Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Do znajomych, dokąd mieli w ogrodzie kilka kęp Kocimiętki, schodziły się koty z całej okolicy...rośliny były często w opłakanym stanie , bo kociaki lubiły się w nich tarzać, spać...Po zlikwidowaniu Kocimiętki- wyniosły się... Ja obawiam się ich częstszych niż dotąd wizyt. W okolicy jest bowiem paru kocich łazęgów , niekiedy lustrują i mój ogród , a wtedy dochodzi do gonitw po wszystkim, co rośnie.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tak działa na koty kocimiętka właściwa (zapomniałam nazwy), a ja mam inną odmianę, która widocznie inaczej pachnie i naprawdę koty sie nią nie interesują. Lubią się czasem wylegiwać w kepach roslin, dlatego przed domem nie mogę mieć astrów ani nachyłka, ale mam troche kocimiętki. Jej kępy są widocznie dla kotów za małe, a zapach niezbyt interesujący, bo jeszcze nic "nie wyleżały".
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Oj, Izo! To może przypomnisz sobie ,jak się nazywa ta Twoja- nie kocia odmiana?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Napisałam troche wczesniej ;) Nazywa się Nepeta mussini (ta moja!)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Przeoczyłam, :oops: Dziękuję za ponowne podanie nazwy. Już zapisałam i może...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Izo twoje kwiatki też są przepiękne i jakie bogactwo różnych gatunków.A co do kocimiętki, to ja jej nie posiadam, a i tak koty sąsiedzkie i mój też czynią ciągle spustoszenia w delikatnych roślinkach.Resztę wykańcza kret.Pewnie tak musi być.

Wklejaj dalej,jest na co popatrzeć i podpatrzeć.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Elu, chociaż podpatrzec to chyba jeszcze nie ma co :? Ja wciąż coś przebudowuję i stale cos jest niedokończone :oops: Ale miło mi, ze Ci sie mimo to podoba :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze wracam do poprzednich fotek, Izo. Czy ta karagana , którą posiadasz, to duże drzewo ?
O ile sobie przypominam, pisałaś, że nie masz wiekiego ogrodu ? (A może się mylę? :oops: ).
Przy czasie, napisz proszę jak szybko ona rośnie ? I czy tak długo kwitnie jak akacja biała ?

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Witaj Izuniu po chwilowej przerwie.
Miło, że jesteś. :D :D :D
Rozkręciłaś się, pokazujesz coraz więcej ogrodu.
Ślicznie to wszystko wygląda. ;:63
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Izo - widzę,że myśłałaś o forum i o nas podczas tej nieobecności.... :D
;:111 ;:113
wg mnie to co zrobiłaś w swoim ogrodzie - czyni go zupełnie innym niż do tej pory.
Pokaż proszę trochę jeszcze perspektywy - bardzo interesująco się to zapowiada,bardzo...
Czy "rzeka kamieni" ma być suchą rzeką czy docelowo będzie ścieżką,
Czy kamienie leżą na ziemi czy zaserwowałas im jakiś podkład
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na jeszcze - oj Izo - wykorzystałaś maksymalnie ten czas "rozłąki" :wink: ;:65
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu : karagana jest krzewem. Ta na zdjęciu jest stara, ma ze 40 lat i ok 3m wysokości. Rosła w tym samym miejscu, kiedy zaczęłam tworzyć mój ogródek. Wydaje mi sie, ze rosnie dość szybko. Przed domem mam 4-letnią (a może 5-letnią? :? ), która ma ponad półtora metra (po przycięciu o ok 20cm ;)). Nie wiem jak długo kwitnie, nigdy nie zwróciłam na to uwagi :oops:
Na razie kwitnie chyba tydzień? Ja skończy , to dam znać :D Gdyby Cię Aniu interesował ten krzew, to mam mnóstwo siewek :D

Lilko : dziękuję za pochwały :D Pokażę jeszcze więcej, jak wreszcie coś doprowadzę do końca :D Tymczasem właśnie podjęłam decyzję o przeniesieniu (jesienią ) mojego mini-skalniaka :lol:
Wędrowałam wczoraj po ogrodach forumowiczów, ale nie dotarłam jeszcze do Twojego. Ciekawa jestem, co się u Ciebie zmieniło :D

Krysiu : jasne, ze myślałam, ale jedyne na co byłam w stanie sie zdobyć w tym czasie, to robienie zdjęć.
Idę jednak do przodu a moje ogrodowe plany są wielkie ;) To zresztą zasługa Forumowiczów :D
"Rzeka kamieni", jak to malowniczo nazwałaś, to moja "ścieżka zdrowia, którą buduję od ubiegłego roku. :D Latem lubię po niej chodzic boso ( to świetny masaż dla stóp). Niestety jeszcze nie jest skończona, brakuje mi 2m. Kamienie są lekko "wgniecione w ziemię".
Jak skończę (wkrótce, mam nadzieję), to pokażę całą :D

Pozdrawiam serdecznie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo, dzięki za dokładną odpowiedź. :D Myślałam, że to bardzo wysokie , jak spotykane
często akacje, drzewo. Dziękuję za propozycję, ale na razie rozglądam się i robię
w wyobraźni przymiarki, do wypełnienia luki po kalinie.
Nie mogę się zdecydować ....

Pozdrowienia :D
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

:lol: Witaj!Dzięki za odwiedziny na mojej stronce ;:1 .U nas się rozpogadza,ale deszczyk był potrzebny.Teraz idę na działkę,posadzić kilka roślinek,które kupiłem na targu ;:11 .Pozdrawiam!
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Oglądam zdjęcia Twojego ogrodu - jest piękny. W tym roku rabatkę, którą zawsze obsadzałam kwiatami jednorocznymi, ozdabiam bylinkami. Podpatrzyłam kilka ładnych odmian u ciebie. Muszę jednak zaczekać z wyprawą do centrum ogrodniczego - przy tych upałach boję się cokolwiek posadzić. Pozdrawiam :P :P :P
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izunia masz piękne roslinki pomimo tego, że ziemia na naszym terenie jest taka piaszczysta. Jak Ty to robisz?
Bardzo mi się też podoba kamienna ścieżka. Oj napracowałaś się kobitko ale efekt super. A skąd brałaś te kamulce.

Bardzo serdecznie pozdrawiam sąsiadko. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”