Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

isia60
Witaj Iza :D Nie ma nic gorszego niż susza i brak wody na działce :)Kiedyś moi rodzice mieli działkę i często taka sytuacja miała miejsce.
U mnie nigdy nie powinno zabraknąć wody :) Mam kanał a gdy on wyschnie jest woda gruntowa. Ciągnę pompą z ziemi. Gorzej jak prądu nie będzie :shock:
Jutro ma niby spaść trochę deszczu w Polsce. Ale na pewno nie wszędzie :)

Dziś byłem na giełdzie. Pierwszy raz od kilku lat :) Pojechałem z rodzinką. Nie kupiłem żadnej roślinki ;:223 Za to na inne rzeczy kasy poszło... ale żebym nie był smutny wracając zajechaliśmy do szkółki z roślinkami i kupiłem sasanki :D Nie miałem ich a chciałem. Więc od dziś mam ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pojechałem i wsadziłem do ziemi. Zrobiłem mały obchód i wracać się nie chciało.... Ale popołudnie zaplanowałem sobie dzisiaj na sportowe przed tv z browarkiem :D
Oglądałem orzecha laskowego i jestem ciekawy czy w tym roku będą orzechy bo rok temu wymarzły ..... Zobaczymy.

Obrazek

Jutro do pracy ;:222 Życie ;:14
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Piotrze u mnie nadal sucho bez kropli deszczu jakoś nie chce przyjść :) trzeba non stop podlewać. Chciałam sobie oplewić ale straszne twardo robić się nie da i wszystko takie zasuszone. U Ciebie pięknie wszystko rośnie aż miło patrzeć. Jeśli będziesz kiedyś mógł wykonać tabliczkę z tak pięknym nr będę wdzięczna czekam niecierpliwie. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Piotrze...wypraktykowane od dawna, po roślinki bez rodzinki. ;:306 . Coś tam jednak kupiłeś, piękne sasanki i to różne kolory. ;:333 . Mnie czerwona wymarzła albo wydziabałam ;:131 . Do mnie dziś dotarł deszczyk więc przerwa z działeczką. ;:oj . Życzę ;:3
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Piotrze, piękne te bordowe hiacynty, kolor cudny ;:167 Muszę takich poszukać. Ja zakupy ograniczyłam jedynie do bratków, po resztę roślinek wybiorę się w majówkę lub nawet później, bo z tym majem to różnie u nas bywa.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Piotruś,przepiękne kwiaty. Wiosna pełną parą.
A z deszczem rewelwcja. U nas też pada po trochu i bardzo mnie to cieszy - podlało,był ciepły dzień,przeschło i zn?w za 2 dni podlało. No idealnie!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
U mnie w sumie Alicja to nie wiem czy sucho czy nie. Bo tam gdzie mam działkę burza prawie ominęła więc gdybym nie podlewał to na pewno nie było by mokro a sucho. Dziś pochmurno ale na razie tylko kropi jak ksiądz kropidłem. Ani słoneczka ani porządnego deszczy. Jednym słowem lipa.
Co do tabliczki. Jak wrócę na laser to wtedy dam znać. Na razie robię na drugim dziale , stolarni.

Zuzia111
Zuza , dokładnie :) Kupiłem sasanki i niech rosną ładnie. Już jakiś czas temu miałem je kupić ale zawsze zapominałem. Tym razem udało się. Były trzy kolory więc wzięliśmy wszystkie :) U mnie dziś pochmurno i od czasu do czasu kropi. Już lepiej gdyby popadało mocniej :) Od jutra słoneczko u mnie wraca. Miłego dnia.

wagabunga123
Marlenko hiacynty kupiłem na alegroooo. Były różne kolory w paczce. Dlatego jestem zadowolony bo bałem się , że będzie jeden ,dwa kolory. Bo nie zawsze jest to co piszą na opakowaniu. A jednak tym razem była to prawda :D
Ja na razie nie planuje nic kupować bo nie wiem co już mam ;:306 Tu coś rośnie, nie wiem co. Coś tam rośnie, nie wiem co :D Już się pogubiłem. Do tego będę miał w maju 20szt chryzantem wielokwiatowych które zakupiłem tutaj na forum. Może będzie trzeba coś rozsadzić, przesadzić. Na razie muszę się zatrzymać :D A do tego moje siewki rosną w domu. Też może coś z tego będzie :) Zobaczymy.

Foxowa
Wiosennie już jest na całego. Lada dzień drzewa zakwitną i będzie bajkowo :) Ten tydzień mam drugie zmiany. Trochę lipa bo przed pracą nie ma kiedy za bardzo pojechać na działkę. A wstawać o 7 rano mi się nie chce by jechać i robić. Do tego załatwiam sprawy na które nie ma człowiek nigdy czasu. Zresztą zauważyłem , że jest sezon i praca-działka-dom. Na nic innego czasu nie ma. To norma jak co roku. Dopiero jesienią i zimą jest dużo czasu.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

To jak masz w kt?rejkolwiek części roku czas to ogromnie zazdroszczę,bo ja okrągły rok jestem ze wszystkim 'do tyłu'. Ewentualnie 'z przodu' na zasadzie 'przekładam te plany na następnu rok' :;230

Z tymi zmianami faktycznie lekko kijowo,bo jescze człowiek skrzydeł nie rozwinie a już musi zwijać. Ale następne będą ranki ( o ile masz taki system) i będzie już lepiej. Ja też najlepiej lubię pracę do 14.00,bo jest czas dla działki. A najbardziej to dni wolne,ale tych nie jest wcale dużo. Oj przydałaby się jakaś dłuższa przerwa, miesiąc,dwa,albo nawet rok,ale takie rzeczy to chyba tylko na macierzyńskim,a ja się raczej nie wybieram ;)

Pokaż swoje sieweczki. Ciekawa jestem jak wyrosły. Dosiewałeś coś jeszcze?
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj ja w zeszłym roku tez kupiłam róże posadziłam do doniczek i trzymałam najpierw w domu później na balkonie i czekałam na sfinalizowanie kupna działki dopiero potem trafiły do ziemi. Życzę obfitych kwiatów i zdrowych roślinek róża to przecież królowa kwiatów. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek no proszę jakie ładne sasanki nabyłeś, ja też się wybieram u nas na giełdę i dojechać nie mogę :;230 bo może by człowiek coś wynalazł tam ciekawego :) działka zielona, wiosna w pełni :) oby tak dalej ;:333
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Maju ładuje telefon, później zrobię fotki :) Nic nie dosiewałem. To co jest to będzie.
A co do zmian. Postanowiłem robić pod 24, czyli po 10h. I chce w piątek wolne wziąć :) Cztery dni po 10h porobię i albo odbiorę te 8h nadgodzin za wolne albo zapłacą mi za nadgodziny a w piątek urlop. Zobaczymy.
Wczoraj pięknie popadało u mnie ;:138 Żadna ulewa spokojny deszcz przez ponad 5h :D

Alicja125
Ja Alicja w doniczkach trzymałem i później od razu z domu na działkę poszły. Było ciepło. Więc mam nadzieje , że dobrze zrobiłem. Okaże się.
Dzięki za życzenia ;:168

maniolek
Sasanki kupiłem w santocku. W szkółce. Mają spory wybór. Na giełdzie było sporo roślinek.... kusiło mnie parę ale ręce miałem zajęte czymś innym i nie było by jak się zabrać a do auta było daleko. Może następnym razem ;:172
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Sasanki bardzo ładne kupiłeś, ja w zeszłym roku wysiewałam i jestem ciekawa czy któraś zechce zakwitnąć, najważniejsze, że się pokazały po zimie bo jesienią jak je sadziłam do gruntu to maleńkie były.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Starałem się wybrać sasanki ładne, grube z większą ilością pąków :) Był spory wybór.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Piotrku deszcz u mnie też miał padać, ale pokropiło tylko
Tez planuję urlop na jutro.
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka Julcia ;:63
Ja już doczekać się nie mogę jutra :D Jeszcze dzisiaj odwalić swoje i dłuższy weekend ;:138 Dziś znowu cudna pogoda u nas. Słoneczko, błękit nieba, zero wiatru i już 21.8 st ....jak tu iść do pracy ?! ;:306 Jutro przeżyje szok, bo od niedzieli nie byłem na działce więc spodziewam się sporo zmian. W poniedziałek popadało solidnie a od wtorku słonecznie i ciepło. Więc musi wszystko pójść ostro do przodu. I z pewnością trawa do koszenia będzie.....
Miłego dnia :uszy
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć ;:138
Piękny gorący piąteczek z rodzinką spędzony na działce !!! A teraz piwko.... ;:136 Chyba lepiej nie można było zakończyć dnia ;:306 Przepraszam .... dzieci namówiły mnie na shake :D Zaraz przyjadę.
Dziś prawdziwe lato u mnie. W cieniu 27st ;:3 ;:3 ;:3 Lato!!! Na słońcu jak w piekarniku. Kolejna opalenizna zaliczona mimo, że nie opalałem się a spaliłem się pracując.
Na działce spore zmiany, nie poznałem jej :D Trawa wielka , że musiałbym na dwa razy ją kosić. Więc skosiłem raz i zostawiłem. Za parę dni znowu skoszę. Drzewa kwitną, biały kolor zalał je. Poza tym wszystko znacznie do góry ;:333 Co będę pisać fotki wrzucam :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek