Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6
Aniu i ja chciałabym Tobie pożyczyć udanych wakacji i czekam na zdjęcia nie tylko z ogrodu ,ale również z wakacji 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu zaglądam, żeby napatrzeć się na piękne zdjęcia róż i całej reszty.
Garden of Roses ma wspaniały, brzoskwiniowy kolor.
Podglądam was na F, odpoczywajcie spokojnie. 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Aniu, te zdjęcia to prawdziwe widokówki. Larisa i Garden - urocze! A Grecja? Tam takich kwiatów jak u siebie w ogródku nie zobaczysz. Ale życzę udanych wojaży!
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu pewnie już jesteś...ja nadrabiam zaległości...a u Ciebie takie cuda:)
Dolce Vita
no i dalej jej nie mam,a garden jaka sesja,no mistrzyni z Ciebie
Ciekawe,czy byłaś na działeczce? U nas jutro deszcze zapowiadają,a tak chciałam jechać,ale w sobotę ma być lepiej
Dolce Vita

Ciekawe,czy byłaś na działeczce? U nas jutro deszcze zapowiadają,a tak chciałam jechać,ale w sobotę ma być lepiej

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, z moich obliczeń wynika, że już powinnaś wrócić
Czekamy na relację z greckich atrakcji
Trzeba było kupić najmarniej ze 20 sztuk i odsprzedać (z zyskiem) koleżankom z FO
Dałaś plamę Kochana 

Czekamy na relację z greckich atrakcji

No wieszzzzzTakie podpory mam dwie. Teraz żałuję, że tylko dwie, bo były po szalone 10zł za sztukę. A w moim ogródku jeszcze kilka by się przydało.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aniu, pewnie wróciłaś, że buszujesz na forum;:138
Fotki, czekam z niecierpliwością na fotki
Fotki, czekam z niecierpliwością na fotki

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie kochane Forumki. Wczoraj wieczorem wróciłam. Zdążyłam na pół godziny wpaść na działkę. Przycięłam parę róż. I od samego rana znowu siedzę w samochodzie. Właśnie jesteśmy pod Gdańskiem.
Także grecka fotorelacja, rwanie tony chwastów i nowe fotki muszą poczekać do poniedziałku.
Ściskam Was bardzo serdecznie.

Także grecka fotorelacja, rwanie tony chwastów i nowe fotki muszą poczekać do poniedziałku.
Ściskam Was bardzo serdecznie.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Aniu, a więc czekamy z niecierpliwością
. Pozdrawiam
.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ty to jak błyskawica...ale macie fajnie
Oby pogoda wam dopisała,opaliłaś się troszkę na Korfu?
Ciekawa jestem na której pozycji jest ta wyspa?
U mnie leje,patrzałam w prognozy dopiero niedziela ma być znośna

Ciekawa jestem na której pozycji jest ta wyspa?
U mnie leje,patrzałam w prognozy dopiero niedziela ma być znośna

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2014, o 19:53
Witam Aniu
Od dwóch lat wpadam do Ciebie i podziwiam twój ogród. Nie mam żadnego clematisa u siebie czy mogła byś mi polecić na początek jakiś bezproblemowy i czy lepiej sadzić na wiosnę czy jesienią. Widzę jeszcze u Ciebie tyle pięknych róż, ja mam tylko jedną ale nazwy nie znam, a cóż to za ogród bez róż więc muszę to zmienić , róże chciała bym zakupić tej jesieni co byś mi poradziła na początek? Pozdrawiam
Ogród masz piękny, rabaty pięknie skomponowane, wszystko ze sobą współgra i pięknie rośnie masz dobrą rękę do kwiatów.
Od dwóch lat wpadam do Ciebie i podziwiam twój ogród. Nie mam żadnego clematisa u siebie czy mogła byś mi polecić na początek jakiś bezproblemowy i czy lepiej sadzić na wiosnę czy jesienią. Widzę jeszcze u Ciebie tyle pięknych róż, ja mam tylko jedną ale nazwy nie znam, a cóż to za ogród bez róż więc muszę to zmienić , róże chciała bym zakupić tej jesieni co byś mi poradziła na początek? Pozdrawiam
Ogród masz piękny, rabaty pięknie skomponowane, wszystko ze sobą współgra i pięknie rośnie masz dobrą rękę do kwiatów.
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Moje deszczowe okolice!aneczka1979 pisze: Właśnie jesteśmy pod Gdańskiem.![]()

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cześć Aniu, zdjęcia jak zwykle wymiatają
Na dokładkę masz co fotografować. Kompozycje przednie
To o co pytałaś to chwast dzika marchew
Też mam i pozwalam gdzieniegdzie rosnąć
Na dokładkę masz co fotografować. Kompozycje przednie
To o co pytałaś to chwast dzika marchew
Też mam i pozwalam gdzieniegdzie rosnąć
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moje Garden of Roses jakieś takie marne były i strasznie szybko przekwitały. A Twoje cudne! No nic, może kwitnienie jesienne będzie u mnie lepsze.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja przyszłam zobaczyć fotorelację, trzeba czekać trudno.
. Ważne, że wróciłaś, na pewno wrażeń mnóstwo.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hej Kochani.
Dobę zdecydowanie należałoby wydłużyć. Czytam tu, na forum, że nie tylko ja mam z tym problem.
Z Gdańska wróciliśmy w niedzielę wieczorem a w poniedziałek już szłam do pracy. Na działce szkoda gadać... Chwastów miliony. I gdyby nie lilie, które zresztą już kończą kwitnienie, to byłoby całkiem szaro buro i ponuro. Niby powojniki kwitną gdzie nie gdzie i pojedyncze róże też. To jednak jest zielono. Zdecydowanie wolę czerwiec!
Dorotko fotorelacja z wojaży będzie. A jak! Najpierw jednak mam trochę fotek z działki. Urlopowe zdjęcia będą w ciągu kilku dni.

Wandziu ja natomiast jestem totalnie oszołomiona Garden of Roses jak i Pashminą. Jesienią na pewno będę dosadzać. Pierwszej mam jedną sztukę a drugiej dwie. A chcę mieć po trzy krzaczki każdej.

Małgosiu dziękuję za rozpoznanie dzikiej marchwi. Mam ją jedną, nie wiadomo skąd ale rośnie sobie z czosnkami, nieopodal róży Baronesse.

Aniu Ann_85 jak zapewne wiesz Gdańsk tydzień temu wprost zalało. Lało przeokrutnie a rankiem ulice pływały i piwnice w domkach również. Nasz gospodarz miał całą zalaną, na pół metra. A dodam, że w niej mieszka, bo piętra dla urlopowiczów.

ogrodekamh witaj w moich skromnych progach.
Jeśli chodzi o clematisy to zdecydowanie polecam nasadzenia wiosenne. Na początek wybierz sobie coś z grupy viticella. One na pewno Cię nie rozczarują. Kwitną małymi kwiatami ale jest ich za to cała masa. Bylinowe, które nie czepiają się podpór też polecam.
W temacie różanym natomiast jestem świeżynką. Nie mam jeszcze na tyle praktyki, by czuć się odpowiedzialną za doradzanie komuś. Napiszę Ci po prostu, z których róż jestem zadowolona. A Ty sobie obejrzyj w necie i doczytaj. Najlepiej też dopytać w dziale "Róże". Różane dziewczyny z naszego forum na pewno Ci lepiej pomogą.
U mnie zdrowe, wigorne i pięknie kwitnące to: Garden of Roses, Pashmina, Pomponella, Artemis, Larissa, Swany, Heidetraum, The Fairy, Angelika, Aspiryn Rose. Z pnących: Laguna, Eden Rose, New Dawn.

Aniu Annes77 opaliłam się na Korfu, mimo iż staram się zawsze jakąś cienistą miejscówkę znaleźć.
Z odwiedzonych przeze mnie miejsc w Grecji Korfu plasuje się na ostatku. Wczasy były świetne jednak wg mnie, ta wyspa ma najmniej do zaoferowania dla podróżników. Nie mniej bardzo się cieszę, że i na niej byłam.

Ewelinko

Zachwycona lilią Garden Affair, którą oglądałam u Sabiny Nifredil, zamówiłam sobie trzy sztuki. Na żywo totalnie mnie zauroczyła. Wiosną więc dokupiłam sobie kolejne sześć u tego samego sprzedawcy, w Lilly...
Zobaczcie
:

Kim kolwiek jest, pachnie ślicznie i też wpisuje się idealnie w kolorystykę tej rabaty jednak to nie jest Garden Affair.
"Uwielbiam" takie pomyłki. 
Panie P. coś pan namieszał?!
Inne moje lilie:

I powojniki:

Dobę zdecydowanie należałoby wydłużyć. Czytam tu, na forum, że nie tylko ja mam z tym problem.

Z Gdańska wróciliśmy w niedzielę wieczorem a w poniedziałek już szłam do pracy. Na działce szkoda gadać... Chwastów miliony. I gdyby nie lilie, które zresztą już kończą kwitnienie, to byłoby całkiem szaro buro i ponuro. Niby powojniki kwitną gdzie nie gdzie i pojedyncze róże też. To jednak jest zielono. Zdecydowanie wolę czerwiec!

Dorotko fotorelacja z wojaży będzie. A jak! Najpierw jednak mam trochę fotek z działki. Urlopowe zdjęcia będą w ciągu kilku dni.

Wandziu ja natomiast jestem totalnie oszołomiona Garden of Roses jak i Pashminą. Jesienią na pewno będę dosadzać. Pierwszej mam jedną sztukę a drugiej dwie. A chcę mieć po trzy krzaczki każdej.

Małgosiu dziękuję za rozpoznanie dzikiej marchwi. Mam ją jedną, nie wiadomo skąd ale rośnie sobie z czosnkami, nieopodal róży Baronesse.

Aniu Ann_85 jak zapewne wiesz Gdańsk tydzień temu wprost zalało. Lało przeokrutnie a rankiem ulice pływały i piwnice w domkach również. Nasz gospodarz miał całą zalaną, na pół metra. A dodam, że w niej mieszka, bo piętra dla urlopowiczów.

ogrodekamh witaj w moich skromnych progach.

Jeśli chodzi o clematisy to zdecydowanie polecam nasadzenia wiosenne. Na początek wybierz sobie coś z grupy viticella. One na pewno Cię nie rozczarują. Kwitną małymi kwiatami ale jest ich za to cała masa. Bylinowe, które nie czepiają się podpór też polecam.
W temacie różanym natomiast jestem świeżynką. Nie mam jeszcze na tyle praktyki, by czuć się odpowiedzialną za doradzanie komuś. Napiszę Ci po prostu, z których róż jestem zadowolona. A Ty sobie obejrzyj w necie i doczytaj. Najlepiej też dopytać w dziale "Róże". Różane dziewczyny z naszego forum na pewno Ci lepiej pomogą.
U mnie zdrowe, wigorne i pięknie kwitnące to: Garden of Roses, Pashmina, Pomponella, Artemis, Larissa, Swany, Heidetraum, The Fairy, Angelika, Aspiryn Rose. Z pnących: Laguna, Eden Rose, New Dawn.

Aniu Annes77 opaliłam się na Korfu, mimo iż staram się zawsze jakąś cienistą miejscówkę znaleźć.

Z odwiedzonych przeze mnie miejsc w Grecji Korfu plasuje się na ostatku. Wczasy były świetne jednak wg mnie, ta wyspa ma najmniej do zaoferowania dla podróżników. Nie mniej bardzo się cieszę, że i na niej byłam.

Ewelinko

Zachwycona lilią Garden Affair, którą oglądałam u Sabiny Nifredil, zamówiłam sobie trzy sztuki. Na żywo totalnie mnie zauroczyła. Wiosną więc dokupiłam sobie kolejne sześć u tego samego sprzedawcy, w Lilly...
Zobaczcie

Kim kolwiek jest, pachnie ślicznie i też wpisuje się idealnie w kolorystykę tej rabaty jednak to nie jest Garden Affair.

Panie P. coś pan namieszał?!

Inne moje lilie:

I powojniki: