Trzy dni ochłodzenia,porządnie popadało,nareszcie gleba wilgotna,a rośliny mają miny zadowolone.
Od razu wszystko inaczej pachnie.
Wczoraj pojechałam na działkę i aż do wieczora wdychałam zapachy lata

Lilie wiodą teraz prym,choć kilka różyczek nadal ma po parę sztuk kwiatów.Szałwia trójbarwna ...to ona przykuwa mój wzrok,w promieniach słońca robi naprawdę wspaniałe tło.
Paradoks...wiosną wysiałam w domu do pudełka nasiona i w ogóle nie wzeszła...zima łagodna nie zmroziła nasion w glebie i mam teraz sporą część działki nią porośniętą.No zrobiła krecią robotę,mam mniej pielenia,a i widoczki wspaniałe
Iwonka przeczytałam ,dzięki za podzielenie się info:)
Kule Annabelle są spore i już nie stoją tak sztywno,będzie trzeba pewnie wiązać...
Soniu róże i lilie i mnóstwo innych roślin,lubię je wszystkie...Pink Perfection nadal kwitnie i ma się dobrze.
Czarnuszkę sieję bezpośrednio w gruncie,po prostu rzucam tam gdzie popadnie:)
Mariatherese to bardzo dobry wybór

Żelazna odmiana,kto wie,czy nie wymienię 2 róż z Auchan na sprawdzoną odmianę...strasznie liście im chorują...
Elwi urlop minął,ale na szczęście jest działka i moje kochane rośliny oraz warzywka...
Na szczęście popadało,teraz mogę odetchnąć:) No proszę u Ciebie deszcze...u nas dziś zmienna pogoda.
Ewelina fajnie było,ale teraz na spokojnie można działeczką się nacieszyć...
Dziękuję,deszcz mocno popadał:)
Ewa gdybym tylko umiała namalować obraz...pięknie to napisałaś

Byliśmy na wyspie Brać
Hanstadt Rostock zachwyca zdrowotnością,obficie kwitnie i pachnie:)
Dorasta w tej chwili u mnie do 1 metra.klastry kwiatów kwitną na jednym pędzie,długo utrzymuje...polecam:)
Małgosiu Annabelki szybko kwitną,gdzie inne bukietówki jeszcze daleko w pąkach.
Dziś nie padało,ale dwa dni wstecz cały dzień lało z nieba
Alu Novalis kojarzy mi się bardzo przyjemnie,nigdy w życiu z
trupem
Jagody uwielbiam,a pierogi z tymi owocami mniam...
Też czekam na nowy katalog z liliami,bardzo lubię podziwiać kielichy pachnące w lipcu
Gosiu nie wiem,dlaczego kilka z lilii się nie doczekałam,a szkoda,bo to pierwszy rok miał być u mnie
Szałwia trójbarwna tak jak na początku napisałam nadrabia kolorem i pięknie mieni się w słońcu trzema kolorami fioletem,różem i białym...
Kasiu hortensje uwielbiają trzymać nogi w wodzie,uwielbiają wodę i jeśli tylko nie są podlewane od razu zwieszają liście,czy to rosną w słońcu,czy w cieniu...
Wczoraj oglądałam jakiś program ogrodniczy.Właścicielka ogrodu sadziła hortensję w trudnych warunkach glebowych.
Wykopała spory dół i obok krzaka na jednej wysokości wkopała donicę z dziurami w dnie.Góra nie została zakopana.
W taki oto sposób podlewa swoją hortensję,co pozwala dokładnie dotrzeć wodzie do korzeni.Może to jest sposób?
U mnie ogrodówki nie wymarzają na szczęście,ta akurat fioletowa rośnie w zacisznym miejscu z tyłu domku...
Gabrysiu Agnes Schilinger to niska różyczka,ja też szukam do jednego miejsca wyższą różę albo trawę,bo chcę osłonić jedną dziurę...jak tylko coś wymyślę to od razu jestem z Tobą w kontakcie:)
Lady of Schalott na balkonie rośnie i daje mi radość:)
Zioła na balkonie
I ozdobne serduszko
White M znów kwitnie
Agnes Schilinger
Leoś czaruje co roku
Piano
Chopin z floksem bieluśkim
Liliowce i lilie grają swoje role
Soft Music
Vanilie Fluff
Lavon
Brasilia...na jesieni wykopię,źle posadziłam ,za blisko róży
Hot Chocolate w pąkach na tle bezowych kul Annabelle ...pyszny deser
Szałwia trio zrobiła mi mega niespodziankę i zakwitła w każdym,dostępnym miejscu
Ostróżka lawendowa nn kwitnie nadal
Red Baron
Cleome,czekam na kolor
Herbata ze świeżo zerwanej mięty
Fasolka dziś była na obiadek
Gabi pilnuje pomidorów
Kompocik z porzeczek i agrestu do obiadku
Miłej niedzieli...