Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witam wieczorem!
Dzisiaj ostro pracowałam sadziłam, plewiłam i wyrywałam trawę (w polu) ;:306 Posadziłam nareszcie wszystkie pomidory, większość w tunelu ale jest kilka w gruncie. Posadziłam wszystkie moje dziwne kapusty, kalarepki, cebulą sianą i parę porów :D Miałam tez jeszcze trochę rozsad kwiatów do wsadzenia i podkiełkowane dalie. Jeszcze zostało trochę :oops: Zostały jeszcze rozsady dyniowato-ogrórkowatych i powoli muszę je hartować tzn wynosić na powietrze.

Jadziu słońce trochę bawiło się w chowanego, ale w zasadzie świeciło i było ciepło 23 st ;:3
Prace rozłożę w czasie ,bo nie mogę wszystkiego zrobić...i co potem ;:306

Alu bardzo dziękuję i Tobie życzę dużo zdrowia Obrazek

Beatko to miodek na moje ucho czytać takie słowa, bo o to właściwie chodzi :D W każdym wątku poznajemy nowe metody, rośliny i ciekawostki...oglądamy a potem kupujemy ;:306 Koty niestety ogrodem się nie cieszą, bo po drugiej stronie domu jest ruchliwa ulica i husky nie cierpiący kotów ;:oj Pstrokaci to nowoczesna para co się będą pakować w pieluchy ;:306
Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Elu urzekła mnie ten wilczomlecz w promieniach wschodzącego słońca :D Dobrej nocy ;:168

Bożenko owszem fajny bo mój ;:306

Moniko śliczna koteczka, nieraz myślę że kiedyś tych naszych pupilów zabraknie i robi mi się smutno, ale taka kolej rzeczy. Zostaną zdjęcia i wspomnienia ;:168
Monia jest dama o jedwabistej sierści!

Obrazek

Obrazek

Alu uzbierało się tego trochę :D

Dobrej nocy!
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu wschody słońca to masz przepiekne ;:oj
Koty też, ale koty w ogrodzie potrafią napsocić. Moja psotnica już mi wysiedziała gniazdo w jednej z donic
z kwiatami, które zdążyły powschodzić i tylko to, co z boku rosło-zostało. ;:306
Wszystkie pnie młodych drzewek są oznaczone pazurkami, a kocimiętkę, którą kupiłam na jesień zamęczyła na amen. ;:224
Cętkowane kurki śliczne. ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu Monia wypisz wymaluj moja Agatka.Biedna musi iść do dentysty tak mi jej żal,ale mus to mus .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prace w ogrodzie juz w toku a widok kwiatow osladza ten roboczy czas. Masz Marys wiele metrow kwadratowych do obrobienia ale jakie wyniki i plony :heja co roku coraz wieksze :wink: Ogorki jezeli eM dobrze pielegnowal to tez do gruntu pojda w przyszlym tygodniu. Kociaste wymiataja ;:167 takie niewinne spojrzenia nic tylko calowac te pycholki ;:167 :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzień upalny, dlatego nawet nie próbowałam coś robić w ogrodzie przed obiadem. Były zakupy, Kraków duszny ;:oj Po obiedzie zrobiło się przyjemnie więc postanowiłam zrobić coś co będzie widać i wzięłam się za moją grządkę przed oknem kuchennym.
Dla przypomnienia przez prawie miesiąc było tak

Obrazek

Dzisiaj się zawzięłam przeleciałam parę razy teren glebogryzarką

Obrazek

Zawołałam dwóch silnych panów i wnieśli belki, które próchniały sobie w ustronnym miejscu, rozplantowałam częściowo górę wierzchniej ziemi, nie do końca bo wysiadłam ;:202

Obrazek

Nie dokończyłam bo późno zaczęłam i niestety praca była ciężka, a sąsiad drażnił mnie swoimi nagraniami ;:124 Muszę jeszcze do końca rozgrabić ziemię, wyrwać chwasty które od miesiąca nie niepokojone rosły i obsadzić grządki, czym ? nie wiem ;:306 Po lewej stronie muszę posiać trawę i zakazać tamtędy chodzić ;:306

Elu u mnie psocą na ogół obce koty, bo własne siedzą w domu :D Nie narzekam bo prócz wyleżanego kłosowca rok temu nie ma szkód. Młode drzewka pałują polne sarny, właśnie załatwiły mi świdośliwę. Słoneczko się przemieszcza i jeszcze trochą a zachodów nie będzie i dopiero wrócą na jesieni ;:131 Wschody zaś będą mnie coraz wcześniej zrzucać z łóżka ;:306
Podobają Ci się kochinki?

Jadziu a co ta Agatka będzie miała robione chyba nie plomby ;:oj

Ewuś gdzie Ty po świecie jeździsz ;:196 a M ogórki sadzi :D Mam dużo metrów i coraz więcej pracy sobie dokładam, a przecież nie jestem coraz młodsza ;:oj

Chyba nie pokazywałam mojej jarzynowo-ziołowej grządki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitnie pięknie jarzębina

Obrazek

Obrazek

A wieczorem dostałam pyszną kolację

Obrazek

Miłego wieczoru!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Portreciki kocurków wyszły Ci pierwsza klasa ;:333 No i te Twoje wschody słońca-nie sposób się nimi nie zachwycić. Wydawałoby się, że każdy powinien być taki sam, a u Ciebie każdy inny.
Pogoda na szczęście dopisuje, zarówno rośliny jak i my, możemy nadgonić zaległości. Te pierwsze w rośnięciu, a my w pieleniu i innych takich tam ogrodowych.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

A, właśnie-nie tylko wschody ale i zachody ;:3 za każdym razem inne
Co to za żółte kwiatuszki?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zasluzone piwko za taka prace no ! Zwiedzam sobie Szkocje Marysiu i tak mnie swedzi reka gdy widze jak sobie same kwiatuszki rosna na ugorach a u nas tylko w ogrodkach ;:224 Nie zakosilam jednak zadnego a w domu będę zalowac. cale wielgachne lany zonkili i narcyzow sobie rosna wysoko w gorach i roznego rodzaju wielgachne dzwonki :wink: a te kamole piekne w rozne wzory i kolory plakac sie chce gdy to lezy odlogiem a w moim ogrodzie tak pieknie by wygladaly :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko na żółto kwitnie jaskier multipleks. O tak codziennie niebo i słońce wygląda inaczej :lol:
Koty niełatwo fotografować a szczególnie jak się ruszają, nim aparat ustawię ...na zdjęciu wychodzi ogon albo łapka ;:306

Ewuniu to rozkoszuj się widokami, a kamoli nie bierz do samolotu bo Cię posądzą o terroryzm ;:306 a może nadasz na bagaż :;230 Tylko nie wiem czy Ci się to opłaci ;:131
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hi,hi terrorystka a to dobre ale wiesz, ze w tamta strone we Wrocku sprawdzali mnie na narkotyki :;230 , wlasciwie to kamole moga zajac z powrotem kilogramy jakie mialam w polskiej kilbasie ;:131 ;:124 :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu Po ciężkiej pracy taka kolacja wskazana ;:215
"Szambowa" rabata na pewno szybko się zapełni i nie mam wątpliwości, że kompozycja będzie fantastyczna, tak jak wszystkie w Twoim szaliczku. Jaskier z orlikiem tworzy piękny duet ;:215

Ja dziś padam na twarz. Wysadziłam do końca pomidory i paryki i choć marzyłam o ciepłych dniach, ten był jakiś ciężki. Niby słońce, niby pochmurno ale w zasadzie było duszno ;:oj

Miłej i relaksującej niedzieli życzę ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu no nie wiem, a jak Ci rozprują kamień w poszukiwaniu narkotyków. Przecież żaden celnik nie uwierzy, że wieziesz kamień dla samego kamienia ...no chyba że celnik-ogrodnik ;:306

Małgosiu mam mnóstwo cebulowych w wiaderkach, ale jak zakopię to nie będzie widać, może obrobię jakiś plac :D
Już rano wiedziałam, że dzień będzie ciężki i zgodziłam się na zakupy, a po powrocie miałam siłę podziałać. Do południa byłabym wykończona po takiej pracy ;:202 Małgosiu mnie zostały jeszcze do posadzenia papryki :wink: Miłego spotkania i pozdrów dziewczyny ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu, to na talerzu to pizza? a zamiast kamienia postawiła bym donicę z kwiatami :heja ja też ;:136
Pozdrawiam Ela
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

MARYŚ jak wiesz u mnie też mam menażerie,a mój kiciuś przychodzi raz na dwa tyg.do domu!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niestety musi mieć usunięty ząb, bo ma całkiem zepsuty a to bakterie .Sporo pracy jak na kobietę i wcale się nie dziwię ,ze padłaś .Miłej niedzieli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”