Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Lucynko, wiem, że o sąsiadów Ci chodziło. Ja może się niedokładnie wyraziłam - chodzi mi o to, że w takich sytuacjach hałasujący sąsiedzi nie mają tak naprawdę żadnych kłopotów, tylko panowie mundurowi im spokojnie uwagę zwracają, że ich postępowanie jest trochę nie na miejscu.

No, ale z tym telefonem to też dobrze wymyśliłyście. :D

Kurczę, zazdroszczę wszystkim, którzy mają w pracy dużo słonecznych parapetów i mogą je wykorzystać na rozsady.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Drodzy Przyjaciele i Goście!
Kochani!

Jestem tutaj dzisiaj tylko w celu złożenia Wam życzeń, coś nie mogę się wyrobić. Sprężę się dzisiejszej nocy i dam radę.

Życzę Wam fantastycznych Świąt Bożego Narodzenia!
Zdrowia, pogody ducha, radosnych spotkań z najbliższymi.

Dużo radości i rodzinnego ciepła podczas dzielenia się opłatkiem przy Wigilijnym stole.
Wymarzonych prezentów pod choinką oraz wspaniałego wypoczynku.

Obrazek

Do "zobaczenia" wkrótce. Może jeszcze podczas świąt ....
Całuje i ściskam Was bardzo, bardzo gorąco. ;:196 ;:168
Kocham Was. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko ;:196 dziękuję i też Ci zyczę ciepłych i spokojnych Świąt ;:168

Prezent sobie wczoraj upatrzyłam i wysłałam sugestię eMowi - oj czego ja się później nasłuchałam..... A chodziło tylko o małe 6 hektarów... i to nad rzeką, zeby miał gdzie sobie rybki łowić... Tak więc raczej wymarzonego prezentu w tym roku nie będzie ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko pies wył bardzo długo, on płakał i wszyscy go bardzo żałowaliśmy. Teraz już się pogodził z losem tzn z tym, że jest psem podwórkowym a buldog salonowym ;:223 Na wsi mam różne obserwacje i mogłabym dużo opisywać przeróżnych historii psich :?
Życzenia świąteczne na wyspie, bo tu i tak nam wytną więc tylko całuję i trzymaj się dzielnie ;:196

Kasiu ja też kiedyś trzymałam razem z koleżankami sadzonki w pracy, ile my miałyśmy parapetów ;:oj jest jeden szkopuł młode roślinki wymagają częstego podlewania i był problem w weekendy, a nie Boże jak był weekend przedłużony majowy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko! jak miło Cię poznać i to w takim dniu ;:196 ślicznie wyglądasz i teraz już wiem do kogo piszę ;:168 Świętuj Kochana i nie przemęczaj się. Mam nadzieję że zdążyłaś ze wszystkim a goście bardzo zadowoleni . Całuję świątecznie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam w świąteczny poranek, życzę "Radosnych Świąt" ;:180
Nasionka doszły, przepisy wspaniałe szczególnie nr 1. Serdecznie za wszystko dziękuje. ;:196
Przedeptałam Twój ogród,, zauroczona jestem mnóstwem gołębi , piesek i kotek zawładnęły moje serce .Miło poznać darczyńcę. ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam Was w ten świąteczny poranek.
Wszystko, co trzeba do uroczystego śniadania przygotowane, mam wobec tego chwilę dla siebie i dla Was.
Planowałam spacerek na działeczkę, jednak pogoda się 'spsuła', pada deszcz i obawiam się, że moje plany pójdą wniwecz. Cóż, nie zawsze jest tak, jak byśmy chcieli.

Marysiu [Maska] - ;:196
Zdążyłam, zdążyłam! A tak naprawdę, to sobie co nie co odpuściłam. W końcu do niedzieli jest nas tylko czworo. Młyn zacznie się w poniedziałek. Wtedy dojedzie trzeci syn z żoną i pieskiem. Ale wówczas będzie 'babska' pomoc w postaci synowej. Tak więc we dwie będziemy tańczyły wokół naszych mężczyzn. :tan
Widzę, Marysiu, że Ty dalej po nocy kocołujesz. Ja minionej nocy też mało spałam, bo Pasterka u nas jest o północy. Ale jestem szczęśliwa. ;:333
Buziaczki świąteczne dla Ciebie. ;:79 ;:79

Kasiu [vimen] - cóż, tak to już jest, że nie zawsze dostajemy to, co sobie wymarzymy. ;:222
Jednak z tymi hektarami miałabyś mnóstwo roboty. Trudno by Ci było to ogarnąć, gdyby małżonek przerzucił to na Twoje barki. Może to właśnie miał na myśli i w trosce o Twoje zdrowie odmówił takiego prezentu.
Całusy na świąteczne dni. ;:79 ;:79

Irenko - miło Cię spotkać w takim wspaniałym dniu! ;:108
Cieszę się, że jesteś zadowolona z nasionek i z tego, że przepisy na coś się przydadzą (przydały?) :tan
Za pochwały dziękuję w imieniu całej menażerii. ;:180
Ciebie również gorąco caluję. ;:79 ;:79

Iwonko [i P...] - czytałam Twój wpis, a dzisiaj już go nie ma. Nie wiem, dlaczego ktoś (coś) go usunął.
Dziękuję, że jesteś i ślę świąteczne buziaki. ;:79 ;:79

Bawcie się dobrze, kochane! ;:33

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aby tradycji stało się zadość przyszłam Ci powiedzieć Dobrej Nocy!
Na jutro życzę Ci odpowiedniej pogody na spacer na działkę, może coś Ci zakwitło :lol: ;:196
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46

Post »

Witam Cię serdecznie . Swiąteczny poranek spędzilam w Twoim królestwie ogrodowym. Pięknie, pięknie , pięknie. Kawka wypita, przepisy na ciasteczka przepisane. Wypróbuję dopiero w nowym roku, bo zapas słodkości mam spory.Mam jeszcze kilka pytań Lucynko do Ciebie ale to już na pw.
Pozdrawiam cieplutko i życzę milego świętowania. Ulka
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Lucynko w drugi dzień Świat....Dziękuje kochana i wzajemnie.
Może uda Ci się dziś spacerek odbyć. ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zaglądam ot tak sobie, a tu proszę! Są mili Goście. :heja
Drugi dzień świąt mam ciut-ciut luźniejszy. Do obiadu tylko obowiązek wobec Najwyższego . Już wypełniony. To sobie pobuszuję po Forum.

Marysiu [Maska] - muszę Ci powiedzieć, że ja też wczoraj byłam 'nocnym markiem', bo oglądałam dobry film, który skończył się grubo po północy. Niestety, poszłam spać z dużym niedosytem, bo tytułowego 'Zodiaka' nie udało się wskazać na sto procent. ;:223
Pogoda raczej nie sprzyja spacerom. Wieje silny wiatr i od czasu do czasu coś mokrego z nieba spada. Ale jest nadzieja na zimę. Małż. mi nadał, że od poniedziałku zapowiadają mrozek.
Baw się dobrze, Marysiu, bo zdaje się, że będziesz dzisiaj mieć gości. ;:196

Uleńko - bardzo lubię to imię. :wit :wit Witaj w mojej 'bajce!' :tan
Cieszę się, że Cię goszczę u siebie i zapraszam częściej. Jednocześnie mam pytanie: kiedy ja będę mogła podreptać do Twojego królestwa? Założysz swój wątek? Będę czekała. ;:218
Czekam na zapowiedziane pytania na PW. Z przyjemnością odpowiem.
A teraz świętuj, świętuj, bo jeśli posiadasz jakiś ogródek, to po świętach zapewne zaczniesz się przygotowywać do wiosny. Jak my wszyscy. ;:108

Kasiu [Kasiula] - zdaje się, że spacerku dłuższego i dziś nie będzie. Muszę poprzestać na tym porannym króciutkim, ale dobre i to. ;:131
Jakieś długie święta w tym roku. Pracujący zawodowo się cieszą. Dłużej sobie odpoczywają. Wszyscy się cieszą ze spotkań z rodzinką i przyjaciółmi. :tan
Życzę Ci dobrego wypoczynku i dużo radości na dziś i kolejne dni. ;:196

Zanim wiosna buchnie majem...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Jakie piękne wiosenne fotki :).
Witam poświątecznie i mam nadzieje, że nie skasują posta po raz 4...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko jak przeczytałam przed wyjściem z domu o gościach to się nieźle przeraziłam, że o czymś zapomniałam albo jesteś w okolicy :;230 ale zaryzykowałam, bo już dawno obiecałam M towarzyszenie w kinie na Bondzie. Wynudziłam się ale i pośmiałam, bo to baja nad baje :D Najbliżsi goście to chyba ksiądz po kolędzie ;:173 a jedynie w tym roku jest urodzaj na kolędników i to tacy wyrośnięci chodzą ;:oj
Spodobał mi się ten różowy pierwiosnek, bo wydaje mi się jakiś inny, ale może tylko wydaje?
Gołąbeczek taki niewinny, piesek pilnuje a kocia ma wszystko na oku :D
Dobrej nocki Kochana buziole dla Ciebie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja dopiero teraz mam czas na buszowanie po forum
Jakoś w święta nie było.
Dzisiaj byłaś na działeczce?
Pogoda była genialna. Ja posadziłam wszystkie zakupione cebulki.
Zima może przychodzić
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tyle się u mnie dzieje, że dopiero w okolicach godz.16 z minutami znalazłam nieco czasu na odpoczynek i teraz już mam czas dla siebie i dla Was.

Iwonko [i P...] - trzy posty Tobie u mnie skasowali? Co im się nie podobało? Ja zdążyłam przeczytać jeden z nich, który zaraz potem zniknął i nic tam nie było takiego, co mogłoby się komuś nie spodobać.
Fotki jak fotki. Widuję na FO znacznie ładniejsze, niemal artystyczne, ale pokazuję takie, jaki umiem zrobić i cieszę się, jeśli się podobają. Dziękuję. ;:196

Marysiu [Maska] - wydawało mi się, że coś tam czytałam o gościach u Ciebie. :;230 :;230 Cóż, jak powiada mój M, skleroza nie boli.
U nas szczęśliwie żadni kolędnicy spokoju nam nie zakłócają, choć brakuje mi tego folkloru, który pamiętam z dzieciństwa.
Pierwiosnek, o którym piszesz ma kolor lilaróż i jeśli byś chciała, to chętnie się z Tobą podzielę sadzonkami. To bardzo stara odmiana. Mam go od mamy, a ona miała od babci. Dziewczyny jakoś go nazwały, ale zapomniałam( właśnie: skleroza) ;:223 , jak, a nie chce mi się teraz w kajeciku szukać. Jeśli Ci zależy na jego nazwie, to daj znak, a będę szukać. ;:108

Gosiu [Margo] - gdybym ja miała wszystkich podczas świąt, to pewnie też nie pozwoliliby mi siąść do komputera, ale u mnie w tym roku czas świętowania przedłużony, więc trochę przerw sobie mogłam zarezerwować.
Na działce nie byłam. Zawsze coś mi przeszkadzało. Zapewne wybiorę się dopiero albo w "sylwestra", albo w Nowy Rok, a może dopiero po ....
Zima i na moją działkę może sobie przyleźć, jeśli chce. Małż zadbał o moje roślinki. Ja tyram w domu, to on na działce mnie wyręczył. ;:333

Jeszcze troszeczkę majowych obrazków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich świątecznie i poświątecznie. ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”