Mój pierwszy storczyk, phalaenopsis
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teoretycznie (i pewnie w praktyce też
) woda wodociągowa jest badana, powinna (różnie z tym niestety bywa) spełniać określone normy, przechodzi przez proces uzdatniania etc. - możesz w sieci poszukać informacji o wodzie, jaką masz. Powinno to być na stronie Sanepidu bądź Urzędu Miasta czy Gminy. W przypadku studziennej tak naprawdę nie wiadomo co to jest... Żeby się dowiedzieć należałoby taką wodę przebadać.

- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Do momentu kupienia Brity ( i nie jest to reklama
) też tak miałam. Teraz ilość kamienia osadzającego się na dnie naczynia z wodą wyraźnie spadła ( jeśli nie znikła - na tyle na ile jestem w stanie dojrzeć
).Wcześniej z przegotowanej wody wytrącało się bardzo dużo osadu... Więc dla mnie różnica jest zauważalna 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
może lepiej żeby nie było zbyt mokre, bo po przesadzaniu storczyk pewnie będzie miał uszkodzone korzenie i sie powinny trochę zaschnąć, by nie zaczęły gnić. a czemu go chcesz przesadzać?miaaa pisze:Dziś mam zamiar reanimację przeprowadzić , bo wczoraj niestety brakło czasuzauważyłam, że na starym podłożu utworzyły się jakieś pajęczynki czy cuś
mam pytanie - tak dla pewności - jeśli przesadzam storczyka do nowego podłoża to czy to podłoże ma być wilgotne???
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa