Mój ogród na fotografii- część 9
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Witaj Bogusiu,fajnie ,że się wczasujesz i posyłasz nam piękne widoki Kaszub,ale w Twoim ogrodzie jak zawsze pięknie ,świetne pomysły i rozwiązania i Tworzą wspaniałą całość,pozdrawiam i miłego wypoczynku 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow,cudne miejsca,a w muzeum piękne kompozycje

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Piękne widoki. Póki dzieci w wieku szkolnym, można zapomnieć o urlopowaniu we wrześniu. Żałuję bardzo, bo też uważam, że to najlepszy czas na odpoczynek, przede wszystkim od tłumów.
Na Helu byliśmy 5 lat temu i jedyne co pamiętam, to to, że moja niespełna 2 letnia wówczas najmłodsza córa zwymiotowała mi za dekolt bluzki w autokarze.
Wtedy wcale nie było mi do śmiechu
aha, było jeszcze karmienie fok, ale dopchać się do widoków z 4 maluchów to był nie lada wyczyn
Na Helu byliśmy 5 lat temu i jedyne co pamiętam, to to, że moja niespełna 2 letnia wówczas najmłodsza córa zwymiotowała mi za dekolt bluzki w autokarze.

aha, było jeszcze karmienie fok, ale dopchać się do widoków z 4 maluchów to był nie lada wyczyn

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani ! witam Was serdecznie już z mojego ogrodowego raju. Ogród przywitał wieloma pięknymi, jesiennymi kwitnieniami
Wyprawa udana , wróciliśmy promienni , wypoczęci , zrelaksowani , bogatsi o wrażenia i wiedzę
Dzisiaj postaram się wstawić aktualne zdjęcia z ogrodu...wprost nie do uwierzenia , jest kolorowy, wcale nie widać kończącego się lata.
Martusiu! dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu.
Asiu! zauroczyly mnie piękne kwieciste, kaszubskie klomby... głównie z begoniami i okazałe hortensje . Mają świetne warunki, wilgotne powietrze ...niesamowite okazy niemal przy każdym domku i na każdym skwerze.
Mariolu! no to faktycznie , miałaś przygodę. W samym Helu życie tętni jeszcze niemal jak w sezonie. Wszystkie kafejki, puby pełne turystów./ sporo zza zachodniej granicy/ W fokarium był luz , dosłownie kilka osób, zatem nie było problemu nawet ze zrobieniem fotki fokom.
Nie czekaliśmy na tresurę , ponieważ upał był niesamowity i woleliśmy usiąść w kafejce, racząc się zimnym deserem

Wyprawa udana , wróciliśmy promienni , wypoczęci , zrelaksowani , bogatsi o wrażenia i wiedzę

Dzisiaj postaram się wstawić aktualne zdjęcia z ogrodu...wprost nie do uwierzenia , jest kolorowy, wcale nie widać kończącego się lata.
Martusiu! dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu.

Asiu! zauroczyly mnie piękne kwieciste, kaszubskie klomby... głównie z begoniami i okazałe hortensje . Mają świetne warunki, wilgotne powietrze ...niesamowite okazy niemal przy każdym domku i na każdym skwerze.

Mariolu! no to faktycznie , miałaś przygodę. W samym Helu życie tętni jeszcze niemal jak w sezonie. Wszystkie kafejki, puby pełne turystów./ sporo zza zachodniej granicy/ W fokarium był luz , dosłownie kilka osób, zatem nie było problemu nawet ze zrobieniem fotki fokom.
Nie czekaliśmy na tresurę , ponieważ upał był niesamowity i woleliśmy usiąść w kafejce, racząc się zimnym deserem

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Bogusiu zazdroszczę uporu i tego kwiecia u mnie znów susza chyba jeszcze gorsza niż w ubiegłym roku 

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Bogusiu po powrocie
Ja też lubię wyjazdy we wrześniu
Piękne obrazki z wycieczki, oczywiście z akcentem na roślinność
Mówisz ... po 20 latach tam wróciłaś - mnie nie było tam już 40, ale o tych grotach w Mechowie to nie wiedziałem
Takie cuda. Czyli i ja muszę odbyć podróż w te miejsca i sentymentalną i odkrywczą
Miłego dnia.

Ja też lubię wyjazdy we wrześniu

Piękne obrazki z wycieczki, oczywiście z akcentem na roślinność

Mówisz ... po 20 latach tam wróciłaś - mnie nie było tam już 40, ale o tych grotach w Mechowie to nie wiedziałem

Takie cuda. Czyli i ja muszę odbyć podróż w te miejsca i sentymentalną i odkrywczą

Miłego dnia.
- bwoj54
Renatko, Jurku, Andrzeju,dziękuję serdecznie za odwiedziny i pozostawienie śladu swojej obecności
Renatko jak na razie zapału mi nie brakuje , choć dzielę czas między ogród i maleńką wnusię. U mnie też sucho, ale nie tak tragicznie . Trawa zielona , kwiaty niczym w pełni lata. Wczoraj popadało a dzisiaj piękna słoneczna pogoda.
Jurku! dziękuję, dziękuję
Andrzeju Groty Mechowskie odkryłam dopiero będąc w Pucku. Kiedy przeczytałam,ze momentami trzeba przykucać aby przejść trochę miałam obawy ...okazało się,że to tylko kilka metrów do pokonania ale robi wrażenie.
Dzisiaj u mnie piękny, słoneczny dzień . Moim gościom zostawiam dzisiejsze ogrodowe obrazki!

Renatko jak na razie zapału mi nie brakuje , choć dzielę czas między ogród i maleńką wnusię. U mnie też sucho, ale nie tak tragicznie . Trawa zielona , kwiaty niczym w pełni lata. Wczoraj popadało a dzisiaj piękna słoneczna pogoda.
Jurku! dziękuję, dziękuję

Andrzeju Groty Mechowskie odkryłam dopiero będąc w Pucku. Kiedy przeczytałam,ze momentami trzeba przykucać aby przejść trochę miałam obawy ...okazało się,że to tylko kilka metrów do pokonania ale robi wrażenie.
Dzisiaj u mnie piękny, słoneczny dzień . Moim gościom zostawiam dzisiejsze ogrodowe obrazki!

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne zakończenie lata u Ciebie. Takie kolorowe i sloneczne. Oby ta pogoda jak najdłużej się utrzymała. 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu kolorowy zawrót głowy
każda pora roku u Ciebie jest piękna
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Alicja
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu cudnie i kolorowo jak zawsze
Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Bogusiu, masz rację, niby jesień, a kwitnienia jak w pełni lata. Tylko zimno, zwłaszcza ranki i wieczory, dużo rosy, deszczów...
- bwoj54
Kochani witam serdecznie, w piękne , słoneczne popołudnie. U mnie pogoda typowo letnia, dużo słońca a temperatura
oszałamiająca ... dzisiaj o godz. 9 :00 11 C ...teraz 24 * na termometrze. Deszczu nie było u mnie od dawna ale roślinki radzą sobie dzielnie i kwitną na potęgę.
Dorotko! pogoda nadal fantastyczna, łapię promienie i ładuję baterie
Tereniu! dziękuję serdecznie . Wyjątkowe przedłużenie lata
Alu! dziękuję za miłe słowa
Życzyłabym sobie takiej aury przez cały październik.Uwielbiam ogród w promieniach słońca.
Mariolu.....ja jeszcze nie doznałam zimna , deszczu nie było u mnie od tygodni. U mnie jeszcze letnie temperatury!
oszałamiająca ... dzisiaj o godz. 9 :00 11 C ...teraz 24 * na termometrze. Deszczu nie było u mnie od dawna ale roślinki radzą sobie dzielnie i kwitną na potęgę.

Dorotko! pogoda nadal fantastyczna, łapię promienie i ładuję baterie

Tereniu! dziękuję serdecznie . Wyjątkowe przedłużenie lata

Alu! dziękuję za miłe słowa

Mariolu.....ja jeszcze nie doznałam zimna , deszczu nie było u mnie od tygodni. U mnie jeszcze letnie temperatury!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu, wypoczęta, zrelaksowana dziewczyno
, no i super
, u nas też deszczu od dawna nie było, no i tak ciągle, jedni maja go za dużo inni mało albo wcale, ale Twój ogród nie narzeka jak widzę