Wieczorkiem odpowiem i pozagladam do was. ;:196

Pigwowiec
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja wciąż podziwiam te kamole zresztą bardzo lubię kamień w ogródku .Tulipanki dają popis, a jedyne Epimedium bardzo mi się podoba moje to takie zwykłe żółte.Aniu u nas sie ochłodziło wiatr taki zimny wieje brrr po takich upałach to szok także dla roślin
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

clem3-Małgosiu Skalnice kupiłam .To nowe,Miałam taką czerwoną,ale i przepadła.
A te na nowej rabacie, czy się utrzymają ??zobaczymy. :roll:
O tak, zalew, piękny,,,A szafirek fajny, ładniutki.Cieszę się,że przezimował dobrze,Ja żadnych roślin nie okrywam.
Najwyżej wypadną.A w to miejsce idą drugie,D
Szukam też dobrych na mój wschodni klimat.:)
MirkaS-Mireczko Czyli jak ja to mówię, ja mam katalogową syjamkę,To tez jak wiedze zdjęcia rasy, to ona taka jest.
A ty takowego miałaś,to cudne koty,I takie wierne dla właścicieli domu.A dla obcych, to moja juz nie jest łaskawa.
To twój Bruno był bardzo czuły, cudny kot. ;:167
Moje szafirki takie normalne kwitną w większej ilości.Ostatnio je zbieram i przesadzam w jedno miejsce,W całości i większej ilości piękniej wyglądają.Cieszę się ,że ten pełny tak ładnie rośnie.Z tego co pamiętam w ubiegłym roku on bardzo długo kwitł i ciekawie się zmieniał.Kupiłam go w Lidlu.Jak trafie na jesieni, to jeszcze go dokupię. ;:173
JAKUCH-Jadziu Ja, my z mężem to te kamienie ściągamy z rożnych stron.I im więcej rabat przybywa to i kamieni też.
Bardzo lubię tez kamienie.Mam kilka pięknych.Chyba kiedyś je pokaże :)
Tulipanki coraz ciekawsze kwitną :)I te cieszą ;:167 Epimedium mam jedno, takie właśnie.Taką mała sadzonkę dostałam od siostry.
Nawet nie wiedziałam,że tworzą z czasem ładne, większe kępy.To czeka aż mój się rozrośnie.
U mnie też się ochłodziło, wiatr zimny.cóż hartowanie roślin.Oby tylko tych ogrodników i przymrozków nie było.Tak dużo kwitnień i roślin w rozwoju.Późna wiosna nadrobiła przez te letnie temperatury. ;:108 ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Pięknie, Aniu! ;:138 Masz fantastycznie zdobną działeczkę i nie tylko roślinnie. ;:215
Tak dużo kamieni! ;:63
Pierwsze zdjęcie cudne!!! ;:433
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajna zawieszka ta na kratce z bliska slicznie sie prezentuje.Aniu urzekł mnie ten pełny strzępisty tulipan .Mam takiego strzępiastego ale pustego w ogóle podobają mi się tulipany z pędzelkami :wink: U mnie też mocno się ochlodziło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu jak pięknie u Ciebie ;:138 ogród wygląda niesamowicie, tulipanki piękne ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu prześliczne tulipany a widok z góry pokazuje jak zmniejsza się trawnik...ale jeszcze jest miejsce dla nowych rabat :;230 ale dzięki za spacer nad jezioro :D Zawsze mnie porusza i czuję wręcz zapach wody ;:168
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Anusiu zdjęcia zalewu - mistrzowskie .Słońce odbijające swe promienie w srebrzystej wodzie.Cudowne.Zachody słońca, to co coś co po kwiatach najbardziej kocham obserwować i fotografować . Są tak kolorowe. Tulipanki masz niesamowicie piękne. Ta słoneczna pomarańczowo - żółta rabatka jest prześliczna. Te fioletowe, purpurowe i białe również bardzo mi się podobaj. I epimedium , Floksiki zaczynają tworzyć barwne dywany. Aniu Twój ogród jest tak elegancki, zadbany, Kolorowy. Tak przyjemnie mi się na niego patrzy :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Dziękuję kochana.Staram się .Nie tylko,żeby roslinnie było bogato .Ale i trochę ozdób było.
Kamienie też lubię.:)
maniolek-Mariusz Dziękuję..Współczuję tych doświadczeń z oszustem.Z czasem przejdzie. ;:173
JAKUCH-Jadziu I i ta zawieszka się spodobała.Może jeszcze inne miejsce dla niej znajdę.Tulipany strzępiaste i pełne najbardziej podobają mi się.Są przecudne. ;:167
U nie słoneczko.Ale wiatr często zawieje zimny. :roll:
Maska-Marysiu Dziękuję ;:196 O tak,,, dużo trawnika znikęło.Dużo!Ale juz basta. Tyle rabat i tak mam do ryrania. :roll:
Spacerki nad wodę,fajniusie.Mnie też woda uspokaja.Jeszcze trochę będzie więcej czasu na spacery nad wodę ;:108 ;:108

Kwitną owocowe...ciekawe czy potem sporo owoców będzie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
i inne
Serduszka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Magnolia Ann w końcówce kwitnienia
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

silversnow-Olu Pisząc odpowiedzi , nie zażyłam twojego wpisu.Wybacz
.Dzień pracy zakończony.. nawet ogórki dzisiaj ( cześć ) posiałam .
Właśnie zajrzałam,,i zaraz idę nad zalew..Trochę posiedzę tam i podelektuję się wodą i ciszą ...Jutro gorąco, to pewnie będzie dużo osób nad zalewem z drugiej strony jest plaza i gril i stanowiska do posiedzenia, stoły itp.muszę chyba z drugiej strony też cyknąć fotki.Chociaż tam już rzadko chodzę.Prawie wcale.
Tulipanki jeszcze cieszą ale już w coraz więcej ich przekwita.Szkoda, z daleka były widoczne w ogrodzie.
ta słoneczna rabata na jesieni została stworzona.Rzecz jasna coś jeszcze i potem na niej będzie do pokazania . :)
Epimedium próbowałam ukopać, ale nie wiedzialm,że ma takie cienkie i długie korzenie.I tylko popsułam i pourywałam.
Floksiki się rozrastają,Juz ze swoich później przycinam, , trochę ukopię i dosadzę więcej. aby było barwniej wzdłuż całej rabaty.
Małe chyba 2 powinnaś tam mieć.
Dziękuję ci za miłe słowa.Ale do elegancji, jeszcze mu duuuzo brakuje .Ale i tak mnie bardzo juz cieszy.To moje, nasze rodzinne miejsce .Tutaj jest inny klimat , inne powietrze. ;:108 ;:108
Pozdrawiam cieplutko i zykam na zachód słońca :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”