Co rośnie u ciotki ?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu dziękuję za kolejny pokaz uroczych liliowców i lilii, a w ogóle wszystkich kwiatów.
Lubię ogrody takie jak Twój, pełne rarytasów ogrodowych. A jak miło przemieszczać sie między kwiatami wypatrując kolejnych piękności. Ja często spaceruję po Twoim ogrodzie, nie zawsze zostawiam ślad, ale bywam i podziwiam.
Pozdrawiam ;:168 i czekam na fotki zdjęć.
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To prawda, że życzliwość popłaca. Ja też rozdaję mnóstwo roślin i nie tylko. Zawsze jednak powraca do mnie wszystko ze zdwojoną obfitością w najbardziej nieoczekiwanych chwilach. Ileż wtedy jest radości :!: :P
A twoje liliowce są bardzo cenne, bo naturalne, nie wielokrotnie krzyżowane. I widać że są zdrowe i zadbane. Te pod którymi mieści się czyjaś ręka / twoja ? / są ogromne. Ja nigdy takich nie miałam. Nie mierzyłaś może ich średnicy ?
Grażyna.
kogro-linki
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Marysiu jak wchodzę do Twojego ogrodu to mi pikawa skacze :D :D :D :D :D .Po prostu rewelacja. Mam zamiar kupić liliowce gdzie mogę kupić w necie? :D :D :D ;:97 ;:97 ;:97
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p
Od: 4 paź 2007, o 23:26

Post »

Ja już kiedyś w jakimś wątku opowiadałam, jaktej jesieni za zbywające u mnie krzaczory dostałam 30 cebul amarylisów /hippeastrum/ . po prostu powiedziałam "bierz kobieto co chcesz, tylko żebyś mi zostawiła po jednym egemplarzu". Wyjechała zachwycona bo były w tym jakieś "superoskie krzewy", których u mnie było za dużo. A efekty jej podarunku, który mi sprawił nieco kłopotu pokazywałam na stronie hippeastrum. Było co oglądać. Jutro idę na działkę i podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam Marysia. :lol:
Człowiek potyka się o kretowiska - nie o góry - Konfucjusz

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Marysiu, wszyscy, którzy nieustannie upychają nowe rosliny w pełnym ogrodzie nie mieli wątpliwości, ze i Ty mieścisz swoje rosliny na niewielkiej powierzchni. Widocznie markiza nie ma takich doświadczeń, stąd jej niedowierzanie. Wypowiedź markizy nie była zbyt taktowna, ale nie bierz sobie tego do serca. Przypuszczam, ze markizie jest teraz przykro, ze tak niemiło Cie potraktowała. Rozchmurz się, wiosna idzie! A zanim do nas dojdzie, to chcielibyśmy wszyscy pooglądać jeszcze Twoje piękne rosliny.
A ja chciałabym o coś spytac. Te ogromne kwiaty liliowców nie dają mi spokoju. Czy one są takie wielkie bez względu na ziemię i warunki uprawy? Gdzie je zdobyłaś i jak sie nazywają?
grigori24
---

Post »

Izo też jestem pod wrażeniem liliowców Marysi .Teraz szukam i znalazłem 15 sztuk:
www.cebule.pl :D :D :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, byłam na tej stronie i widziałam. Piękne okazy, ale ceny...
Wszystkie liliowce są piękne i godne uwagi, zafascynowały mnie jednak te olbrzymy! Nie wydaje mi się, zeby którykolwiek na tej stronie miał takie wymiary. W ogóle nie podejrzewałam, ze u liliowców to możliwe. Lilie takie wielkie widziałam, ale nie liliowce! :shock:
Odkąd je zobaczyłam stale wraca do mnie mysl o nich. Jak? Skąd?
grigori24
---

Post »

Izo wciąż szukam jak znajdę tańsze to zaraz dam Ci znać. :D
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Dziękuję wszystkim!
Grażynko Ta szczuplutka zgrabna rączka to mojego męża, ta druga spracowana - wiadomo moja, ta trzecia sąsiada. Nie mierzyłam średnicy , nie przyszło mi do głowy. :oops:
Grzesiu . Nigdy nic nie kupowałam w necie. Prawie wszystkie liliowce mam bezpośrednio od hodowcy, allbo jego własne albo te, których używał do krzyżówek. To samo z clematisami. Niestety w 2005 roku zmarł. Jego clematisy ,ponieważ był sławą światową w tej dziedzinie, są w sprzedaży, natomiast liliowców nie widziałam. Najlepiej poszukać hodowcę w pobliżu miejsca zamieszkania i kupować bezpośrednio z pola. Wtedy nie kupujesz kota w worku. Właśnie w necie widziałam oferty po 300,- i 500,- zł za sztukę. A za kilka lat te same będą 10 razy tańsze. Muszę pokazać zapowiadane róże, tylko nie wiem czy zdążę dzisiaj. Pozdrawiam ;:333 Marysia

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Grzesiu, ale najtańsze to chyba widziałam na Allegro (5 -7zł).
Takich dużych jednak chyba nie znajdziesz. Moze Marysia zdradzi nam jak weszła w ich posiadanie? ;:109
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Grzesiu - poszukaj tutaj. Są po 4,5 zł.
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... 34&p=6&p=7
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Grzesiu przejrzałam neta wzdłuż i wszerz i tańszych niż dziewczyny piszą wyżej nie znajdziesz :lol:. A na pewno można zaryzykować, ponieważ niektórzy zakładają tam własne sklepy :lol:, więc nie ryzykowaliby :lol:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!!!! Przeglądnęłam "od deski do deski" Twój ogród :D
Jestem pełna podziwu i zachwytu . Wszystkie kwiaty cudowne !
Pozdrawiam serdecznie
;:167 ;:63 ;:63 ;:63
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Marysiu, dobrze, że moją uwagę o piętrowym sadzeniu przyjęłaś jako żart. A tak naprawdę to był podziw i dalej jest jeszcze większy jak podałaś co tam jeszcze masz na swojej działce. Ja mimo dużego ogrodu ciągle mam problemy gdzie posadzić następne rośliny. A rośliny masz naprawdę piękne, zarówno liliowce jak i lilie, z których prawie zrezygnowałam przez nornice. Clematisy, moja miłość też jakoś mnie nie lubią. Czekam jak inni na dalsze zdjęcia.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
ciotka
500p
500p

Post »

Izo! Już gdzieś odpowiadałam szczegółowo na takie pytania. Odpowiem w skrócie:1. U mnie ziemia jest ciężka kwaśna, nawże gdy mi się przypomni. Na jesieni zapomniałam posypać dolomitem. 2 . Nie pozwalam, żeby zawiązywały się nasiona, bo to bardzo osłabia roślinę, natomiast nie sprzątam działki na zimę. Wszystkie badyle zostawiam , gdyż wpływa to korzystnie na rozwój pąków kwiatowych. 3. Gdzie zdobyłam pisałam Grzesiowi na tej stronie - przeczytaj uważnie. 4. Jak się nazywają odpowiem po powrocie z działki. Tam mam całą dokumentację. Już niestety głowa nie ta...A wszystkim dziękuję za uznanie. Pozdrawiam Marysia ;:196

Pozdrawiam Marysia
Co rośnie u ciotki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”