Moje i córki, Bożena - Babopielka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anoli -to pomarańczowe to begonia ,a jak chcesz się pobawić w ukorzenianie fuksji i datury to uśmiechnij się wiosną do mnie :wink:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dzięki śliczne, będę się uśmiechać. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
lwica79
50p
50p
Od: 19 kwie 2008, o 23:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trochę trwało zanim doszłam do fuksji, bo przy okazji przejrzałam strona po stronie wszystkie zdjęcia w Twoim wątku. I widzę że staaasznie hojujesz ;) . Ile odmian...szok normalnie. Podziwiam :) .
Fuksje masz również bardzo ładne, takie rozrośnięte, wielkie i gęste..pozazdrościć dobrej ręki do nich..i do innych zielonych i kwitnących również :)
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

Babopielkapiękma Twoja datura tfu,tfu... :D i kolor różowy :D ja mam dwie białe ,dosyć duże ,dostałam szczepkę zółtej i właśnie różowej :D
mam pytanie czym pryskasz na mszyce fuksje? ja w tym roku stoczylam prawdziwą wojnę i boję się że polegnę :? nawet teraz jak chowałam na zimę doniczki to jeszcze siedziały małpy jedne....
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko piękne :shock:
U mnie tego lata jakoś niezbyt chciały rosnąć :cry:
Nawet datura nie zakwitła :cry: widocznie nowe miejsce jej nie pasowało :cry:
Moje linki
KATARZYNA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Bożenko ale Ty masz te fuksje...tylko pozazdrościć. ;:80

Jestem pod wrażeniem ...nieodwołalnie postanowione, że w przyszłym roku będą u mnie fuksje.

aha i jeszcze pytanko......gdzie je przechowujesz przez zimę.
Dzięki i pozdróweczki ślę. :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Bożenko. Ale ty masz ten taras ukwiecony...zazdroszczę. Co roku chcę mieć taki i jakoś mi nie wychodzi. Czy ja mam dwie lewe ręce do kwiatów. A tak się staram. Ale na przyszły rok to już tak się zawezmę że muszę mieć choć namiastkę tego widoku co ty masz. ;:100
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne są te fuksje szkoda, że nie zimują w ogrodach. Jak będę mieć taras to będą i fuksje i datury i wszystko co się da. hiih Oj duży ten taras musimy zbudować ;)))
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Bożenko , miałaś latem pięknie "ubrany" w kwitnące rośliny taras. Fuksje wprost niesamowite ! I dlatego bardzo proszę , napisz , jak z nimi postępujesz, krok po kroku , od wiosny do jesieni , no i oczywiście , co robisz z nimi zimą ? Gdzie przechowujesz?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Taras jak z bajki, taki kolorowy i wesolutki, aż miło na nim posiedzieć. :) Szkoda, że już zima tuż tuż. :(
Pozdrawiam Kaśka
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anoli - tylko przypomnij się wiosną bo wiesz skleroza nie boli :oops: i mogę zapomnieć :roll:
lwica79 - hoje to moja największa choroba ostatnio :shock: ale to wszystko przez to forum, bo to tu się zaraziłam hojomanią :lol:

bayaga - datury są dwie ,może tak dobrze ich na tym zdjęciu nie widać bo stoi jedna za drugą :roll: też mam mszyce na fuksjach i wcześniej pryskałam je Decisem ale jakiś mało skuteczny a teraz tylko Karate i problem z głowy :lol:

Figa - a u mnie wyjątkowo w tym roku rosły i sama nie wiem dlaczego :roll: może dlatego ,że było ciepło i sucho to je żadne grzybki nie zaatakowały :? a datury pięknie kwitły całe lato no i ten zapach wieczorem :shock: ,jak Bożenka -gucia była u mnie to tak jej się ten zapach podobał ,że nie chciała do domu wejść i już myślałam ,że będzie spać na dworze :lol:

Elizabetka - wszystkie moje tarasowce zimują w piwnicy ,bo w domu by się nie zmieściły :lol:

Zenia - ja lubię kwitnące dlatego tyle ich jest :wink: a w przyszłym roku będzie więcej :D

harwi - jak się nie zmieszczą na tarasie to obok niego postawisz doniczki :wink: ja też tak mam u siebie :wink:

Ewelina- moje fuksje to już staruszki ,niektóre mam od 7-8 lat ,dlatego są takie duże :roll: a tak krok po kroku to :zimą stoją w piwnicy pod domem ,nie jest ogrzewana ale jest tam kocioł do centralnego ,więc dosyć ciepło maja ,okna mam duże jak w mieszkaniu prawie więc i światła mają sporo ,podlewam je jak już maja bardzo sucho .Wiosną wystawiam je na dwór ,zaczynam zasilać nawozami do kwitnących i tak sobie całe lato stoją ,a na zimowy spoczynek idą dopiero jak na dworze robi się zimno i zaczynają straszyć przymrozkami .Zapomniałam dodać ,że mszyce je uwielbiają więc trzeba sprawdzać czy coś ich nie atakuje i opryskiwać co jakiś czas. :roll:

kati-1976 -oj szkoda ,że to już zima się zbliża :( nie lubię zimy i tej bezczynności :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

W przyszłym roku będzie więcej.
;:111
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenia - tak więcej bo niedawno dostałam od Narine 5 sadzonek fuksji i dwie od mamy więc w przyszłym roku będzie więcej :wink: jak przeżyją zimę :roll:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Wcale się nie dziwię Bożence że nie chciała siedzie w domu :P
My latem jak jest ładna pogoda też długo siedzimy na balkonie :P i bujamy się na huśtawce :P
Niema to jak lato :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Bożenku śliczne tarasowce :shock: Zwłaszcza fuksje mi się podobają. Ostatnio w ogóle coś mi po głowie chodzą :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”